Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 30

Po skaudaus dūrio – K.Maksvyčio tirada teisėjams: „Ar mes tą patį krepšinį žiūrim?“

Dainius Adomaitis tris kėlinius ieškojo raktelių nuo „Ryto“ puolimo mašinos, tačiau ją užkūrė ketvirtojo kėlinio pradžioje ir Vilniaus komanda 70:52 nukovė Klaipėdos „Neptūną“ svarbioje kovoje dėl antrosios vietos LKL turnyro lentelėje. Jo oponentas Kazys Maksvytis taip ir neišbrido iš klampaus krepšinio ir sugėrė vilniečių antausį, o po mačo pratrūko ant teisėjų.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors į trečiąjį kėlinį „Rytas“ žengė atsilikdamas dviem taškais (38:40), lemiamą 10-ties minučių atkarpą laimėjo net 32:12. Per vieną kėlinį D.Adomaičio kariauna sumetė beveik tiek pat taškų, kiek per pirmus tris kartu sudėjus.

Visų pirma po rungtynių vilniečių strategas pabrėžė gerą koncentraciją gynyboje visas 40 minučių.

„Kaip ir akcentavomės treniruotėse ties gynyba ir atkovotais kamuoliais, tai tikrai džiugu, kad puolime priimdami negerus sprendimus, kas liečia metimų selekciją pirmoje pusėje, nepadarėm žingsnio atgal gynyboje. Tą išlaikėme ir ketvirtas ketvirtis parodė gerą fizinį potencialą“, – džiaugėsi D.Adomaitis.

Trenerio teigimu, žvėriškas spurtas lemiamame kėlinyje taip pat buvo nulemtas sėkmingų veiksmų ginantis.

„Vienas, antras perimtas kamuolys, geras presingas. Yra balansas tarp gynybos ir puolimo. Pirmoje pusėje turėjome problemų priimdami sprendimus. Prieidavome iki trečios opcijos ir ji būdavo sudėtingiausia. Antra, nepataikėme ir iš gerų situacijų, baudų metimų nemažai. Svarbiausia, kad likome susikoncentravę ties planu“, – aiškino D.Adomaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Dar vienas neblogas rungtynes sužaidė neseniai prie komandos prisijungęs Derekas Needhamas, kuris surinko 11 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Jis yra įžaidėjas ir jis sugeba mintis, ką sugalvoja, realizuoti aikštelėje“, – naujoką gyrė treneris.

Kazys Maksvytis taip ir nepažadino savo komandos. Klaipėdiečiai pataikė vos 16 dvitaškių iš 38 (42 proc.) ir 4 tritaškius iš 17 (23 proc.), prarado 15 kamuolių, o rezultatyvių perdavimų atliko tik 7.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

„Gaila, kad pralaimėjome tokias svarbias rungtynes. Dar ne pabaiga, dar visas ketvirtas ratas, atkrintamosios.

Daug ruošėmės, tris kėlinius turėjom nedidelę persvarą, galėjom turėti ją dar didesnę. Neįmetėme greitame puolime, kur turėjom persvarą, prametėm gerus metimus. „Rytas“ gana pasyviai žaidė 3 kėlinius ir galėjom tuo pasinaudoti.

Paskutiniame kėlinyje kaip sugriuvom, tai... Gaila ne tik, kad pralaimėjom, bet rungtynės baigėsi ir didžiausiu skirtumu. Manau, kad skirtumas neatspindi kovos, kuri buvo aikštelėje, ir gaila, kad jis taip padidėjo, nes žinome, kad dar kovojame dėl antrosios pozicijos turnyro lentelėje“, – susitikimą komentavo K.Maksvytis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Delininkaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Delininkaitis

Paprašytas paaiškinti, kas nutiko ketvirtajame kėlinyje, klaipėdiečių treneris pažymėjo prastą gynybą ir galbūt klaidas fiziniame pasirengime rungtynėms.

„Jei pastebėjot, buvo daug situacijų, kai bėgam į greitą puolimą, galim pelnyti lengvus taškus, bet to nepadarom ir gaunam tą dovaną iš „Ryto“, – skundėsi K.Maksvytis.

O tada treneris rėžė ilgą monologą teisėjams.

„Teisėjavimas... Sakau, šiemet, kadangi leidžia kritikuot, tai ir kritikuosiu. Nesu patenkintas teisėjavimu savo komandos atžvilgiu. Kad ir šios dienos rungtynėse: Galdikui už kažkokį numuštą kamuolį švilpiama pražanga, po to varžovai eina mesti dvi baudas. Parachouskis rėžiasi į Delininkaitį tokioje pačioje ar net agresyvesnėje situacijoje – nieko. Parachouskis priiminėja kamuolį – pigi bauda, Kisielius priiminėja – nieko. Mes jau dvejas rungtynes, mano skaičiavimais, pralošėme rungtynių galuose dėl to.

Sakau, šiemet, kadangi leidžia kritikuot, tai ir kritikuosiu

Aš jau nekalbu apie rungtynes su Panevėžiu, kai teisėjai po peržiūros nusprendžia, kad nebuvo prieš Gailių pražangos! Kur, mano manymu, dvejose vietose pražanga buvo!

Ar mes tą patį krepšinį žiūrim?! Visi giria, bet aš nesu patenkintas teisėjų darbu savo komandos atžvilgiu.

Aš turiu ginti savo komandą. Šiandien begindamas buvau eilinį kartą nubaustas technine pražanga.

Ir prašau, kadangi skaičiuojate, kurie treneriai gauna daugiausiai techninių pražangų, paskaičiuokite, kurie teisėjai duoda daugiausiai techninių pražangų. Kad būtų lygu“, – piktinosi K.Maksvytis.

Paskaičiuokite, kurie teisėjai duoda daugiausiai techninių pražangų. Kad būtų lygu

„Rytas“ po pergalės įsitvirtino antroje LKL lentelės vietoje ir vienu laimėjimu lenkia „Neptūną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius