Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

70 kg atsikračiusi dietistė U.Radzevičienė – apie įvykį, privertusį keistis: „Ta diena buvo lemtinga“

Šiandien Ugnė Radzevičienė – dietistė, kasdien padedanti daugybei žmonių, tačiau vos prieš keletą metų moters gyvenimas atrodė visiškai kitaip. Būdama 35-erių Ugnė buvo sėkminga teisininkė, žmona ir trijų vaikų mama.
Ugnė Radzevičienė
Ugnė Radzevičienė / J.Stacevičiaus ir asmeninio archyvo nuotr.

Gyvenime atrodė nieko netrūko – mylinti šeima, finansinė gerovė ir gyvenimas tarp trijų pasaulio miestų. Tačiau žiūrint į nuotraukoje besišypsančią Ugnę, sunku patikėti, jog tai ta pati moteris. Ugnė prisimena, jog švęsdama 35-ąjį gimtadienį svėrė daugiau nei 120 kilogramų.

Žodžiai, kurie pakeitė gyvenimą

Lemtinga ir gyvenimą pakeitusia akimirka tapo neįvykęs pasivažinėjimas atrakcionų parko mašinėle ir šio darbuotojas, kuris liepė Ugnei išlipti iš atrakciono, kadangi apsauginė pertvara tiesiog neužsidarė. Tą dieną moteris pažadėjo sau, jog jos gyvenimas pasikeis ne tik dėl savęs, bet ir dėl vaikų, kurie yra jos didžiausia motyvacija.

J.Stacevičiaus nuotr./Ugnė Radzevičienė
J.Stacevičiaus nuotr./Ugnė Radzevičienė

Specialių mitybos planų ar dietų moteris nesilaikė, tačiau nusprendusi pradėti sveikesnio gyvenimo kelionę, Ugnė pirmiausia atsisakė visų produktų, savo sudėtyje, turinčių pridėtinio cukraus. Parduotuvių lentynose pradėjo ieškoti sveikatai palankių gaminių ir atidžiai skaitė gaminių etiketes. Šis sprendimas, netruko duoti gerų rezultatų ir svoris pradėjo kristi jau po kelių dienų. Taip, pakeitusi mityba ir pradėjusi skirti daugiau dėmesio, ką ir kaip valgo, moteris numetė daugiau nei pusė savo kūno svorio ir šiandien sveria vos 49 kilogramus.

Teisininkės kėdė iškeista į lėkštes asistentės profesiją

Šiandien moteris juokauja, jog jos profesija – lėkštės asistentė. Atsikračius viršsvorio aplinkiniai netruko pastebėti teigiamų Ugnės pokyčių ir ėmė teirautis patarimų, kaip ir ką valgyti, kad pasiektų tokių rezultatų. Jausdama didžiulę atsakomybę ir norą sužinoti daugiau, ši nusprendė studijuoti ir kardinaliai pakeitė profesiją. Šiandien moteris kasdien sudarinėja valgiaraščius, įvairiomis ligomis sergantiems žmonėms, dėlioja produktų krepšelius bei sukauptomis žiniomis dalijasi socialiniuose tinkluose.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Radzevičienė
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Radzevičienė

Būtent dėl šios priežasties Ugnė ryžosi išbandyti save ir televizijos laidos vedėjos amplua. Nauja laida „Lėkštės asistentė“ kiekvieną savaitę LRT mediatekos žiūrovus pakvies sužinoti vis naujų dalykų sveikos gyvensenos bei mitybos tema – kaip atrodo sveika mityba, ko ieškoti produktų sudėtyje, ką valgyti ir ko verčiau atsisakyti, bei kodėl norint numesti svorio nereikėtų laikytis dietų?

Metant svorį dietos nepadės

Pirmosios laidos „Lėkštės asistentė“ viešnia – laidos „Beatos virtuvė“ vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Laidoje Beata prisiminė, jog su dietomis susipažino dar vaikystėje ir skaitydama įvairius žurnalus sužinojo apie daugybę skirtingų svorio metimo būdų. Nors dietų pašnekovė išbandė įvairių, tačiau neslepia, jog nei viena iš jų nebuvo labai sėkminga.

Laidos kūrėjų nuotr./Ugnė Radzevičienė ir Beata Nicholson „Lėkštės asistentė“
Laidos kūrėjų nuotr./Ugnė Radzevičienė ir Beata Nicholson „Lėkštės asistentė“

„Aš atsimenu penkias, šešias dienas pasilaikiau, parskridau į Londoną pas vyrą ir supratau, kad aš blogai jaučiuosi, man nepatinka ir kaip aš gyvensiu be morkų, pomidorų, obuolio ar kriaušės. Kas čia per gyvenimas?“, – paklausta, kaip sekėsi laikytis dietų, neslepia Beata.

Laidą „Lėkštės asistentė“ LRT mediatekoje žiūrėkite kiekvieną trečiadienį.

Pirmo sezono laidose bus pasakojama apie glitimo netoleravimą ir su tuo susijusias ligas, valgymo sutrikimus, religinio asketizmo formas ir badavimą, onkologinių pacientų mitybą, brandžių žmonių mitybos pokyčius, taip pat – konkrečių maisto produktų naudą ir žalą, mitybą kelionių metu. Laidose savo įžvalgas pateiks ir įvairių sričių ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius