-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 03

Ignas Brazdeikis purto galvą dėl „Žalgirio“ krizės: reikalai pagerės, kai grįš naujokas

Ignas Brazdeikis pelnė 17 taškų ir vis bandė judinti stringantį Kauno „Žalgirio“ puolimą, bet penktadienį Nemuno saloje jo komandos atakos atsimušė į Belgrado „Partizan“ gynybą.

„Žalgiris“ sugėrė trečią pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje, kai 74:88 krito prieš Belgrado „Partizan“, nepaisant 15 tūkst. triukšmingų sirgalių, tarp kurių buvo ir žymių sportininkų (Deividas Šemberas, Airinė Palšytė), ir aukščiausio rango politikų (Gitanas Nausėda).

Nuo pat mačo pradžių rungtynes paleidusiam „Žalgiriui“ neužteko pakiliai sužaisto trečio kėlinio, per kurį skirtumas buvo sumažintas iki 6 taškų, bet galiausiai patirtas pralaimėjimas, po kurio Kauno klubą pavijo Belgrado „Partizan“ (12-11).

„Žalgiriui“ vis labiau jaučiasi įžaidėjų trūkumas: penktadienį prie aikštės vienas šalia kito įsitaisė traumuoti Keenanas Evansas ir Isaiah Tayloras bei karjerą prieš savaitę baigęs Mantas Kalnietis.

I.Tayloras turėtų grįžti šio mėnesio viduryje, o to laukia Ignas Brazdeikis.

Kanados lietuvis tikisi, kad gal tada jo paties pelnomi taškai pagaliau padės pasiekti ir pergalių, nes šių skaičius sustojo, nepaisant įsibėgėjusio Iggy: po rezultatyviausių karjeros Eurolygoje rungtynių trečiadienį, kai įmetė 25 taškus Stambule į „Anadolu Efes“ krepšį, jis sužaidė dar vieną asmeniškai taškais gerą mačą.

I.Brazdeikis per 24 min. pelnė 17 taškų, surinkęs ir daugiausiai naudingumo balų (19) slogiose komandai rungtynėse, kuriose „Žalgiris“ laimėjo tik trečią kėlinį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– Ignai, kokios pirmosios mintys po tokio pralaimėjimo?

– Sunku. Mes parodėme, kad galime žaisti, antrojoje rungtynių dalyje, bet negalėjome atsigriebti visko, ką praradome per pirmąją dalį. Tai 40 minučių rungtynės, kiekviena ataka yra svarbi.

Pernelyg daug atakų iššvaistėme. Klaidos, pramesti metimai...

– Kodėl nepavyko užsikabinti už sėkmingos atkarpos, kai pelnėte 24 taškus per trečią kėlinį?

– Žaidėme agresyviai, rodėme savo krepšinį, kurį esame įpratę žaisti. Bet prieš tokią gerą komandą sunku sugrįžti, kai atsilieki 16 taškų. Negalime tiek atsilikti.

– Kas padėjo užsikurti po pertraukos?

– Treneris kalbėjo nemažai, mes žaidėme namuose, atsilikinėjome daug, tad turėjome pradėti geriau žaisti.

– Kaip bandote kurti atakas, kai komandai trūksta tikrų įžaidėjų?

– Manau, kad mums užtenka įžaidėjų. Asmeniškai manau, kad mums užtenka talento, turime tiek, kiek mums reikia. Tačiau reikia labiau rūpintis kamuoliu kiekvieną ataką, parengti gerus metimus kiekvieną ataką.

– Pačiam asmeniškai rezultatyvios rungtynės: 17 taškų, 19 naudingumo balų. Trečiadienį pasiekėte karjeros Eurolygoje rekordą. Kaip vertinate savo sportinę formą?

– Akivaizdu, kad pradėjau prisitaikyti prie europietiško krepšinio jau. Jaučiuosi patogiau, kai ką išmokau. Vis dar turiu daug erdvės tobulėti ir tapti geresniu. Aš tęsiu darbus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

– „Žalgiris“ šauniai pradėjo sezoną, bet dabar trys pralaimėjimai iš eilės. Ar manote, kad „Žalgiris“ krizėje?

– Nemanau. Taip nutinka. Ilgas sezonas, daug rungtynių. Net kai laimime ketverias rungtynes iš eilės, negalime būti labai pasikėlę. Taip pat ir nukritę. Vis dar turime tęsti darbus salėje, tai turėtų mums padėti.

Netrukus grįš Isaiah Tayloras, tai mums labai padės. Reikia žaisti sunkiai ir tikėti savimi.

– Kiek trūksta tikro įžaidėjo?

– Jis daug pasiūlo. Tai žaidėjas, kokio mums labai reikia. Greitis, gebėjimas pelnyti taškus – gerai, kad greitai vėl jį turėsime.

– Kas yra svarbiausia trijų nesėkmių serijoje laukiant kitų rungtynių ir stengiantis nepanirti žemyn?

– Manau, kad svarbiausia išvengti tokių rungtynių pradžių, kaip ši, kai per anksti iškrentame rungtynių. Būtų gerai pradėti sėkmingiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius