Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

„Kylanti žvaigždė“ skrydį į NBA atidės: R.Jokubaitis prasitarė apie ateitį „Barcoje“

„Barcelona“ komanda buvo paskutinė, trečiadienį surengusi treniruotę „Štark“ arenoje prieš lemiamas finalo ketverto kovas. Rokas Jokubaitis neabejoja, kad jaudulys užklups ketvirtadienio vakarą, tačiau 21-rių lietuvis moja į tai ranka ir pabrėžia – taip net geriau. Be to, įžaidėjas prasitarė, kad, kaip ir buvo pranešama, į NBA sparnų po šio sezono dar nekels.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Intensyvus buvo trečiadienis R.Jokubaičiui Belgrade. Iš pat ryto jis keliavo į apdovanojimų ceremoniją, kur atsiėmė „kylančios žvaigždės“ statulėlę.

Vakare lietuvis su komanda vyko į areną ir pratybose gludino paskutinius kampus prieš „El Clasico“ mūšį su Madrido „Real“ Eurolygos pusfinalyje.

Šarūnas Jasikevičius, skirtingai nei kiti trys treneriai prieš tai, nepasirodė pokalbiams su žiniasklaida skirtoje zonoje – lietuvis norėjo kuo greičiau ant parketo matyti ir savo auklėtinius.

R.Jokubaitis, panašu, ir toliau bus vienas jų. Lietuvis, kalbėjęs apie gauto apdovanojimo galimą įspūdį NBA žmonėms, prasitarė: „Į blogą tikrai neišėjo šitas apdovanojimas, bet, kaip matėt, liksiu dar „Barcoje“ kitą sezoną, tai stengsiuosi dar didesnį įspūdį jiems palikti.“

„Visi žinome, kad NBA panašūs apdovanojimai labai daug sukelia dėmesio. Manau, kad pamatę tie žmonės tokį pasiekimą... Jiems tai sukels didesnę emociją nei tiesiog žaidimo epizodai ar panašiai“, – kalbėjo 21-rių įžaidėjas.

15min nuotr./Nikola Mirotičius ir Rokas Jokubaitis
15min nuotr./Nikola Mirotičius ir Rokas Jokubaitis

Jis pats su „Knicks“ atstovais apie savo situaciją vis dar nekalbėjo.

„Agentas gal turėjo (kontaktą – aut. past.), bet su juo nespėjau pabendrauti – duoda man ramybę dėl finalo ketverto. Po šito ketverto ir pabendrausime“, – sakė R.Jokubaitis.

Kaip matėt, liksiu dar „Barcoje“ kitą sezoną.

Kad lietuvis dar turėtų likti „Barcos“ gretose, antradienį pranešė „New York Post“. „Knicks“ praėjusių metų biržoje pašaukė R.Jokubaitį 34-uoju šaukimu, bet gynėją paliks Katalonijoje ir dėl tobulėjimo, ir dėl finansinės situacijos.

Jei „Knicks“ norėtų pasiūlyti R.Jokubaičiui daugiau nei lygos numatytas minimumas, klubas turėtų panaudoti dalį 10 mln. dolerių rezervinės sumos.

Vis tik po metų pasibaigs tokių žaidėjų kaip Aleco Burkso ir Derricko Rose'o sutartys, tad 2023-2024 m. sezonui „Knicks“ turėtų didesnę finansinio manevro laisvę.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

– Kokie įspūdžiai iš apdovanojimų ceremonijos, kaip pačiam pavyko pasirodyti tokiame renginyje? – žurnalistai paklausė R.Jokubaičio prieš vakarinę treniruotę Belgrade.

– Šiaip tikrai varginantis dalykas, galiu pasakyti. Bet patiko labai. Tiek daug legendų susirinkę, šalia manęs tokie žaidėjai sėdėjo. Įspūdinga. Jauduliuko buvo, bet tai normalu. Vien tik geros emocijos. Ir draugai, ir šeimos nariai išgyrė, kad gerai atrodžiau, tai viskas puikiai.

– Kokie sveikinimai didžiausią įspūdį paliko?

– Net nežinau, kas įsiminė labiausiai. Manau, smagiausias dalykas, kad Nikola Mirotičius atsiėmė MVP apdovanojimą. Kartu su metimų partneriu tokį pasiekimą užfiksavom.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

– Kaip manai, kodėl N.Mirotičius nusipelnė to MVP apdovanojimo, nes buvo diskusijų nemažai...

– Buvo daug diskusijų, aš su draugais irgi diskutavau. Viso sezono metu man nebuvo klausimų. Kiti sako, kad, jei išimtum Niko, taip pat gerai žaistume. Bet tokioje komandoje išlaikyti tokį lygį visą sezoną – ne kiekvienas sugebėtų. Šiemet buvome pirmi (reguliariajame sezone – aut. past.), jis visiškas lyderis, stabilumas įspūdingas. Todėl jis ir vertas.

– Ką turėtumėte daryti rytoj, kad pratęstumėte penkių pergalių prieš „Real“ seriją?

– Mes žaisim prieš juos, atrodo, septintą kartą šiame sezone. Mes apie juos viską žinome, jie apie mus irgi. Tiesiog, reikia iš kiekvieno žaidėjo, kad jis kažką duotų ir nesvarbu, ar jis žais 5, ar 20 minučių. Rungtynėse bus kautynės 40 minučių. Reikės atrodyti kuo solidžiau, išimti jų greitą puolimą, lengvus taškus ir žiūrėsime. Labai sunku pranašauti, kai susitinka tokio lygio komandos.

– Kaip pats jautiesi prieš pirmą savo finalo ketvertą?

– Toks dar kol kas nežinau... Sunku viską suprasti, bet rytoj, manau, bus išvis kitokia situacija, jaudulys ateis. Dabar tiesiog sujaudintas jaučiuosi. Bus nauji dalykai, šiaip labai smagus pats jausmas, kad esu čia tarp geriausių komandų, žaidėjų.

– Corry Higginsas gali tapti papildomu faktoriumi?

– Faktas. Jis nežaidė daug šį sezoną, turėjo traumų, bet kokia tai patirtis! Du čempiono titulai Eurolygoje, finalo MVP. Patirties prikaupęs. Aišku, gal dabar forma nėra geriausia, bet tokiais momentais tokių žaidėjų labiausiai ir reikia. Ir mes jų turime.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis

– Kokios pats patirties pasiėmei iš serijos su „Bayern“. Sezonas buvo stiprus, bet ta serija pačiam asmeniškai sunkesnė.

– Visi žinome, kad „Bayern“ labai stipri komanda, moka išjungti kitų komandų lyderius, apsunkina gyvenimą. Mums buvo tas pats, serija nebuvo įspūdingiausia. Gal tai pirmųjų atkrintamųjų jaudulys. Bet šiaip labai gera patirtis, svarbiausia, kad laimėjome tą seriją ir bus iš ko pasimokyti. Jei būtume pralaimėję, tada išvis būtų...

Jei jaučiu jaudulį, reiškia, kad viskas bus gerai. Blogiau, jei jo nejaučiu, tada gali būti palaida bala.

– Kalbant apie jaudulį, minėjai, kad rytoj jis gali ateiti. Ar turi kažkokių būdų, kaip tvarkytis su juo?

– Ne, jei jaučiu jaudulį, reiškia, kad viskas bus gerai. Blogiau, jei jo nejaučiu, tada gali būti palaida bala, nes tuomet atrodo, kad nelabai svarbu. Jei jausiu jaudulį, būsiu labiau susikaupęs, geriau įsiminsiu, ko prašo treneris. Man tas tik į naudą.

– Kokį įspūdį pačiam palieka pastarojo meto „Real“ forma?

– Tikrai niekas, nė vienas iš jūsų taip pat, nesitikėjo, kad „Real“ 3-0 laimės seriją (prieš „Maccabi“ – aut. past.). Gal kažkiek nurašytas buvo Madridas, bet parodė, kad tikrai gali žaisti. Aišku, Tel Avivas irgi nedemonstravo labai gero žaidimo. „Real“ dabar geros formos. Pergalės prieš Madridą gali labai apgaulingai atrodyti. Jos visiškai pasimiršo, dabar yra lygu 0:0 ir rytoj pamatysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius