-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 17

Patriukšmauti nusiteikęs I.Brazdeikis: „Esame viena labiausiai nuvertinamų komandų“

Ignas Brazdeikis pagaliau gavo šansą išpildyti savo gyvenimo svajonę, kai užsivilko marškinėlius su užrašu „Lietuva“ kiek anksčiau šią vasarą, bet tai tik išaugino jo apetitą prieš artėjantį Europos krepšinio čempionatą, rašoma istorijoje apie vieną Lietuvos rinktinės lyderių oficialioje FIBA svetainėje.

„Visada svajojau apie žaidimą už Lietuvą tokiame lygyje. Jaučiuosi nuostabiai pagaliau čia būdamas“, – sakė 23-ejų puolėjas, užaugęs kitoje pasaulio pusėje.

Ši vasara yra nauja pradžia Kaune gimusiam žaidėjui, kuris tik prieš metus atgavo Lietuvos pilietybę.

Jo šeima emigravo ir galiausiai įsikūrė Kanadoje, bet I.Brazdeikis visada didžiavosi būdamas lietuviu. Kaip pabrėžia pats puolėjas, daugelis jo artimųjų iki šiol gyvena Lietuvoje. Savo artimiausius žmones jis irgi apibūdina kaip „visiškus lietuvius“.

„Nors užaugau ir žaidžiau krepšinį Kanadoje, visada norėjau žaisti už Lietuvą, – FIBA svetainei sakė Ignas. – Augdamas nuolat stebėjau Lietuvos rinktinės žaidimą. Susirinkdavo šeima ir draugai ir stebėdavome lietuvių rungtynes visuose svarbiausiuose turnyruose.“

Lietuva bus viena iš komandų, žaisiančių sunkioje Europos čempionato B grupėje Kelne. Mažiau nei trijų milijonų valstybė neragavo medalių skonio nuo sidabro 2015 m. turnyre, primena Tarptautinės krepšinio federacijos atstovai.

Bet I.Brazdeikis yra įsitikinęs, kad jo komanda yra pajėgi parvežti į Lietuvą aštuntą Europos čempionato medalį šalies istorijoje.

„Norime patriukšmauti Europos čempionate. Jaučiu, kad esame viena iš labiausiai nuvertinamų komandų. Turime visas galimybes – žaidėjus, talentą ir trenerius, kad laimėtume turnyrą“, – drąsiai kalbėjo Iggy.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Praėjusiais metais Lietuvos rinktinė, dar be I.Brazdeikio, 11,5 tūkst. sirgalių akivaizdoje pralaimėjo prieš Slovėniją lemiamas olimpinės atrankos rungtynes ir nepateko į Tokijo žaidynes.

Šiemet su slovėnais lietuviai žais jau pirmosiose rungtynėse rugsėjo 1 dieną.

„Labai laukiu rungtynių prieš Slovėniją. Galima sakyti, kad tai bus pirmos mano rungtynės didžiojoje FIBA turnyrų scenoje. Niekada nebijojau tokių rungtynių. Visi būsime joms pasiruošę. O pralaimėjimas jiems pernai iki šiol visiems yra palikęs kartų skonį“, – sakė I.Brazdeikis.

Europos čempionate netrūks žvaigždžių, įskaitant ir lietuvių aukštaūgius Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną, kuriuos I.Brazdeikis jau pakrikštijo „bokštais dvyniais“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Garsios pavardės kitose komandose Lietuvos rinktinės naujokui taip pat patinka.

„Tai, kad žais ryškiausios žvaigždės, padarys čempionatą žymiai įdomesniu. Esame nusiteikę kautis prieš geriausius. To ir norime“, – sakė puolėjas.

Beje, nereiktų laikyti I.Brazdeikio naujoku FIBA turnyruose, rašo straipsnio autoriai.

Jis jau yra žaidęs U17 pasaulio čempionate 2016 metais, kai atstovavo Kanados rinktinei ir per susitikimą pelnė po 14,7 taško. Jo atstovaujama ekipa turnyre užėmė penktą vietą.

Į Lietuvą jis atvyko birželį, kai rinktinė žaidė 2023 m. pasaulio čempionato atrankos mačus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

NCAA, NBA ir G lygoje žaidęs puolėjas pripažįsta, kad prireikė laiko, kol nuo amerikietiško krepšinio prisitaikė prie europietiško.

„Žaidimo tempas yra kiek kitoks. Remiantis tuo, ką kol kas mačiau, čia krepšinis labai strategiškas ir paremtas gynyba. Visi žaidžia labai kietai gynyboje. Turime būti pasiruošęs kiekvienoms rungtynėms“, – sakė Iggy.

Tiesa, neatrodo, kad Igną bent kiek trikdo tai, apie ką jis kalba. Su 14,5 taško vidurkiu jis buvo rezultatyviausias lietuvių gretose per atrankos mačus prieš Bulgariją ir Čekiją.

Draugiškuose susitikimuose Iggy vidutiniškai pelno po 13,8 taško ir tik dukart per šešerias rungtynes nepasiekė dviženklio taškų skaičiaus. Tiesa, ir tose dvejose rungtynėse puolėjas aikštę paliko su 9 taškų kraičiu.

Jis pripažįsta, kad laukiančios dvejos pasaulio čempionato atrankos rungtynės prieš Vengriją (rugpjūčio 24 d.) ir Juodkalniją (rugpjūčio 27 d.) padės jam pasiruošti Europos čempionatui. Tai bus dar viena dalis šios nepamirštamos vasaros.

„Man dar reikia daug ką išsiaiškinti, bet darau tą diena po dienos ir mėgaujuosi kiekvienu momentu“, – sakė I.Brazdeikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius