TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 30

Lietuvai „Eurovizijoje“ jau 30 metų: buvę atstovai – apie „kosmines“ patirtis ir kodėl nelaimime

Balandžio 30-ąją suėjo 30 metų nuo tos dienos, kai Lietuvos atstovas pirmą kartą žengė į „Eurovizijos“ sceną. Tąkart joje dalyvavo Ovidijus Vyšniauskas. Jubiliejinės sukakties proga 15min pasidomėjo, kaip patirtį šiame konkurse prisimena buvę šalies atstovai, ir ką jie galvoja apie šiandienos „Euroviziją“.
Aistė Smilgevičiūtė, Vaidotas Valiukevičius, Arnoldas Lukošius, Evelina Sašenko, Monika Linkytė, Vaidas Baumila, Jeronimas Milius
Aistė Smilgevičiūtė, Vaidotas Valiukevičius, Arnoldas Lukošius, Evelina Sašenko, Monika Linkytė, Vaidas Baumila, Jeronimas Milius / „Scanpix“, Vida Press nuotr.

Lietuvai „Eurovizijoje“ jau yra atstovavę Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp“, Aivaras Stepukonis, Linas ir Simona, „Laura and the Lovers“, „LT United“, „4Fun“, Jeronimas Milius, Sasha Song, „InCulto“, Evelina Sašenko, Donatas Montvydas-Donny Montell, Andrius Pojavis, Vilija Matačiūnaitė, Monika Linkytė, Vaidas Baumila, „Fusedmarc“, Ieva Zasimauskaitė, Jurijus Veklenko, „The Roop“, Monika Liu. Šiemet Lietuvos vėliavą „Eurovizijoje“ neš Silvester Belt.

Per 30 metų pasikeitė daug kas. Nuo konkurso taisyklių, aprangos iki suvokimo, kas apskritai yra „Eurovizija“...

Ir simboliška – šiemet, minint Lietuvos „Eurovizijoje“ 30-metį, mūsų šalies atstovo daina skambės lietuvių kalba, kaip ir patį pirmąjį kartą (ją į konkurso sceną po ilgos pertraukos prieš porą metų sugrąžino Monika Liu).

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Silvester Belt
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Silvester Belt

Portalas 15min pakalbino dalį buvusių Lietuvos atstovų. Jie prisiminė savo patirtį, atsakė, ar dalyvautų dar kartą, ir papasakojo, ką mano apie šiandieninę „Euroviziją“. Be to, pasidalijo nuomone apie šiųmetį atstovą Silvester Belt ir atskleidė, kuri Lietuvos daina konkurse – jiems mėgstamiausia (čia beveik visi buvo vieningi).

O mėgstamiausią Lietuvos pasirodymą „Eurovizijoje“ galite išrinkti ir jūs! Apklausą raiste straipsnio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius