Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 16

V.Šeškus priekaištavo ir žaidėjams, ir teisėjams – pastaruosius ragino „suprasti krepšinio grožį“

Virginijus Šeškus po pralaimėjimo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ gūžčiojo pečiais dėl auklėtinių aikštėje priimtų sprendimų, ir korektiškai priekaištavo mačo arbitrams. „CBet“ krito namuose 84:89, nors pirmoje rungtynių pusėje turėjo 19 taškų persvarą.
Virginijus  Šeškus
Virginijus Šeškus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Atidavėme tą pergalę, kurią pasiėmėme Pasvaly...“, – kalbėjo V.Šeškus turėdamas omeny tai, kad spalį Pasvaly paskutinėmis sekundėmis pergalę buvo išplėšusi „CBet“.

„Pirmą kėlinį žaidėme gerai, o po to – tarsi galvos užtemsta ir nieko negalim padaryti. Brandonas Tabbas prametė 16 tritaškių (3/19) ir mes tuo nepasinaudojam...“, – kalbėjo V.Šeškus.

Pasak jo, pabaigą nulėmė „Pieno žvaigždžių“ gynėjų grandies žaidėjai, o „CBet“ tokių individualiai stiprių gynėjų neturi.

Tuo pačiu į sirgalių transparantą su klausimu „Kada papildymas?“, V.Šeškus atsakė lakoniškai: „Nėra ką imti“.

Vienu metu jonaviečių pranašumas siekė 19 taškų (48:29), bet svečiai, paskutinėmis kėlinio sekundėmis išprovokavę pražangą tritaškio metu, sugebėjo prieš pertrauką sušvelninti savo atsilikimą (50:38).

„Į pertrauką turėjome išeiti turėdami +20. Mane tokie sprendimai varo į neviltį. Už rankutės gi nepavedžiosiu...“, – apie minėtą Tauro Jogėlos pražangą kalbėjo V.Šeškus.

Lygiai taip pat V.Šeškus nesuprato ir neparuošto Aleksandro Mareljos metimo likus 32 sekundėms.

Tuomet komandas skyrė trys taškai, tačiau legionierius atliko pernelyg sudėtingą metimą, nors buvo galima sužaisti kantriau.

„Atrodo, profesionaliai dirbam, bet kaip taip...“, – stebėjosi V.Šeškus.

„Po minučių pertraukėlių viskas veikia, bet kai reikia patiems padaryti...“, – gūžčiojo treneris.

Pastabų V.Šeškus turėjo ir arbitrams.

„Pražangų skirtumas per didelis. Mes metėm 20 baudų, jie – 43. Blemba, per daug“, – sakė V.Šeškus, pasak kurio, atakuodami varžovų žaidėjai neretai patys provokavo kontaktą ir taip prigaudinėjo teisėjus.

V.Šeškus atkreipė dėmesį ir į tai, kad visi jo prašymai peržiūrėti epizodus šiose rungtynėse pasiteisino. Jis stbėjosi, kodėl iškart negalima priimti teisingų sprendimų.

„Aš nekritikuoju teisėjų, o diskutuoju... Kodėl negalime pasikalbėti? Nesakau, kad dėl teisėjų pralaimėjome, bet šiandien visi sprendimai buvo prieš mus“.

„Sunku buvo žaisti, jausmas lyg žaidi rajoninėse... kai vienas... [teisėjas] yra vienos komandos draugelis“, – šyptelėjo V.Šeškus.

Jis prisiminė epizodą, kai arbitrai skyrė pražangą, nors iš šono atrodė, kad buvo efektingas blokas.

„Kad ir čiut čiut yra kontaktas – tai ir yra krepšinio grožis. Žiūrovai, emocijos, stogas... Va čia grožis! Teisėjai turi tą grožį jausti. Kartais praleisti tą mažytę baudytę“.

VIDEO: V. Šeškus: „Atidavėme tą pergalę, kurią pasiėmėme Pasvalyje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius