Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 06

Plačiau sprendimą komentavęs D.Zavackas: „Gyvenimas nestovi vietoje“

Lietuvos krepšinio padangę sprendimu keltis į principinių konkurentų gretas sudrebinęs Donatas Zavackas penktadienio vakarą plačiau išdėstė savo motyvus.

Priminsime, kad 15min žurnalistas Rokas Pakėnas apie bręstantį sandorį skelbė pirmasis – dar ketvirtadienio popietę.

Penktadienį tai virto kūnu – dvejus metus Vilniaus „Ryto“ sporto direktoriumi dirbęs 43-ejų D.Zavackas, buvęs ir šios ekipos krepšininkas, iš ofiso „Jeep“ arenoje persikraustė visiškai šalia – į „Avia Solutions Group“ areną, kurioje žaidžia principinis varžovas „Wolves“.

Vilniaus „Wolves“/Donatas Zavackas su „Wolves“ apranga
Vilniaus „Wolves“/Donatas Zavackas su „Wolves“ apranga

„Iššūkiai ir adrenalinas yra sporto varomoji jėga. Sekdamas šias varomąsias jėgas priimu sprendimą, kuris suteiks man naujų galimybių“, – feisbuke plačiau komentavo D.Zavackas.

„Esu dėkingas žmonėms, kurie mano karjeros kelyje padėjo man įgyti naujų žinių ir patirties, suteikė pasitikėjimo – tai tikrai nėra ir nebus pamiršta“, – pridūrė dabar naujasis „Wolves“ sporto direktorius, šias pareigas anksčiau ėjęs „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubuose.

Klubų laimėjimai, sporto direktoriumi dirbant D.Zavackui

  • „Neptūnas“ (2017–2020 m.) – dvi LKL bronzos
  • „Rytas“ (2021–2023 m.) – LKL auksas ir dukart sidabras, KMT bronza

„Gyvenimas nestovi vietoje, į naują gyvenimo etapą išeinu be pykčių ar konfliktų – priėmiau sprendimą siekti naujų karjeros galimybių, naujų tikslų. Tikiu, kad krepšinis mus vienija, o ne skiria“, – įrašą užbaigė D.Zavackas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Donatas Zavackas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Donatas Zavackas

Įdomu, kad praėjusią savaitę D.Zavackas dar dalyvavo „Ryto“ sezono pristatymo konferencijoje, kurioje kėlė tikslus šalies vicečempionams ir kalbėjo apie konkurenciją su „Wolves“ klubu.

Šią vasarą „Ryto“ vadovai, tarp jų ir D.Zavackas, turėjo ne vieną principinę akistatą su „Wolves“ – nuo įtemptų derybų dėl žaidimo „Avia Solutions Group“ arenoje, iki „Ryto“ kapitono Margirio Normanto išsaugojimo, kurį pervilioti į savo gretas taip pat siekė „Wolves“.

„Tai, kokiu greičiu „Wolves“ organizacija įsiliejo į Lietuvos krepšinio rinką ir siekia tapti viena iš lyderiaujančių komandų, rodo tvirtą ryžtą ir dideles ambicijas, kurios sutampa su mano asmeninėmis ambicijomis visada siekti aukštų tikslų. Klubo viziją aptarėme su jo vadovais. Tikiuosi, kad mano patirtis ir sukauptos žinios padės klubui eiti į priekį“, – „Wolves“ pranešime spaudai penktadienį cituotas D. Zavackas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Donatas Zavackas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Donatas Zavackas

Garsiai savo nuomonės kol kas neišsakė ištikimiausi „Ryto“ sirgaliai.

„Rytoj susitinkame su „Šiauliais“. Pagrindinės mintys ir emocijos šiandien turbūt sukasi apie kitus įvykius, todėl kviečiame visus mobilizuotis ir išreikšti savo poziciją šiame mače“, – rašė „B Tribūna“.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleizos siurprizas, Eurolygos dėlionė ir prognozė „Žalgiriui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius