Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 14

Ispanijos spauda mėgaujasi lietuvių sutriuškinimu: „Pabaltįjį nusiaubė cunamis“

„Pau Gasolio legenda sutriuškino Lietuvą ir prikėlė svajonių Ispaniją“, – trimitavo „Marca“. Ispanija džiaugsmingai sutiko fantastiškas rungtynes prieš Lietuvą, bet labiau nei 50 taškų skirtumą ispanai skaičiavo tikimybę nesusitikti olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje su JAV krepšininkais.
Jose Manuelis Calderonas
Jose Manuelis Calderonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rio 2016 | Lietuva – Ispanija 59:109 | Grupės varžybos

Ispanai kenčia matydami sunkiai svarbiausiuose turnyruose įsibėgėjančią rinktinę, bet kai šie laimi, nugalėtojų teisti juk negali. Ypač po tokios pergalės, kuri vėl sugrąžino į Ispaniją tikėjimą.

„Ispanija neturėjo teisės klysti ir parodė geriausią savo veidą. Į Rio atvažiavo NBA“, – džiūgavo „Marca“.

„Nebuvo jokios kovos. Lietuva nė kiek negadino Scariolo vakarėlio ir tik aikštėje stebėjo pasirodymą. Ispanai dabar gali užimti antrąją vietą grupėje, kai vienu metu tokia galimybė atrodė kaip drambliuko svajonė. Ši komanda atsisako būti laidojama iš anksto“, – konstatavo „Marca“.

„Lietuvą nusiaubusi Ispanija vis dar gyva, – džiūgavo Sport.es. – Ispanija vis dar gyva. Ir kaip gyva! Tai buvo ne šiaip geras krepšinis, o tikras cunamis, kuris nusiaubė visą Pabaltijį. Skirtumas buvo gėdingas“.

„Galinga reakcija, – rašė „Mundo Deportivo“. – Ispanija privalėjo pakeisti mikroschemas ir atrodo, kad ji pakeitė visą operacinę sistemą. Po dviejų pralaimėjimų, kurie prirėmė ispanus prie virvių, Scariolo kompanija sureagavo didingai.

Lietuvos rinktinė, kuri buvo nenugalėta grupės lyderė ir Ispaniją įveikė abiejuose draugiškuose mačuose, negalėjo padaryti nieko. Lietuviai nepriminė tos didingos komandos ir buvo pažeminta“.

„Panašu, kad Pau Gasolis siuntė žinutę Rimui Kurtinaičiui“, – „Mundo Deportivo“ reagavo į puikų Pau Gasolio žaidimą (23 taškai per 23 minutes ir 5 tritaškiai iš 5).

Lietuva buvo priblokšta, beviltiška ir atrodė kur kas prasčiau nei įprastai.

„Ispanija išlieka olimpinėse žaidynėse po istorinės pergalės, – trimitavo „El Mundo“. – Širdis jau plakė lik mirusi, tačiau atsigavo. Niekada nedvejokite dėl ispanų karių širdies, kuri dar sykį patiesė varžovą. Ispanija gyva ir reikalauja ateities. Dar vieno šokio Rio, nes ši nuostabi 15 metų kelionė, pažymėta dešimčia medalių, nenusipelnė baigtis taip liūdnai“.

„Lietuva vis dar gali užimti pirmąją vietą grupėje, tačiau dabar jie pamatė veidrodyje, ką su jais gali padaryti ispanų didybė“, – pridūrė „El Mundo“.

„Ispanijos rinktinė vėl buvo atpažįstama ir atrodė kaip geriausiais savo laikais, – rašo „El Pais“. – Lietuva buvo priblokšta, beviltiška ir atrodė kur kas prasčiau nei įprastai.

Ispanų transformacija buvo fantastiška. Pau Gasolis priminė tą Pau Gasolį, kuris tapo Europos čempionato MVP. Tuo tarpu lietuviai prastai gynėsi, o puolime neturėjo jokių idėjų. Kalnietis su Kuzminsku vieninteliai leido kvėpuoti komandai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius