Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 30

A.Milaknis atsiprašo visų „Žalgirio“ aistruolių: „Tikimės, kad tai nepasikartos“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygoje startavo septyniais pralaimėjimais ir sumušė naujo turnyro formato antirekordą. Po rungtynių kalbintas Artūras Milaknis pirmiausia suskubo atsiprašyti ekipos aistruolių, kuriems 2021-2022 metų sezono pradžioje kartu su komanda tenka išgyventi labai sunkų laikotarpį.

„Nėra ką čia labai daug ir pasakyti. Iš tikrųjų gal reiktų atsiprašyti visų „Žalgirio“ fanų, kad apturėjom tokį performance'ą. Turėjome tokį pokalbį ir tikimės, kad daugiau tai nepasikartos ir visiškai kitaip nuo kitos savaitės išeisime į rungtynes“, – pokalbį su „Žalgirio TV“ pradėjo kauniečių klubo veteranas.

35-erių Milas buvo vienas iš nedaugelio žaliai baltų šviesulių Sinano Erdemo arenoje Stambule – snaiperis per 24 minutes pelnė 14 taškų ir surinko 12 naudingumo balų, bet „Žalgiris“ liko sumindytas rezultatu 60:94.

Per pastarąsias ketverias A.Milaknis vid. pelno po 12 taškų, tačiau pergalių Lietuvos čempionams tai negarantuoja – 0-7 startavę žalgiriečiai įsirašė į juodžiausius lygos metraščius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Milaknis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Milaknis

Pateikiame kitas krepšininko mintis pokalbyje su „Žalgirio TV“.

– Ką treneris akcentavo po rungtynių?

– Galbūt ne tiek taktinių dalykų buvo pabrėžta, bet pati kova ir visas tas rodomas noras. Pasakyčiau taip – ko negali padaryti savo meistriškumu, kompensuok kažkuo kitu. Baudomis, gynyba. Gynyboje nereikia to talento, bet reikia atiduoti širdį. Nereikia išskirti nė vieno žaidėjo, visiems asmeniškai galbūt išeis į naudą tas sukrėtimas. Kiekvienas šį pralaimėjimą priims asmeniškai ir žengsime į priekį.

– 94 praleisti taškai. Kovingumo stoka ar kitos priežastys?

– Negali nurašyti ant kovingumo, nes tik tuo Eurolygoje irgi nelaimėsi. Faktas, kad ir taktiniai dalykai, ypatingai pikenrolo situacijose, nesuveikė. Varžovai viską kuria iš pikenrolo, turi daug kūrėjų, tai tokiai komandai lengva žaisti. Jie buvo įsprausti į kampą, kaip ir mums žaidimas nesiklijuoja, tai turėjo žengti žingsnį ir su kitokia energija žaidė namuose.

VIDEO: Dėl garbės: beviltiškose rungtynėse gelbėjo tik „Žalgirio“ lietuviai

– Eurolygoje patirti 7 pralaimėjimai iš eilės. Per savo karjerą jau esate buvęs tokiose situacijose, tad kaip rasti motyvacijos esant tokiose duobėse?

– Kiekvienas turi priimti tai asmeniškai. Niekam tai nėra maloni situacija, niekas nuo sezono pradžios negalvoja, kad pradėsi 0-7. Kiekvienos rungtynės yra atskira istorija ir didelės tragedijos čia nereikia daryti. Man asmeniškai čia ir yra didžiausia motyvacija, didžiausias variklis, kad negalime žaisti. Niekam nėra malonu pralaimėti, o jeigu pralaimėjimai nemotyvuoja tavęs, tuomet krepšinį žaisti yra sudėtinga.

– Asmeniškai pastarosios rungtynės susiklostė gerai. Ar tai sutapo su pokyčiais trenerio poste, ar įgauta geresnė fizinė forma?

– Kažkiek su nauju treneriu to judesio daugiau yra, daugiau derinių ant metikų. Kartais tiesiog atsiduriu tinkamoje vietoje, tačiau kartais yra ir tų specialių derinių. Situacijas pavyksta išnaudoti gerai, bet tai mažai ką guodžia.

Pirmą pergalę Eurolygoje žalgiriečiai sieks iškovoti lapkričio 5-ąją, kuomet namuose priims Berlyno ALBA.

VIDEO: „Karštom pėdom“. Beviltiškas pasirodymas Stambule: „Žalgiris“ patyrė 7-tą pralaimėjimą
VIDEO: Žiūrėti niekada nepabos: stulbinantys J.Nebo dėjimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius