Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

30 komandų per 30 dienų: stipriai pasikeitusi ir lietuviu pasipildžiusi „Knicks“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime Mindaugo Kuzminsko atstovaujamą „New York Knicks“.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / 15min nuotr.
Temos: 2 NBA New York Knicks

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 32-50

Išvyko: Arronas Afflalo, Jose Calderonas, Langstonas Galloway, Jerianas Grantas, Robinas Lopezas, Derrickas Williamsas, Tony Wrotenas.

Papildė: Guillermo Hernangomezas, Brandonas Jenningsas, Mindaugas Kuzminskas, Courtney Lee, Maurice'as Ndouras, Joakimas Noah, Justinas Holiday, Derrickas Rose'as.

Trumpai: Po trijų sezonų, kurie buvo kupini pralaimėjimų, „Knicks“ bando sustiprinti komandą, kad Carmelo Anthony geriausi karjeros metai nenueitų veltui.

C.Anthony nusipelnė pagarbos. Jis nori likti „Knicks“ nariu ir toliau kenčia prastus Niujorko ekipos sezonus. Priežastys gali būti kelios: Melo yra ištikimas komandai arba jis tiesiog nenori niekur kitur persikelti, nes jo šeima ilgai gyvena Niujorke ir nenori pokyčių.

Tiesos yra abiejuose teiginiuose, todėl C.Anthony ir toliau tiki Philo Jacksono vizija ir laukia, kol „Knicks“ sustiprės.

Tačiau Niujorko komandos generalinis vadybininkas neturėjo labai daug variantų, kurie padėtų akimirksniu paversti „Knicks“ į titulą pretenduojančiu klubu. Išardyti komandą ir rinkti pralaimėjimus P.Jacksonas taip pat negalėjo, nes tuomet būtų iššvaistyti paskutiniai 2-3 aukščiausio lygio C.Anthony metai.

Legendinis „Bulls“ ir „Lakers“ treneris pasiekė kompromisą: jis mainų būdu gavo D.Rose'ą bei prisiviliojo J.Noah.

Ar „Knicks“ turi galimybių artėjantį sezoną tapti NBA čempionais? Ne. Tačiau Niujorko ekipa turėtų būti visai nebloga. Tai turėtų būti įdomi komanda žiūrovams, o jos ateitis nėra pasmerkta, nes pinigų algų kepurėje bus jau 2017 metų vasarą.

2011 metų naudingiausias reguliaraus sezono žaidėjas D.Rose'as bei 2014-ųjų geriausiai besiginantis krepšininkas J.Noah buvo labai galingos „Bulls“ komandos dalis. Tačiau traumos smarkiai sugadino jų tolesnę karjerą. Galbūt abu krepšininkai išliks sveiki ir turės dar daugiau motyvacijos rungtyniauti nei anksčiau? Tik laikas parodys.

Jie neturi ko prarasti, o D.Rose'ui 2017 metų vasarą baigsis dabartinė sutartis.

P.Jacksonas neturėjo labai daug variantų, nes „Knicks“ naujokų biržoje neturėjo aukšto šaukimo, o tokio lygio krepšininko kaip Kevinas Durantas jiems gauti nepavyko. Tačiau jis išsaugojo galimybę tokį krepšininką prisivilioti ateityje, nes užtenka vos kelių manevrų, kad Niujorko klubo algų kepurėje atsirastų nemaža sumelė.

D.Rose'o sutartis baigsis po artėjančio sezono, todėl P.Jacksonas pagal jo pasirodymą šiemet galės nuspręsti, ar ją pratęsti. Kalbant apie J.Noah, tai jis iš esmės buvo pakeistas į R.Lopezą. Prancūzas turėtų būti žymiai geresnis variantas vidurio puolėjo pozicijoje, o jei investicija nepasiteisins, tai jo sutartis netrukdys „Knicks“ ieškoti žaidėjų laisvųjų agentų rinkoje.

Daug kas priklausys nuo naujojo komandos trenerio Jeffo Hornaceko. Jį P.Jacksonas po ilgų svarstymų pasirinko pats. Jis kelerius neblogus metus praleido Fynikse ir įrodė, kad gali treniruoti veteranų kupiną ekipą.

Šis ėjimas bus po padidinamuoju stiklu, nes „Knicks“ generalinio vadybininko eksperimentas su Dereku Fisheriu visiškai nepasiteisino.

P.Jacksonas taip pat pasiūlė sutartis C.Lee ir B.Jenningsui, kurie turėtų būti pagrindinės rotacijos krepšininkai. C.Lee yra puikus snaiperis, o B.Jenningsas užtikrina, kad „Knicks“ turės neblogą įžaidėją, net jei traumą patirs D.Rose'as.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

Apibendrinant, tai „Knicks“ turėjo gerą ir protingą vasarą. Pirkiniai buvo nebrangūs ir labai geri apgalvoti. Pirmą kartą per labai ilgą laiką nebuvo veltui švaistomi ekipos savininko Jimo Dolano milijonai.

Nepaisant visų prieš tai minėtų žaidėjų, labai daug kas priklauso nuo „Knicks“ talento Kristapo Porzingio tobulėjimo. Jeigu jo žaidimas artėjantį sezoną pasieks dar aukštesnį lygį, tai tuomet Niujorko klubas galėtų Rytuose taikytis ir į penktąją ar šeštąją vietą.

Jam labai padės J.Noah atėjimas į komandą. Prancūzas galės išmokyti jaunąjį latvį gynybos paslapčių.

Nėra jokių abejonių, kad „Knicks“ komandos sirgaliai yra labai patenkinti šios vasaros pokyčiais. C.Anthony pačiame aukščiausiame lygyje rungtyniaus nebeilgai, todėl jam pasisekė, kad kelis artėjančius sezonus jis bent jau galės praleisti su gera kompanija.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius