Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jei jau mirt, tai ne vieniems: „Norime sugadinti sezonus ir kitiems“

Kauno „Žalgiris“ dar išsaugo teorinius šansus pratęsti sezoną Eurolygoje per įkrintamąsias varžybas, bet komandos lyderis Keenanas Evansas paskutiniams 4 turams išsikėlė ir alternatyvų tikslą – sugadinti sezonus kitoms komandoms.

„Žalgiris“ antradienio vakarą išlipo iš trijų pralaimėjimų duobės ir namuose 96:81 nugalėjo Bolonijos „Virtus“ krepšininkus.

„Kai žaidžiame išvien ir fiziškai, galime pasiekti tokius rezultatus ir pergales. Išpildėme tai, ko iš mūsų norėjo treneris, – po pergalės sakė Keenanas Evansas. – Galbūt galėjome kažką padaryti geriau, bet svarbiausia, kad nuo pradžios iki pabaigos rungtyniavome kartu.“

Žalgirietis jau per pirmąsias keturias minutes susirinko dvi pražangas ir ilgam sėdo ant suolo, bet žaidimas be vieno naudingiausių Eurolygos krepšininkų nesugriuvo.

Amerikiečio ankstyvos nuobaudos padėjo sužydėti jo tautiečiui – šansą gavusiam Edmondui Sumneriui, kuris per 16 minučių pelnė 16 taškų ir sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes Eurolygoje.

„Man patiko, kaip jis įėjo į ritmą ir puikiai sužaidė. Edas sužaidė puikias rungtynes, davė mums puikių minučių ir daug energijos, – gyrė komandos draugą K.Evansas. – Edu džiaugiuosi turbūt labiausiai iš visų komandos draugų. Jis sužaidė gerai visas rungtynes. Žinoma, kelis kartus suklydo, bet klysta visi. Smagu matyti jį pasitikintį, agresyvų.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edmond Sumner

K.Evanso liaupsių sulaukė ir geriausią karjeros pasirodymą surengęs Kevarriusas Hayesas, kurio sąskaitoje – net 26 naudingumo balai.

„Puikiai pasirodė ir Kevarriusas. Jo pataikyti metimai iš vidutinio nuotolio, dėjimai, blokai, puolime atkovoti kamuoliai mums sukūrė labai daug“, – sakė „Žalgirio“ lyderis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes

Pats K.Evansas buvo produktyvus antroje rungtynių pusėje, kurioje pasižymėjo 11 taškų ir 2 rezultatyviais perdavimais. Iš viso amerikietis surinko 14 taškų, 7 perdavimus ir 19 naudingumo balų.

Tai buvo eilinės geros jo rungtynės, bet šį kartą amerikietis iš Teksaso sulaukė ir šūsnies komandos draugų paramos – bent 12 taškų pelnė penki žalgiriečiai, o bent 8 naudingumo balus surinko šeši „Žalgirio“ krepšininkai.

„Atmosfera buvo gera, bet mums buvo sudėtinga, – apie komandos nuotaiką prieš rungtynes, kai kamavo trijų pralaimėjimų serija, sakė K.Evansas. – Taip nutinka, kai pralaimi tris kartus iš eilės, tai pasitaiko kiekvienai komandai. Žaidėme prieš tris labai geras komandas, o dvejos iš tų trejų rungtynių buvo labai artimos, tačiau taip jau kartais atšoka kamuolys.“

Iki reguliariojo sezono finišo „Žalgiriui“ liko sužaisti keturis mačus – tris namuose ir vieną išvykoje Monake. Kauniečiai turi 12 pergalių, 18 pralaimėjimų ir dviem laimėjimais atsilieka nuo dešimtosios vietos, kuri pratęs kovas įkrintamosiose varžybose.

Nors šansų išgyventi „Žalgiris“ turi labai mažai, K.Evansas jų dar nelaidoja.

„Sezonas dar nebaigtas, dar turime šansų. Jeigu turėsime valios, atrasime ir kelią tą padaryti. Turime toliau spausti, – sakė žalgirietis. – Žinome, kaip atrodo lentelė, žinome, kur esame, bet žiūrime tik į artimiausias rungtynes. Vienintelis būdas, kaip galime pasiekti tikslus, tai laimėti po vienas rungtynes ir ruoštis kitoms.“

Sezonas dar nebaigtas, dar turime šansų.

Jis pridūrė, kad tikslas artimiausiuose mačuose turi būti ne tik išgyventi patiems, bet ir apsunkinti gyvenimus kitiems.

„Visos komandos, prieš kurias žaisime, galvos, kad mes jau pasidavę, bet mes norime sugadinti kitiems sezonus. Jie gali galvoti, kad bus lengva, bet tikrai nebus“, – sakė Keenanas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Artimiausios rungtynės žalgiriečių laukia jau ketvirtadienį namuose prieš Vitorijos „Baskonia“. Būtent namų aikštės pranašumą išskyrė žalgirietis.

„Tai paskutinė šio sezono dviguba savaitė, tad turime tuo pasinaudoti, nes abejas rungtynes žaidžiame namuose. Net kai nežaidžiame gerai, sirgaliai mums suteikia energijos ir stumia mus į priekį“, – sakė K.Evansas.

15min po „Žalgirio“ rungtynių su „Virtus“ paklausė amerikiečio ir apie retro aprangas, su kuriomis kauniečiai stojo į kovą prieš Bolonijos klubą, paminėdami 25-ąsias triumfo Eurolygoje metines.

Ar K.Evansas norėtų ir dažniau jas užsivilkti?

„Man jos patinka, nors tiktų bet kokios, kad tik būtų žalios ar baltos. Buvo smagu vilkėti šias aprangas, bet nemanau, kad dar kada jas pamatysiu, turbūt ištarsime joms „sudie“, – šypsojosi po 17,2 taško ir 18,6 naudingumo balo Eurolygoje renkantis gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius