Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prestižinėse vietose įsikūrę „Vilniaus vandenys“ ir VMI planuoja parduoti būstines

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ planuoja parduoti prestižinėje sostinės vietoje, Dominikonų gatvėje, įsikūrusią pagrindinę būstinę ir klientų aptarnavimo skyrių. Valstybinė mokesčių inspekcija taip pat svarsto galimybę parduoti dalį pastatų netoli Lukiškių aikštės.
„Vilniaus vandenys“
„Vilniaus vandenys“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Senamiestis tikrai nėra pati patogiausia vieta mūsų klientams – dėl automobilio parkavimo ir kitų dalykų. Tai nėra tinkama vieta įsikurti tokio tipo infrastruktūrinei įmonei. Taip pat nėra patogu ir mūsų darbuotojams – istoriniuose pastatuose iš esmės neįmanoma keisti patalpų išplanavimo, itin brangus pastatų šildymas“, – sako „Vilniaus vandenų“ komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Pastatus Dominikonų gatvėje būtų galima parduoti už 3 mln. eurų

Bendrovė paskelbė konkursą pastato pardavimo konsultacijų paslaugoms. Planuojama, kad „Vilniaus vandenys“ į naujas patalpas galėtų persikelti kitais metais.

Šiuo metu bendrovės centrinė būstinė įsikūrusi dviejuose pastatuose Dominikonų gatvėje. Jie sudaro vieną bendrą kompleksą, kurių bendras plotas – maždaug 2,5 tūkst. kv. metrų.

A.Bubnelis skaičiuoja, kad praėjusią žiemą sąskaitos už šių pastatų šildymą siekė apie 2,5-5 tūkst. eurų per mėnesį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“

Nori į verslo centrą

„Vilniaus vandenys“ pagrindinę būstinę norėtų perkelti į B klasės verslo centrą ar panašias administracines patalpas.

Įmonė svarsto galimybę persikelti į kitus valdomus pastatus Savanorių prospekte arba Maironio gatvėje.

„Jau šiandien aišku, kad klientų aptarnavimo padalinys turi įsikurti klientams patogioje vietoje. Sieksime, kad didžioji dalis įmonės administracijos būtų įsikūrusi vienoje vietoje“, – kalba A.Bubnelis.

Tiesa, už kiek galėtų būti parduotas turtas Dominikonų gatvėje, A.Bubnelis pasakyti negalėjo.

„Galutinius sprendimus dėl pardavimo priimsime gavę konsultantų vertinimus. Manome, kad visas procesas galėtų užtrukti 9 ar 12 mėnesių. Tad galimas pardavimas ir persikėlimas greičiausiai įvyktų 2017 metais“, – teigia A.Bubnelis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“

Nekilnojamojo turto agentūros „Capital“ brokeris Aurelijus Jakavickas teigia, kad pastatus Dominikonų gatvėje būtų galima parduoti už 3 mln. eurų.

„Pastatą galima parduoti 1 tūkst.-1,2 tūkst. eurų už kv. m arba 3 mln. eurų. Tiksliai neaišku, kokio tipo ten patalpos yra, tačiau joms reikia rekonstrukcijos. Tai ir mažina kainą“, – tikina A.Jakavickas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Vilniaus vandenys“

VMI irgi ruošiasi kraustytis

Tai ne vienintelė valstybinė institucija, planuojanti atsisakyti dalies nekilnojamojo turto sostinės centre. Valstybinė mokesčių inspekcija šiuo metu taip pat svarsto galimybę perkelti Vilniaus apskrities padalinį ir centrinę būstinę į vieną pastatą.

„Tokiu būdu siekiama perskirstyti išteklius, kuriuos šiuo metu VMI skiria darbuotojų tarpusavio komunikacijai, o gautas papildomas lėšas panaudoti gyventojų aptarnavimo „vieno langelio“ principu tobulinimui“, – 15min komentavo VMI atstovas spaudai Darius Buta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eilės Valstybinėje mokesčių inspekcijoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus apskrities VMI

Anot jo, nekilnojamojo turto perleidimo klausimą spręs Turto bankas.

Šiuo metu centrinė VMI būstinė įsikūrusi valdomame pastate prie Lukiškių aikštės Vasario 16-osios gatvėje, taip pat jos ir Vilniaus apskrities padaliniai veikia pastatuose Šermukšnių g. 3 ir 4, Žirmūnų g. 70.

Ne pirmieji pardavę būstines

2014 metais Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kelis padalinius, tarp jų ir kelių policijos, perkėlė į biurų pastatą „Jan“ sostinės Mėnulio gatvėje. 2015-aisiais už 2,46 mln. eurų parduotas buvęs Lietuvos kelių policijos tarnybos pastatas sostinės Giraitės gatvėje.

2012 metais iš penkių skirtingų vietų Vilniaus centre į vieną pastatą vadinamajame biurų komplekse „Verslo trikampis“ persikėlė valstybės valdomo Lietuvos pašto administracija. Tiesa, bendrovės centrinės būstinės pastatą A.Vivulskio gatvėje už beveik 1,7 mln. eurų pavyko parduoti tik 2015-aisiais.

2008 metais į naują biurų pastatą Rinktinės gatvėje, pastatytą už 25,2 mln. eurų, persikėlė Generalinė ir Vilniaus apygardos prokuratūros. Buvęs Generalinės prokuratūros pastatas sostinės A. Smetonos gatvėje parduotas tik 2012 metais už 1,22 mln. eurų.

2004 metais Vilniaus miesto savivaldybė persikėlė į už 21,4 mln. eurų pastatytą biurų pastatą Konstitucijos prospekte. Jos ankstesnį pastatą Gedimino prospekte už 11,74 mln. eurų įsigijo Airijos kompanija „Duke House Asset Managers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius