-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 11

Ant kelių klaupęsis D.Adomaitis: apie Ž.Skučo veiksmus, alpstantį E.Kairį ir pasididžiavimą

Dainius Adomaitis sprogo emocijomis kartu su visa „Jeep“ arena, kai Deividas Sirvydis dėjimu lyg plaktuku įkalė paskutinę vinį į Utenos „Juventus“ karstą. Vilniečiai turėjo keturių taškų deficitą po pirmųjų ketvirtfinalio Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) rungtynių svečiuose, bet namuose išgyveno nervų karą, šventė pergalę 103:94 ir išsikovojo bilietą į finalo ketvertą. Vilniečių treneris tikino, kad tokio pasididžiavimo savo komanda jis šį sezoną dar nejautė.

D.Adomaitis paskutinėmis pirmojo kėlinio akimirkomis bėgo į aikštę, kad išrėktų Mindaugui Girdžiūnui į veidą derinį „short“, bet trenerio balsas liko neišgirstas. Jį jėga iš aikštės ištempė teisėjas Jurgis Laurinavičius, o D.Adomaitis savo gynėją po nesėkmingos paskutinės atakos pasitiko akmeniniu žvilgsniu. Po pirmojo kėlinio „Rytas“ pirmavo, bet bendras rezultatas dar buvo neigiamas – 27:25.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Per pertrauką tarp kėlinių „Jeep“ arenoje buvo pagerbti Eurolygos jaunimo turnyre sekmadienį triumfavę sostinės krepšininkai. Tačiau jų pavyzdys vyresniųjų neįkvėpė – „Rytas“ užstrigo ir leido varžovams bėgti.

M.Girdžiūnas, pirmajame kėlinyje buvęs vienas kertinių puolimo žaidėjų, užsidirbo nesportinę, o po kiek laiko – ir techninę pražangą bei buvo išvytas į rūbinę. Per didžiąją pertrauką D.Adomaitis turėjo apie ką pasikalbėti su savo auklėtiniais – jie atsiliko 45:49.

Panašu, kad paleista žinutė buvo išgirsta – galingu spurtu 17:5 trečiąjį kėlinį pradėjo D.Adomaičio kariauna, o strategas po Arno Butkevičiaus dvitaškio su pražanga tyliai triumfavo šalia šoninės linijos.

Bet tada įvyko tai, kas lengvai šokiravo D.Adomaitį.

„Ryto“ treneris net ant žemės klaupėsi sudėjęs rankas maldai ir paleido garsiausią vakaro keiksmažodžių bangą, kai Marekas Blaževičius užlipo ant Žygimanto Skučo kojos ir krito ant parketo susiėmęs už čiurnos. Strategas prieš rungtynes į tribūnas palydėjo jau traumuotą kitą vidurio puolėją Martyną Echodą, tad iš pradžių atrodė, kad liko su vieninteliu „penktu numeriu“ – Evaldu Kairiu, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, žaidė sirgdamas ir beveik alpo aikštėje.

Tačiau M.Blaževičius, lydimas griausmingų ovacijų, grįžo ne tik iš rūbinės, bet ir į aikštę.

Prieš lemiamą rungtynių atkarpą „Ryto“ persvara buvo 81:64, o jos vilniečiai neišbarstė, šventė pergalę ir šį savaitgalį vyks į Klaipėdą, kur KMT finalo ketverte gins čempionų titulą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

„Manau, kad kaip treneris dar niekad taip nesididžiavau savo komanda kaip šiandien. Vakar susirinkome devyniese, prisijungė ir Ąžuolas. Evaldas su Doviu liko namie su temperatūra, vaikščiojantys į tualetą. Nebuvo aišku, ar jie galės bent kiek šiandien padėti. Dar pora žaidėjų žaidė su nuskausminamaisiais. Didžiausia pagarba jiems.

Antras dalykas, labai noriu padėkoti sirgaliams. Ta pati pradžia, skanduotės. Tai užveda komandą. Fanai turi gerbti žaidėjų atsidavimą, Gal kažkas neišeina aikštėje, kaip Doviui su Efka, kurie žaidė su temperatūra, nevalgę, bet jie ėjo griūdami, kovojo dėl komandos, dėl fanų.

Marekas... Geras pavyzdys. Išsisuka koją, nueina, užsiteipuoja, ateina ir sako, kad gali žaisti. Šito iš mūsų neatimsi, sporte toks atsidavimas yra svarbiausias dalykas“, – komplimentus žarstė D.Adomaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marekas Blaževičius

– Tu Holloway pelnė 28 taškus ir sužaidė sezono rungtynes. Ar jo žaidime šiandien pamatėte kažką naujo?

– Jis labai gerai suprato, kokioje mes situacijoje, kad reikės žaisti daug ir prisiimti daug atsakomybės. Jis puikiai skaitė situacijas ir puikiai jas išnaudojo.

– Kokia yra Mareko situacija?

– Pasikartosiu... Lauksiu rytoj ryte daktaro skambučio. Tai pats baisiausias skambutis – ryte iš daktaro.

– Ta jūsų reakcija po Mareko traumos buvo labai didžiulė, ar galvojote, kad netekote žaidėjo?

– Galvojau, kodėl taip yra (šypsosi). Virusų negalime jau kelis mėnesius atsikratyti. Sakau, vakar devyniese atėjo, dar keli žaidėjai liko po klaustuku, ar galės treniruotis. Tai gerai, kad Ąžuolas po turnyro iškart prisijungė prie mūsų, kažką galėjome pasidaryti, pasiaiškinti.

Kas liečia Mareką, žinau, koks jam sunkus buvo praėjęs sezonas. Jis dabar, kai Martynas Echodas traumuotas, turi šansą, juo puikiai naudojasi. Tai klubo ateities žaidėjas. Man nesinori, kad jo tą karjerą stabdytų traumos.

– Evaldas pasigavęs kažkokį virusą?

– Kas turi vaikų, tai žino, kad klasėse po pusę mokinių sėdi. Kaip mes sakome: vemia, triedžia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Kairys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Evaldas Kairys

– Trečiam kėlinyje pelnėte 36 taškus, kas pasikeitė po pertraukos?

– Agresyvumas. Mes pirmoje pusėje stengėmės įtraukti visus galimus žaidėjus į rotaciją, o antroje pusėje buvo smogiamasis penketas, mažesnė rotacija. Jie puikiai išnaudojo situacijas puolime. Gynyboje praleidome 15 taškų trečiame ketvirtyje.

„Juventus“ yra labai gera komanda, žaidžia labai gerą krepšinį, yra fiziški, su jais sunku žaisti, reikia elgtis protingai, negali šiaip žaisti. Jie turi gerą dydį, įvairių ginklų, skirtingų žaidėjų ir žaidžia gerą krepšinį.

Tikėjomės tokios serijos ir tokių rungtynių.

– Į rungtynes ėjote su keturių taškų deficitu, ar tai jautėsi?

– Ne, to nebuvo. Matėsi vakar treniruotėje susikaupimas. Kai tų žmonių video kambary mažai, tai buvo keista, nes reikėjo ir pozicijose persistumdyti. Buvo daug situacijų, kurias praeiti turėjome.

– Ž.Skučas šį sezoną Marekui išmušė du dantis, dabar ant Ž.Skučo kojos nusileidęs Marekas gavo traumą. Ar manote, kad ten buvo tyčinis veiksmas?

– Man asistentas kažką jau sakė. Jei bus tyčinis...

Jei toks, tai gana jau. Gana su tokiais išsišokinėjimais. Man juokingi paaiškinimai, kai išmuša dantis, o gauni raportą... Gal prisišnekėsiu... Gauni raportą: „Taip, buvo pražanga, bet netyčia.“ Aha, netyčia dantis išmuši.

Jei toks, tai gana jau. Gana su tokiais išsišokinėjimais

Jei taip atsitinka, peržiūrėkit. Aš visada sutiksiu su sprendimu, aš už teisybę.

Taip, Skučas stengiasi, bet reikia eliminuoti tuos nesportinius dalykus.

– Dabar laukia „Neptūnas“ KMT pusfinalyje, kokios mintys prieš tas rungtynes?

– Dabar jokių minčių. Pakeitėme ir treniruočių planus, laukiu daktaro skambučio rytoj ir žiūrėsim, kiek turėsime žaidėjų.

– Ar dar yra negaluojančių be Blaževičiaus?

– Keli žaidė su nuskausminamaisiais. Gal kitose rungtynėse ir nebūtų žaidę.

– Kaip jums iš šalies atrodė tas Girdžiūno išvarymas? Ar ten buvo vaidyba?

– Nemačiau. Tik tam epizode buvo dar kitas epizodas, į kurį nebuvo sureaguota. Jei matoma viena, norėčiau, kad būtų matoma ir kita.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

– Ar tai dar labiau apsunkino rungtynes?

– Taip. Matot, Efka, Dovis... Jau vienu momentu man asistentas sakė: „Keisk Efką, nes nualps aikštėje.“ Noriu, kad fanai vertintų, ką žaidėjai daro. Krepšinis žaidžiamas dėl fanų. „Ryto“ fanai, vertinkite, ką žaidėjai daro dėl jūsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius