-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 08

Uostamiestyje veikiausiai liksiantis Dainius Adomaitis laukia dviejų svarbių žinių

Gedimino Žiemelio brandinamo klubo radare buvęs Dainius Adomaitis oficialaus „Basketball Holding Company“ pasiūlymo taip ir nesulaukė ir kitą sezoną darbus veikiausiai tęs Klaipėdos „Neptūno“ ekipoje.

Dainius Adomaitis su Klaipėdos „Neptūnu“ turi sutartį ir kitam sezonui, tačiau iki liepos 1-osios dienos yra nurodyta išėjimo už išpirką galimybė.

Tiesa, rinkoje šiuo metu daug variantų nėra. Kaip skelbia 15min šaltiniai, vis dar nėra išspręstas vieno užsienio klubo klausimas, o Alytaus „Dzūkiją“ įsigijusi „Basketball Holding Company“ šiam 48-erių strategui pasiūlymo taip ir nepateikė.

„Aš turiu sutartį su „Neptūnu“. Panašu, kad liksiu Klaipėdoje. Mes su klubo vadovybe kalbamės suprantama kalba. Viskas einasi tikrai gerai. Tikimės, kad bus galimybė dalyvauti Europos turnyruose. Galvoju, kad pasibaigus LKL sezonui bus daugiau aiškumo dėl galimybės dalyvauti Čempionų lygos atrankoje. Dviejų savaičių eigoje viskas turėtų paaiškėti“, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo pats D.Adomaitis.

„Neptūnas“ buvo tarp Čempionų lygą įkūrusių klubų, per pirmuosius trejus metus nuo 2016-ųjų metų žaidęs šio turnyro aštuntfinalyje, kol ketvirtajame sezone neperžengė grupių barjero, o prasti rezultatai vietiniame fronte uostamiesčio ekipą pastaruosius dvejus metus paliko be tarptautinio krepšinio.

Ar bendra istorija yra stiprus veiksnys turnyro organizatoriams priimant sprendimą dėl septintos LKL komandos dalyvavimo atrankoje?

„Manau, kad taip. „Neptūnas“ turi dalyvavimo Čempionų lygoje patirties nuo pat pradžių. Ir žaidė ne vieną sezoną. Visi prisimena, jog Klaipėdoje buvo labai gera atmosfera. Geras miestas, gera salė. Pliusų daug, kurie Čempionų lygos vadovams yra svarbūs. Reikia tikėtis, kad gausime kvietimą“, – komentavo D.Adomaitis.

Jis patvirtino anksčiau „Neptūno“ savininko Sigito Ambrazevičiaus išsakytas mintis, jog klubo biudžetas artėjančiam sezonui turėtų augti.

„Kažkiek biudžetas didės. Klausimas – kiek? Visiems norėtųsi, kad būtų kuo daugiau, nes Klaipėdoje yra labai faina bendruomenė, kuri myli ir remia krepšinį. Labai tikiuosi, kad visi į tai pažiūrės su savo miesto garbe ir visi norės prisidėti prie „Neptūno“, – mintimis dalijosi D.Adomaitis. – Kitas sezonas klubui bus labai svarbus, nes reikia ne tik gerų rezultatų, bet, svarbiausia, turėti ir ilgalaikę viziją, komandą ir tinkamus žmones. Norisi viską susidėlioti, bet viskas eina gera linkme.“

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – peštynės dėl aukso, įvykiai Ispanijoje ir skambutis iš Rusijos

Kai vadovybė ir trenerių štabas žino finansines galimybes, tuomet pradės dėlioti ir kito sezono komandos paveikslą.

Šiuo metu sutartis su „Neptūnu“ turi šeši krepšininkai – Deividas Gailius (34 metai, 200 cm), Matas Jogėla (23 metai, 201 cm), Nojus Mineikis (21 metai, 201 cm), Adomas Sidarevičius (20 metų, 188 cm), Matas Vaitkus (21 metai, 186 cm) ir Oskaras Pleikys (21 metai, 202 cm).

„Komanda keisis. Konkrečių sprendimų priimtų dar nėra, nes reikia žinoti biudžeto rėmus. Vadovai dėl to daro didelį darbą. Šiais laikais nėra lengva. Norime žinoti konkretų biudžetą, kuriuo galėsime remtis kitą sezoną. Tuomet galėsime pradėti komplektacijos darbus“, – sakė treneris.

D.Adomaitis atsakė į klausimą ir apie Gedimino Žiemelio projektą ir galimą bendrą ateitį.

„Kad galėtum treniruoti, pirmiausia tau turi pasiūlyti tai daryti. Nėra konkretaus pasiūlymo. Galvoju, kad jie turi savo planus ir dėl trenerio, ir dėl žaidėjų. Manau, kad greitu laiku sužinosime“, – atsakė buvęs Lietuvos rinktinės generolas.

Visa 15min laida PIKENROLAS su Linu Kleiza ir Dainiumi Adomaičiu:

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – peštynės dėl aukso, įvykiai Ispanijoje ir skambutis iš Rusijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius