Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 16

Po pažeminimo – D.Kairio kategoriška žinutė: „Trauktis nesiruošiu“

Vilniaus „Ryto“ garvežys nuvirto nuo bėgių ir Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto stotelės nepasiekė. Sostinės komanda buvo sutriuškinta 78:105 atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse prieš Utenos „Juventus“, bet treneris Donaldas Kairys tikino apie pasitraukimą negalvojantis.

Daug visokiausių minčių sukosi D.Kairio galvoje, kai jau pirmajame kėlinyje ant parketo skausmo perkreiptu veidu krito Andrew Goudelockas.

Komandos lyderis pasisuko čiurną po prasiveržimo ir iškart, neprimindamas kojos, iškeliavo į rūbinę.

Vėliau A.Goudelockas grįžo šalia atsarginių suolo, tačiau ant ištiestos kojos uždėtas ledas nežadėjo nieko gero. Lyderis aikštėje buvo priverstas stebėti veiksmą iš šalies.

„Nusileidai šitaip?“ – klausė Augustas Marčiulionis amerikiečio, rodydamas pakreiptą koją. A.Goudelockas palinksėjo galva, o jaunasis ryto talentas susirūpinusiu veidu prisėdo ant suolo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Andrew Goudelock

Atrodė, kad kritusio bendražygio trauma sutelkė „Rytą“, kuris netrukus ėmė mažinti dviženklę persvarą.

„Tu užkūrei mus! Malačius!“, – gyrė D.Kairys G.Radzevičių.

Bet gera banga truko labai trumpai. Dar iki pertraukos „Juventus“ vyrai, išnaudoję „Ryto“ silpnybes po krepšiu ir pataikę tolimus metimus, susikrovė 18 taškų persvarą 54:36.

Jei ir bus sprendimas, tai bus jų sprendimas

Tai buvo lemiamas smūgis rungtynėse ir, kaip vėliau paaiškėjo, D.Kairio karjeroje Vilniuje. Treneris per savaitę sugėrė du gniuždančius smūgius: krito ne tik KMT ketvirtfinalyje, bet ir Čempionų lygoje, kur „Rytui“ po pralaimėjimo Atėnuose antradienį užsitrenkė durys į kitą etapą.

15min paklaustas, ar nesiruošia trauktis iš vyr. trenerio pareigų, D.Kairys buvo užtikrintas.

„Minčių trauktis? Ne, nekyla. Esu treneris, turiu komandą, ją myliu, esu kovotojas, noriu padėti kuo sugebu. Trauktis nesiruošiu, pokalbis, žinoma, bus, vyks susitikimas su klubo vadovais. Jei ir bus sprendimas, tai bus jų sprendimas“, – kalbėjo treneris.

Prabėgus keliolikai minučių po spaudos konferencijos paaiškėjo, kad 15min klausimas apie trenerio pasitraukimą buvo pranašiškas – D.Kairį iš Vilniaus „Ryto“ sosto nuvertė pats klubas, paskelbęs apie trenerio atleidimą.

D.Kairys tikino visai ne tokio rezultato tikėjęsis po pirmų rungtynių, kurias „Rytas“ pralaimėjo Utenoje dviem taškais.

„Jautėme, kad galime žaisti daug geriau, duoti geresnę po krepšiais, dalį šito sutaisėme kovoje dėl kamuolių, bet varžovų tritaškiai mus žudė. Buvo du svarbiausi dalykai: atkovoti kamuolius ir neleisti jiems išmesti“, – tikino treneris.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

Jo teigimu, komanda negandų yra daužoma nuo sezono pradžios, kai žaidėjai patyrė traumų, kai kurie krepšininkai išvyko, situaciją sunkino ir atsiradę viruso atvejai.

Du turnyrus per savaitę palaidojęs D.Kairys tikino, kad motyvacijos negali trūkti, nes yra dar daug nesužaistų rungtynių. Komandai, pasak stratego, reikia žaisti, treniruotis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Augustas Marčiulionis

Bet ar komanda nori žaisti krepšinį?

„Man atrodo, kad jie labai stipriai stengėsi“, – tikino D.Kairys ir pridėjo, kad bendrą vaizdą aplink komandą kuria ir žurnalistai, kurie esą siunčia neigiamas žinutes visuomenei.

Reikia dirbti, mylėti vienas kitą, mažiau kalbėti blogų dalykų, užsičiaupti, užsidaryti salėje ir dirbti

Taip pat treneris pridūrė, kad šeštadienio pralaimėjimas iš šalies neatrodė kaip 30-ties taškų rungtynės.

Paakcentavo „Ryto“ vairininkas ir tai, kad jo ekipai reikėtų turėti stipresnį stuburą. Bet kaip jį rasti?

„Sunkiame darbe. Reikia dirbti, mylėti vienas kitą, mažiau kalbėti blogų dalykų, užsičiaupti, užsidaryti salėje ir dirbti. Koncentruotis, mažiau skaityti, kas ką rašo“, – vardino D.Kairys.

Paklaustas, kokią žinutę norėtų pasiųsti komanda vis dar tikintiems sirgaliams, treneris sakė: „Vis dar yra rungtynių, sezonas tęsiasi. Komanda yra, ją reikia mylėti, tos meilės reikia ir jos trūksta. Galiu atsiprašyti už nekokybišką komandos pasirodymą, bet palaikymo labai reikia ir jo labai trūksta.“

VIDEO: „urBONUSas“: antipatijos „Ryte“, išbalęs R.Kurtinaitis, iššūkis D.Adomaičiui ir Ą.Tubelis NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius