Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 11

Krepšinio išsiilgęs D.Sabonis bedė pirštu į statistikos eilutę: „Taip negali būti“

Domantas Sabonis lengvomis lyg gazelės kojomis skraidė pirmyn atgal po „Žalgirio“ arenos aikštelę. Po daugiau nei metų pertraukos Lietuvos rinktinės aprangą apsivilkęs NBA aukštaūgis neatrodė taip, lyg žaistų pirmąsias rungtynes po daugiau nei keturių mėnesių pertraukos, bet po susitikimo pripažino: „truputį pavargau“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visa didelė Sabonių šeimyna iš VIP ložės stebėjo Domanto Sabonio sugrįžimą į Lietuvos rinktinę.

Arvydas Sabonis su žmona Ingrida kiek tolėliau nuo pašalinių akių įdėmiai sekė žaidimą aikštėje, kol prieš juos apie kažką šnekučiavosi Žygimantas ir Tautvydas Saboniai bei jų sesuo Aušrinė su širdies draugu krepšininku Roku Gusčiu.

Jie buvo išsiilgę dukart NBA „All-Star“ rungtynių dalyvio, lakstančio po aikštę su oranžiniu kamuoliu rankose.

143 dienos – tiek laiko praėjo nuo pastarųjų D.Sabonio rungtynių su „Sacramento Kings“ marškinėliais NBA reguliariajame sezone.

Dėl traumos negalėjęs finišuoti jame, o „karaliams“ eilinį sykį nepatekus į atkrintamąsias, Domas turėjo neįprastai ilgas atostogas.

Bet per jas 26-erių Lietuvos rinktinės žvaigždė daug nepoilsiavo.

Dirbęs individualiai su NBA žvaigždėmis Los Andžele, o vėliau plušėjęs ir Ispanijoje, į Lietuvos rinktinės stovyklą jis atvyko neapdulkėjęs.

10 taškų Domas pelnė per pirmąsias penkias su puse minutės, labiausiai prisidėjęs prie galingos Lietuvos rinktinės pradžios ir persvaros 15:2.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Nors daugiau per rungtynes taškų nepelnė, D.Sabonis taip ir išliko rezultatyviausiu rinktinės krepšininku. O Lietuva iškovojo pergalę 76:61.

„Kaip pirmose rungtynėse su visa rinktinės sudėtimi galėjome geriau. Yra vietos patobulėti, bet manau, kad energija buvo gera. Kaip treneris sakė, reikėtų geriau užbaigti rungtynes, stipriau sužaisti gynyboje“, – labiausiai į kiek silpnesnius antrą, trečią ir ketvirtą kėlinius, o ne galingą pradžią fokusavosi Domantas Sabonis.

Jis pats dažnai atliko dispečerio vaidmenį rinktinės žaidime ir išskirstė tris rezultatyvius perdavimus, bet kiek sutrikdytas dvigubos suomių gynybos dažnai ir klydo – iš viso prarado keturis kamuolius.

Tai Domas išskyrė kaip didžiausią rinktinės trūkumą trečiadienio vakarą.

„Galėjome geriau su klaidomis (lietuviai suklydo 16 kartų – aut. past.), aš pats keturias padariau, tai taip negali būti. Gynyboje turime daugiau kalbėti, išsiaiškinti savo tikslus, stepoutus. Pirmoje pusėje jie įmetė daug tritaškių, antroje apsigynėme kiek geriau. Bet svarbiausia, kad turime užbaigti rungtynes. Nebus varžovai tokie kaip suomiai, tad turėsime gerinti mūsų žaidimą“, – pabrėžė lietuvis.

Aš pats keturias klaidas padariau, tai taip negali būti.

D.Saboniui ir J.Valančiūnui tai buvo pirmosios rungtynės rinktinėje šią vasarą, bet kartu jie dirba jau kurį laiką.

Vyrai liepą plušėjo Ispanijoje rengtoje NBA žaidėjų stovykloje, o vėliau vienas kitą testavo ir individualiose treniruotėse Palangoje.

Kokie tokių pasišpagavimų tikslai – ar tiesiog pasitreniruoti, ar pagerinti tarpusavio ryšius, kad būtų rinktinėje lengviau žaisti kartu?

„Abu dalykai. Kartu žaidimas, bet treniruojamės ir tam, kad į rinktinę ateitume būdami formoje. Visi dirba savaite ilgiau, tad negalime atvykti nepasiruošę“, – sakė D.Sabonis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

O kaip „Sacramento Kings“ krepšininkas vertina savo fizinę formą po 143 dienų be krepšinio?

„Manau, kad forma gera, bet pirmos rungtynės per penkis mėnesius. Truputį pavargau, – nusišypsojo Domantas. – Buvau labai pasiilgęs, žaidimas vasarą su rinktine tas jausmas dar geresnis.“

Jau šįvakar Vilniuje rinktinės lauks dar vienos draugiškos rungtynės su Suomija. D.Sabonis įsitikinęs, kad klaidų turėtų mažėti, nes komunikacija tarp žaidėjų gerės.

„Kiekvienose rungtynėse seksis vis geriau. Pakalbėsime, susižaisime su visais, sužinosime, kas ko ieško“, – sakė vienas rinktinės lyderių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis sulaukė klausimo ir apie jį patį bei J.Valančiūną pavaduojančius žaidėjus – Martyną Echodą ir Lauryną Birutį, solidžiai žaidusius prieš Estiją, kai nacionalinės komandos lyderiai dar nebuvo su rinktine.

„Echodas labai gerą įspūdį palieka, ką matome visose draugiškose rungtynėse. Jis labai patobulėjo. Birutis irgi su mumis, jis aukštas. Jie verčia mus dirbti per treniruotes“, – jaunesnius vidurio puolėjus pagyrė D.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius