-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 08 /21:34

Po įkvepiančio D-Mo debiuto – pagyros už universalumą ir krepšinio supratimą

Vėl ryškiai blykstelėjusių prožektorių šviesų Donatas Motiejūnas neišsigando. Daugiau nei trečdalį sezono dėl užsitęsusių derybų su NBA komandomis praleidęs puolėjas pagaliau sugrįžo ant parketo ir jau pirmajame mače sėkmingu žaidimu tėškė skambų antausį savo kritikams.
 Jaylenas Brownas ir Donatas Motiejūnas
Jaylenas Brownas ir Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

Nors „New Orleans Pelicans“ (14-24) turėjo pripažinti „Boston Celtics“ (23-14) pranašumą 108:117, neatrodė, kad 12-uoju numeriu vilkinčiam vyrukui šis naujoje komandoje yra pirmas.

D.Motiejūnas žaidė drąsiai, gavo net 20 minučių ir pelnė 11 taškų (3/4 dvitaškių, 1/1 tritaškis). Be to, jis atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį bei tris kartus prasižengė.

Panašu, jog prieš pasirašant sutartį su lietuviu, „Pelicans“ stratego Alvino Gentry kalbos apie svarbų naujoko vaidmenį ekipoje, nebuvo iš piršto laužtos.

Akivaizdu, kad D-Mo Naujajame Orleane ras savo vietą, o tai įrodė jau debiutinis jo mačas.

Panašu, jog skirtingai nei kitiems NBA lietuviams, D.Motiejūnui nereiks skųstis, kad komandos draugai su juo nesidalija kamuoliu.

Jau pirmojoje dvikovoje naujokas gavo svarbų vaidmenį, dažnai žaidė su kamuoliu, sėkmingai asistavo komandos draugams.

VIDEO: Donato Motiejūno debiutas „Pelicans“ gretose

„Motiejūnas tikrai gerai padirbėjo. Puikiai visi žinome, kad jis gali tiek žaisti prie krepšio, tiek pataikyti iš toli. Jau pirmajame mače jis tai ir įrodė. D-Mo nežaidė aštuonis mėnesius, bet ir po tokios priverstinės pertraukos atrodė solidžiai. Manau, jog pasiekęs formą, jis žais dar įspūdingiau“, – susižavėjimo lietuvio debiutu neslėpė A.Gentry.

Simboliška, bet ant parketo lietuvis pirmą kartą žengė pakeitęs ryškiausią „Pelicans“ žvaigždę Anthony Davisą.

Pastarasis krepšininkas taip pat jau po pirmųjų rungtynių gyrė puikiai krepšinį suprantantį kaunietį.

„Jis labai gerai supranta krepšinį, atliko puikių perdavimų, gerai žaidė ir baudos aikštelėje, ir atsitraukęs nuo krepšio. Matau jo potencialą ir neabejoju, kad Donatas ras savo vietą mūsų žaidimo schemose, o mes laimėsime dar daugiau rungtynių“, – kalbėjo A.Davisas.

Savo lyderiui antrino ir treneris.

„Motiejūnas yra labai protingas krepšininkas ir mums padės ateityje. Neabejoju, jog jam skirsime dar daugiau minučių“, – komplimentų naujajam savo auklėtiniui negailėjo A.Gentry.

Geros nuotaikos po savo pirmųjų rungtynių „Pelicans“ gretose nestokojo ir pats D.Motiejūnas.

„Vaikinai mane priėmė iš tikrųjų gerai. Nors treniruotėse jie manęs nesigaili, džiaugiuosi galėdamas žaisti kartu su jais. Mes drauge tikrai demonstruosime gražų krepšinį. Būtų buvę geriau laimėti, tačiau neabejoju, kad ateityje iškovosime daugiau pergalių“, – kalbėjo krepšininkas.

Paklaustas, apie savo sportinę formą, D-Mo kuklinosi.

„Žinoma, kad dar nesu geriausios sportinės formos. Tuos 5-6 mėnesius, kuriuos nežaidžiau, aš turėjau pasirinkimą: arba dirbti ir grįžti į krepšinį, arba gulėti ant sofos. Kiekvieną dieną praleisdavau sporto salėje tam, kad mano sugrįžimas būtų kiek galima sklandesnis. Jaučiu, kad man dar kažko trūksta, bet įgūdžiai sugrįš.

Mano tikslas dabar yra stengtis kuo daugiau padėti komandos draugams. Turiu daugiau judėti aikštėje, sukurti daugiau erdvės A.Davisui. Toks yra mano uždavinys. Komandos draugai gali pataikyti, todėl mano tikslas yra gerai gintis ir kurti progas“, – sakė D.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius