-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 23

Legendų pėdomis: 18 metų „Žalgiryje“ nematytas Keenano Evanso sezono startas

Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Keenanas Evansas visuose aštuoniuose Eurolygos mačuose fiksavo dviženklį naudingumo balų rodiklį, o taip galingai sezoną su žaliai balta apranga pastarąjį kartą pradėjęs buvo tik Tanoka Beardas 2004-aisiais metais.

Liepsnoja Keenanas Evansas, liepsnoja sezono starte ir Kauno „Žalgiris“.

Penkias pergales per aštuonis mačus Eurolygoje iškovojęs Lietuvos flagmanas įsitaisė tarp Senojo žemyno galingųjų pirmajame turnyro šešete, o labiausiai prie to prisideda vasarą iš Tel Avivo „Maccabi“ į Nemuno salą persikėlęs Keenanas Evansas.

26-erių amerikiečio statistiniai rodikliai – 15,5 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo, 2,5 atkovoto ir 0,9 perimto kamuolio, 2,6 klaidos ir 16,2 efektyvumo balo.

„Neblogai, – asmeninį sezono startą 15min žurnalistui Mariui Milašiui apibūdino K.Evansas. – Žinoma, noriu tobulėti ir sezono metu būti geresnis visuose komponentuose. Noriu dar geriau pažinti komandos draugus, pažinti priešininkus, ypač kai žaisime prieš juos antrą kartą. Reikia viso sezono metu išlaikyti gerą formą, rūpintis savo kūnu ir tapti geresniu visais aspektais – tai padės komandai rinkti pergales.“

„Žalgirio“ atakų organizatorius visose aštuoneriose rungtynėse rinko dviženklį naudingumo balų skaičių, o tokio individualaus sezono starto Kaune nematėme beveik 20 metų, skelbia krepšinio analitikas Darius Garuolis.

Pastarasis žalgirietis, fiksavęs dviženklį naudingumą visuose pirmuose aštuoniuose sezono mačuose buvo Tanoka Beardas, siautėjęs 2004-aisiais.

Iš viso tokia nata asmeninį sezoną (nebūtinai nuo starto, jei starte žaidėjas buvo traumuotas) Eurolygoje yra pradėję šeši žalgiriečiai – be K.Evanso, tuo pasižymėjo dar Steve'as Woodberry (2000–2001 m.), Grigorijus Chižniakas (2001–2002 m.), Kornelis Davidas (2002–2003 m.), Arvydas Sabonis (2003–2004 m.) ir Tanoka Beardas (2004–2005 m.).

Dviženklio naudingumo S.Woodberry serija tęsėsi devynis mačus, G.Chižniako – aštuonis, K.Davido – vienuolika, A.Sabonio – visus aštuoniolika sezono mačų, o T.Beardo – penkiolika rungtynių.

Geriausi žalgiriečių sezono startai Eurolygoje
Žaidėjas Sezonas Naudingumas Mačai
S.Woodberry 2000–2001 m. 14,3 8
G.Ghižniakas 2001–2002 m. 20,6 8
K.Davidas 2002–2003 m. 23,5 8
A.Sabonis 2003–2004 m. 27 8
T.Beardas 2004–2005 m. 23,4 8
K.Evansas 2022–2023 m. 16,2 8

„Pamatėme, kad Keenanas Evansas yra puolimo variklis. Manau, kad „Žalgirio“ puolimo lyderis yra aiškus, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza. – Jis yra daugiau taškų rinkėjas nei kamuolio skirstytojas, ir tai „Žalgiriui“ veikia, nes dideli žaidėjai kamuolio pernelyg nereikalauja. Keenanas žaidžia gerai ir dega pasitikėjimu, jam suteikta visiška laisvė, o jis tą laisvę išnaudoja. Jis nežiūri, kaip kurti progas ir rinkti po 10 ar 15 rezultatyvių perdavimų, jo vaidmuo „Žalgiryje“ yra rinkti taškus. Jis puikiai tą daro. Jis gali atsisukęs į suoliuką suprasti, kad jo niekas nepakeis. Kitoje komandoje, kai tritaškiai greitoje atakoje neįkris, dažniausiai eisi ant suolo, bet „Žalgiryje“ jis turi visišką laisvę ir puikiai jaučiasi būdamas lyderiu. Tai buvo didysis klausimas, ar K.Evansas gali būti lyderiu? Kol kas atsakymai yra teigiami.“

VIDEO: PIKENROLAS: Šaro konfliktai, brangstantis „Žalgirio“ vedlys ir viešnagė Ispanijoje

Sėkmingą seriją K.Evansas pratęsti bandys šį vakarą 21.30 valandą Vitorijoje prieš vietos „Baskonia“ ekipą.

Kaip bebūtų, galingas amerikiečio startas „Žalgiryje“ natūraliai kelia ir jo akcijas rinkoje. Nors krepšininkas vasarą sudarė dvejų metų kontraktą, nenustebkite, jei po sezono į „Žalgirio“ biuro langus Nemuno saloje pasibels vienas iš Europos galingųjų.

„Dėl milijoninio kontrakto priklauso, ar granduose atsiveria vietos ir ar tie klubai tavęs nori. Klubų, kurie gali mokėti milijonus, nėra daug. Jei Keenanas Evansas toliau taip žais, „Žalgiris“ pateks į atkrintamąsias ar bus arti jų, manau, kad kitas jo atlyginimas būtų nuo 700 tūkstančių eurų ir daugiau“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė krepšinio agentas Tadas Bulotas.

VIDEO: PIKENROLAS: Šaro konfliktai, brangstantis „Žalgirio“ vedlys ir viešnagė Ispanijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius