-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopijuoti žvaigždžių dietas – pavojinga

Noras būti patraukliam – nesvetimas kiekvienam žmogui. Vis garsiau kalbama, kad kūno alinimas beprotiškomis dietomis duoda daugiau žalos nei naudos. Dietologai pastebėjo, kad viešos garsenybių kalbos apie jų išbandytas ir teigiamą poveikį organizmui padariusias dietas jaunoms moteris yra žalingos.
Moteris
Moteris / Photos.com nuotr.

„Tokių viešų pasisakymų poveikis, be abejo, yra. Dažniausiai apie savo mitybą pasakoja liesos žvaigždės. Nors jos tikina, kad dietų nesilaiko, tačiau aš tai pavadinčiau išsidirbinėjimu. Juk negali žmogaus, kuriam apie trisdešimt metų, kūnas būti kaip šakalys“, – sako dietologė Jūratė Dobrovolskienė.

Pasak dietologės, ypač paauglės susižavi dietomis, kurios pavadintos garsenybių vardais. Pavyzdžiui, balerinos Anastasijos Voločkovos dieta, kurią sudaro salotų lapai ir putpelės kiaušinis. Arba dainininkės Laimos Vaikulės dieta – devynias dienas pakaitomis maitintis ryžiais, vištiena ir obuoliais.

„Be abejo, tokios dietos labai populiarios. Jų laikytis masina pavadinimas. Be to, pasižiūrėjęs į nuotrauką žmogaus, kurio vardu pavadinta dieta, tarsi matai rezultatą. Tačiau tokios dietos yra nepaprastai žalingos. Jos niekuo neparemtos ir nemotyvuotos“, – teigė J.Dobrovolskienė.

Drastiškos dietos – žalingiausios

Dietologė pastebėjo, kad didžiausia žala organizmui daroma, kai laikomasi drastiškų dietų, pavyzdžiui, badavimo. Dainininkas Rytis Cicinas nuo visuomenės neslepia, kad nei sportuoti, nei saikingai valgyti negali prisiversti, todėl kartkartėmis tenka imtis drastiškų priemonių. Kai atlikėjas nori suplonėti, visai atsisako maisto. Taip per kelis mėnesius atsikrato daugiau nei dešimties kilogramų.

„Tokie kardinalūs svorio pokyčiai labai žalingi organizmui. Staigiai pasunkėti dvidešimt penkiais kilogramais arba greitai tiek pat sulieknėti nesveika. Pavadinčiau tai netinkamu požiūriu į savo kūną. Be to, staigūs svorio pokyčiai sukelia didelį stresą organizmui“, – kalbėjo dietologė. J.Dobrovolskienė patarė tiesiog prižiūrėti savo pilnumą ir stengtis nepersivalgyti.

Dietologės nuomone, svarbiausia racione taikyti sveikos mitybos principus. Nereikia pamiršti, kad liesas žmogus turi vartoti daugiau baltymų turinčio maisto, o stambesniam reikėtų vengti riebalų.

Holivudiška mityba

Dietologė pasidžiaugė tik tuo, kad Lietuvos žvaigždės kol kas nėra tokios liesos kaip Holivudo garsenybės ir neviešina sveikatai kenkiančių dietų.

Lieknoji Victoria Beckham per dieną suvartoja apie 600 kalorijų. Ji suvalgo 200 g laukinių ryžių, porciją paeljos, 8 alyvuoges, 152 g braškių.

Modelis Claudia Schiffer kasdien suvartoja apie apie 500 kalorijų. Jos dienos racioną sudaro obuolys, apelsinas, 100 g vynuogių, vištos krūtinėlė, salotos be padažo, garuose troškinta menkė, porcija daržovių ir daug vandens.

Aktorės Elizabeth Hurley racione – mažiau nei 500 kalorijų. Per dieną ji suvalgo bananą, šešias razinas, 100 g laukinių ryžių, avižinį paplotėlį ir dvi porcijas garuose troškintos menkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius