-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 23

30 komandų per 30 dienų: niekaip DeMarcusui Cousinsui neįtinkantys „Kings“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime DeMarcuso Cousinso chaotiškąjį „Kings“ klubą.
DeMarcusas Cousinsas
DeMarcusas Cousinsas / „Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 33-49.

Išvyko: Quincy Acy, Marco Bellineli, Sethas Curry, Rajonas Rondo.

Papildė: Isaiah Cousinsas, Georgiosas Papagiannis, Skalas Labissiere, Arronas Afflalo, Mattas Barnesas, Ty Lawsonas, Garrettas Temple'as, Anthony Tolliveris, Bogdanas Bogdanovičius, Malachi Richardsonas.

Trumpai: „Kings“ daugiau pergalių nei pralaimėjimų reguliariajame sezone nėra iškovoję jau 10 metų.

Sakramento klubo vasara gali būti apibūdinta viena D.Cousinso „Twitter“ žinute: „Dieve, suteik man jėgų.“

Nėra geras ženklas, kai D.Cousinsas yra nepatenkintas savo komandos veiksmais, o juk sezonas dar net neprasidėjo. „Kings“ vasarą neįtikino savo žvaigždės, kad klubo laukia šviesi ateitis, todėl nėra aišku kiek gyvuos ši žaidėjo ir komandos „santuoka“.

Krepšininkas nepagyrė generalinio vadybininko Vlade Divaco už jo vasaros darbus: „Aš tiesiog dirbsiu savo darbą. Nesirūpinsiu dėl to, ko negaliu kontroliuoti. Leisiu jiems atlikti sprendimus.“

Tačiau yra ir gerų naujienų. Nuo šiol „Kings“ treniruos Dave'as Joergeris. Jis pakeis George'ą Karlą, su kuriuo D.Cousinsas dažnai nesutardavo. D.Joergeris susilaukė gerų atsiliepimų per devynerius metus Memfyje, kol dirbo asistentu, o pastaruosius tris sezonus buvo vyriausiasis „Grizzlies“ strategas.

Jis sunkiai dirbo ir pasiekė labai gerų rezultatų su Memfio ekipos veteranais bei komanda, kuri neturi labai didelių žvaigždžių. Nelabai geras ženklas yra tai, kad D.Joergeris yra penktas D.Cousinso treneris nuo 2012 metų.

„Kings“ vadovybė vasarą neatliko labai skambių veiksmų, nes tai reikštų, jog reikia skirtis su D.Cousinsu. Praėjusią vasarą jie bandė sustiprinti komandą pasikviesdami R.Rondo, tačiau 10 kartą iš eilės nepateko į atkrintamąsias varžybas. Tai buvo dar vienas nevykęs eksperimentas, o Sakramento klubas niekaip neranda sėkmės formulės.

„Karaliai“ NBA naujokų biržoje dar kartą pasirinko aukštaūgius (G.Papagiannį ir S.Labissiere). Praėjusią vasarą jų planas buvo toks pat, kai jie į komandą pasikvietė Willie Cauley-Steiną.

Sakramentas persikels rungtyniauti į naują „Golden 1 Center“ areną. Jie pasikeitė savo logotipą bei atsinaujino aprangas. „Kings“ bando atversti naują puslapį savo komandos istorijoje, tačiau be D.Cousinso joje daugiau nėra rimtų talentų.

Žinoma, yra keli jauni ir perspektyvūs žaidėjai, tačiau jie dar neįrodė, kad nusipelnė vietos stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje. Galima D.Cousinsą išmainyti, tačiau panašu, kad „Kings“ dar nėra pasiryžę to padaryti.

Ekipos vadovai žino, kad nepaisant prastų rezultatų, D.Cousinsui Sakramente patinka. Jis pats mainų niekuomet nereikalavo. Tačiau po dvejų metų baigiasi vidurio puolėjo sutartis su komanda, todėl šis sprendimas gali turėti liūdnų pasekmių.

Juk niekas nenorės kitais metais atiduoti labai daug žaidėjų ar šaukimų už krepšininką, kuriam po vienerių metų baigiasi kontraktas. Tuomet „Kings“ nervinsis ir tikėsis, kad „centras“ vasarą pratęs sutartį.

„Kings“ vasarą net nebandė išlaikyti R.Rondo, kuris pasirašė sutartį su „Bulls“. Puolėjų gretose jie turi Ruday Gay ir Beną McLemore, tačiau vargu ar šie krepšininkai yra siejami su klubo ateitimi. Apskritai R.Gay visuomet yra bandoma išmainyti, o B.McLemore nėra toks pavojingas puolime kaip buvo tikėtasi.

Norėdamas apsidrausti V.Divacas pasirašė sutartį su A.Afflalo, tačiau jo geriausi metai jau yra praeityje.

NBA nėra daug tokio aukšto lygio vidurio puolėjų kaip D.Cousinsas. Jis daug dirbo, kad taikliau mėtytų iš toli, o vasarą iškovojo aukso medalį su JAV rinktine. Olimpinės žaidynės leido jam pajusti, ką reiškia žaidimas su aukščiausio lygio žaidėjais. „Centras“ pagaliau pajuto saldų pergalių skonį.

Ar jis pasiruošęs dar vienam sezonui, kuris bus kupinas pralaimėjimų? Geriausiu atveju sužibės kažkuris iš „Kings“ jaunųjų krepšininkų, R.Gay bus išmainytas, o B.McLemore sužais įspūdingą sezoną puolime. Tačiau net ir tai negarantuotų Sakramento klubo patekimo į atkrintamąsias ar D.Cousinso laimės.

Taigi, D.Joergerio laukia nemenka užduotis. Jis iš turimų žaidėjų privalo nulipdyti solidžią komandą ir nuolat rūpintis D.Cousinso nuotaikų kaita. Tai du darbai viename, kurie nulems jo ateitį „Kings“ klube.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius