Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2015 12 18

Po mačo su „Panathinaikos“ – liaupsės savo šansą išnaudojančiam Lukui Lekavičiui

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas nepavyko pergale užbaigti Eurolygos pirmojo etapo, tačiau legendinis Lietuvos krepšininkas Modestas Paulauskas pralaimėjimo Atėnų „Panathinaikos“ klubui nesureikšmina. Jo nuomone, kur kas svarbiau, kad Gintaro Krapiko auklėtiniai jau išlipo iš žaidybinės duobės ir demonstruoja kur kas solidesnį žaidimą nei prieš keletą savaičių.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, tačiau kai varžovui nusileidi tokioje dramatiškoje kovoje, yra ir kita medalio pusė. Didelės problemos dėl pralaimėtos kovos dėl trečiosios vietos nedaryčiau.

Svarbiausia, kad žalgiriečiai ir šį kartą žaidė degančiomis akimis ir kovojo iš visų jėgų. Gaila, kad klaidos ketvirtajame kėlinyje neleido iškovoti pergalės, bet komanda žaisdama su tikrai galingu varžovu parodė dantis, demonstravo komandinį krepšinį ir manau, jog šioje sezono stadijoje tai yra svarbiausia“, – kauniečių dėl pralaimėjimo nesmerkė 1972-ųjų metų olimpinis čempionas.

Visą savo profesionalo karjerą „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs kretingiškis nenorėjo leistis į diskusijas, kodėl puikiai antrą ir trečią kėlinius sužaidę aikštės šeimininkai prieš lemiamą ketvirtį stabtelėjo. Nors likus dešimt minučių iki mačo pabaigos „Žalgiris“ dar turėjo 6 taškų pranašumą, graikai labai greitai pasivijo šeimininkus ir pradėjo diktuoti savo sąlygas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Modestas Paulauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Modestas Paulauskas

„Sunku ką nors pasakyti, nenoriu grubiai vertinti tų kelių epizodų, bet, žinoma, ta atkarpa ketvirto kėlinio pradžioje buvo lemtinga. Graikai labai greitai atsitiesė ir nuo to laiko „Žalgiris“ buvo priverstas vytis savo priešininką. Tačiau toks jau yra krepšinis, kur viską lemia smulkiausios detalės. Aikštėje buvo dviejų lygiaverčių varžovų kova, o pergalę lėmė mažiausios smulkmenos. „Žalgiris“ šį mačą tikrai galėjo laimėti, bet dvikovos pabaigoje sėkmė atsisuko veidu į varžovus“, – kalbėjo M.Paulauskas.  

Jį labai pradžiugino sėkmingas Olivier Hanlano žaidimas. Kanadietis šiame mače buvo ypač aktyvus, pataikė keletą svarbių ir sunkių metimų iš vidutinio nuotolio per varžovo rankas ir retsykiais net priminė praėjusį sezoną Kaune žibėjusį ir tikru „Žalgirio“ lyderiu buvusį Jamesą Andersoną.

„Taip pat norėčiau labai pagirti Luką Lekavičių. Jis šiose rungtynėse atsiskleidė visu gražumu ir sužaidė labai solidžiai. Malonu, kad Lukas išnaudoja beveik kiekvieną jam suteiktą progą ir jo progresas matomas plika akimi“, – jauną „Žalgirio“ įžaidėją vertino M.Paulauskas.

Į sėkmingą L.Lekavičiaus žaidimą dėmesį po mačo atkreipė ir komandos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas, teigęs, jog ketvirtadienio vakarą Lukas sužaidė kur kas solidžiau nei pagrindinis ekipos įžaidėjas Mantas Kalnietis. 

Savo šansais pastaruoju metu naudojasi ne vienintelis L.Lekavičius. Dėl traumos iškritus iš rikiuotės Renaldui Seibučiui, kur kas daugiau galimybių pasireikšti gauna Martynas Pocius.

„Smagu, jog antrame mače iš eilės Martynas atsiskleidžia ir sužaidė dar vienas solidžias rungtynes. Vėl pastebime tą aštrumą ir veržlumą, kuriuo šis krepšininkas visada išsiskirdavo“, – pažymėjo M.Paulauskas.

Jo nuomone, pralaimėjimas kauniečių nuotaikų prieš artėjantį „Top 16“ etapą tikrai nesugadins. „Panašu, kad iš tos duobės žalgiriečiai jau išlipo. Dabar komandos žaidimas teikia kur kas daugiau vilčių, tapo „lengvesnis“ ir kur kas patrauklesnis akiai. Manau, jog kitame etape turėtume išvysti dar solidesnį šalies čempionų žaidimą“, – vylėsi 15 metų „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs krepšininkas.

VIDEO: Nuotaikos Kauno „Žalgirio“ rūbinėje po pralaimėjimo „Panathinaikos“: P.Jankūnas ir M.Kalnietis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius