Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Pašalinus olandą, „Eurovizijos“ finale pasikeitė pasirodymų tvarka: Silvester Belt į sceną lips anksčiau

Šių metų „Eurovizijos“ konkursą lydį rimtas skandalas. Likus vos kelioms valandoms iki finalo, pranešta, kad scenoje nebeišvysime Nyderlandų atstovo Joosto Kleino, kuris turėjo pasirodyti penktuoju numeriu. Po šio akibrokšto Lietuvos atstovas Silvester Belt kurį laiką buvo nežinioje, ar keisis jo pasirodymo numeris.

Iš „Eurovizijos“ konkurso pašalinus vienu iš favoritu laikytą Nyderlandų atstovą, kiek pasikeitė prieš tai skelbtas pasirodymų eiliškumas.

Joostas Kleinas su daina „Europapa“ finale turėjo pasirodyti penktuoju numeriu, šešta – Izraelio atstovė, o po jos septintas į sceną žengti turėjo Silvester Belt. Lietuvos atlikėjas 7 eilės numerį skelbė ir savo socialiniuose tinkluose, agituodamas gerbėjus balsuoti už jį pasirenkant septintą numerį.

Pašalinus Nyderlandų atstovą iš finalo, po jo esantys atlikėjai šoktelėjo per vieną pasirodymą aukščiau. Oficialiame „Eurovizijos“ konkurso puslapyje skelbiama, kad Silvester Belt į sceną žengs šeštas. Tačiau balsavime numeris išliks tas pats – 7, šį skaičių žiūrovai matys ir ekrane. Tai instagrame patvirtino ir pats Silvester Belt.

Stop kadras/Silvester Belt įrašas instagrame
Stop kadras/Silvester Belt įrašas instagrame

Prieš Silvester Belt konkurso scenoje pasirodys Švedija, Ukraina, Vokietija, Liuksenburgas ir Izraelis. O po lietuviškos dainos „Luktelk“ į konkurso finalą žengs Ispanijos atstovė Nebulossa.

Ekrano nuotr./„Eurovizijos“ pasirodymų eiliškumas
Ekrano nuotr./„Eurovizijos“ pasirodymų eiliškumas

Žmonės.lt primena, kad Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas iš konkurso pašalintas likus vos kelioms valandoms iki finalo Malmėje.

VIDEO: Silvester Belt keliauja į finalo areną: prakalbo apie skandalingų įtarimų sulaukusį Nyderlandų atstovą

„Švedijos policija ištyrė vienos prodiuserių komandos narės skundą dėl incidento, kuris įvyko po jo pasirodymo ketvirtadienio vakarą vykusiame pusfinalyje. Nuspresta, kad kol vyksta teisinis procesas, jam nederėtų toliau dalyvauti konkurse. Norėtume patikslinti, kad, priešingai nei teigiama kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose ir spėliojimuose socialiniuose tinkluose, šis incidentas nebuvo susijęs su jokiu kitu atlikėju ar delegacijos nariu. Mes laikomės politikos dėl nederamo elgesio mūsų renginyje ir esame įsipareigoję užtikrinti saugią ir patikimą darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams. Atsižvelgiant į tai, Joosto Kleino elgesys su komandos nariu laikomas pažeidžiančiu konkurso taisykles. 68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale dabar dalyvaus 25 dainos“, – rašoma išplatintame organizatorių pranešime.

Taip pat primename, kad penktadienį Malmėje vyko pirmoji generalinė „Eurovizijos“ finalo repeticija, kurioje turėjo pasirodyti visi 26 į finalą patekę dalyviai. Vis dėlto scenoje nepasirodė ir savo dainos neatliko Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas.

Nydelandų atstovas pirmosios „Eurovizijos“ finalo generalinės repeticijos pradžioje dar buvo matomas – Joostas dalyvavo vėliavų parade, tačiau atėjus metui atlikti savo dainą, nei atlikėjas, nei jo komanda į sceną nežengė.

Repeticija buvo tęsiama su likusiais atlikėjais planine tvarka be jokių išsamesnių paaiškinimų.

VIDEO: Malmės prognozių lietus: praeiviai atsako, kuri šalis laimės „Euroviziją“
VIDEO: Joost Klein - Europapa (LIVE) | Netherlands ?? | Second Semi-Final | Eurovision 2024

Po kurio laiko konkurso organizatoriai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Joostas repeticijoje nepasirodė dėl incidento, įvykusio užkulisiuose. Kas tiksliai įvyko nedetalizuojama.

„Šiuo metu tiriame incidentą, apie kurį mums buvo pranešta ir kuriame dalyvavo olandų atlikėjas. Kol bus gautas išsamesnis atsakymas, jis negalės repetuoti. Šiuo metu daugiau komentarų neturime ir vėliau pateiksime atnaujintą informaciją.“

Nors konkurso rengėjai į platesnius komentarus kol kas nesileidžia, užsienio žiniasklaidoje pasigirdo spėliojimų, kad Nyderlandų atstovas repeticijoje negalėjo pasirodyti dėl savo nederamo elgesio su Izraelio atstove Eden Golan ketvirtadienį vykusios konferencijos metu.

Spaudos konferencijoje lenkų žurnalistas paklausė Izraelio atstovės Eden Golan, ar ji susimąstė, jog savo buvimu konkurse kelia pavojų kitiems dalyviams ir visuomenei. Dėl Izraelio dalyvavimo konkurse Malmėje vyko protestai.

Konferencijos vedėjas Jovanas Radomiras pasakė Eden Golan, kad ji neprivalo atsakyti į klausimą, jei nenori.

Tuo tarpu Nyderlandų atstovas J.Kleinas garsiai sušuko: „Kodėl gi ne?“.

Tiesa, po kurio laiko internete pradėjo plisti ir kitokių gandų – neva atlikėjas atsisakė dalyvauti finale dėl prodiuserių parinkto eilės numerio ar tai, kad finale jis nepasirodys dėl muštynių, į kurias įsivėlė su Izraelio delegacijos nariu, kuris pašiepė olandą dėl tėvų mirties. Dėl tokio elgesio jam grėstų diskvalifikacija.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nyderlandų atstovas Joost Klein
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nyderlandų atstovas Joost Klein

Penktadienio vakarą turi vykti antroji „Eurovizijos“ finalo generalinė repeticija, kurioje dalyvių pasirodymus jau stebės ir vertins balsuojančių šalių komisijos. Dar neaišku, ar Nyderlandų atstovas galės joje pasirodyti.

2024 m. „Eurovizijoje“ Joostas Kleinas atstovauja Nyderlandams su daina „Europapa“. Į finalą jis pateko ketvirtadienį vykusio antrojo pusfinalio metu.

VIDEO: Prognozių lietus: kas laimės „Euroviziją“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius