Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 20

30 komandų per 30 dienų: daugiausiai jauno talento turinti „Timberwolves“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime itin šviesią ateitį turinčios „Minnesota Timberwolves“ situaciją.
Andrew Wigginsas, Karlas-Anthony Townsas ir Zachas Lavine'as
Andrew Wigginsas, Karlas-Anthony Townsas ir Zachas Lavine'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 29-53

Išvyko: Damjanas Rudezas, Gregas Smithas, vyriausiasis treneris Samas Mitchellas.

Papildė: Vyriausiasis treneris ir generalinis vadybininkas Tomas Thibodeau, Krisas Dunnas, Cole'as Aldriche'as, Jordanas Hillas ir Brandonas Rushas.

Trumpai: „Wolves“ atkrintamosiose nerungtyniavo nuo 2003-2004 metų sezono, kuomet juos į priekį vedė Kevinas Garnettas.

Ne vienas krepšinio gerbėjas Minesotoje šį ilgą laikotarpį be atkrintamųjų varžybų vadina „prarastuoju dešimtmečiu“. Daugelį metų mažai kas domėjosi savo miesto krepšinio komanda, o daugiau dėmesio žiemą skyrė „Vikings“ amerikietiškojo futbolo klubui bei poledinei žūklei.

Per šį laikotarpį „Timberwolves“ vos vieną kartą (2005 m.) baigė sezoną iškovodami daugiau pergalių nei patirdami pralaimėjimų. Naujokų biržoje net du kartus buvo praleista galimybė pasikviesti Stepheną Curry.

Praėjusio dešimtmečio viduryje „vilkai“ kentėjo nuo prastų vadovų sprendimų, o reikalai pradėjo taisytis komandos vairą perėmus Flipui Saundersui. Tačiau nesėkmės ir toliau persekiojo Minesotos klubą, nes generaliniu vadybininku ir vyriausiuoju treneriu dirbęs F.Saundersas pralaimėjo kovą su vėžiu.

Tačiau F.Saundersas „Timberwolves“ paliko nuostabioje padėtyje. Jis išmainė komandoje nenorėjusį likti Keviną Love ir gavo „Cavaliers“ pirmąjį šaukimą Andrew Wigginsą. Dar po vienerių metų jis pirmuoju šaukimu pasirinko Karlą-Anthony Townsą, o jauna ir talentinga komandos sudėtis priviliojo į Minesotą T.Thibodeau.

T.Thibodeau buvo geriausias treneris rinkoje, o pasiūlius jam ir generalinio vadybininko pareigas šis akimirksniu sutiko.

Šio stratego talentas niekada nekėlė abejonių. Na, galbūt tik „Bulls“ vadovybei. Tačiau generaliniu vadybininku jis dar nebuvo niekad. Pirmieji jo sprendimai netapo prisvilusiais blynais – į Minesotą jis prisiviliojo vieną iš „Spurs“ vadybininkų Scottą Laydeną, o naujokų biržoje jis pasikvietė itin talentingą įžaidėją K.Dunną.

Penktuoju šaukimu 2016 metais pasirinktas gynėjas puikiai atitinka T.Thibodeau reikalavimus: jis puikiai ginasi ir yra narsus kovotojas aikštėje. K.Dunnas puikiai rungtyniavo ir Vasaros lygoje, tačiau patyrė galvos sutrenkimą, kuris baigė jo pasirodymą.

Ricky Rubio ateitis „Timberwolves“ ekipoje iš karto tapo labai miglota, o gandų apie galimus mainus galėjome išgirsti visą vasarą.

Negana to, šioje Vasaros lygoje „Timberwolves“ įžaidėjas Tyusas Jonesas tapo naudingiausiu krepšininku, todėl dabar Minesotos komanda turi tris puikius žaidėjus vienoje pozicijoje. T.Thibodeau turėtų atlikti mainus, kuriais dar labiau sustiprintų komandą, o tai turėtų įvykti netolimoje ateityje.

Laisvųjų agentų turguje T.Thibodeau per daug nerizikavo ir pasikvietė C.Aldrichą bei J.Hillą, kurie galės startiniame penkete pakeisti ekipos žvaigždę K.A.Townsą.

Viska ateitis priklauso nuo jaunųjų ekipos talentų (K.A.Townso, A.Wigginso, K.Dunno, Zacho Lavine ir T.Joneso). Tik keli iš jų yra įžengę į trečią dešimtį, o tai suteikia optimizmo, kad „Timberwolves“ ateityje bus nesustabdoma jėga.

Tačiau „vilkų“ projektas vis dar yra nebaigtas ir net T.Thibodeau gali susidurti su nedideliais sunkumais per artimiausius kelerius metus. Tačiau tai normalu, nes jauni krepšininkai nėra stabilūs, o išmokyti juos gintis gali užtrukti.

Nieko nenustebintų, jeigu „Timberwolves“ artėjantį sezoną praleistų atkrintamąsias, pasirinktų dar vieną jauną talentą ir tuomet jau kiltų kautis dėl pirmojo aštuntuko.

Pagrindinis uždavinys artėjantiems metams T.Thibodeau yra išmokyti šiuos jaunus žaidėjus savo sistemos, kuri remiasi geležine gynyba ir pasiaukojimu puolime, vardan komandinio žaidimo. Jam taip pat reikia nuspręsti R.Rubio likimą, nes reikia prižiūrėti algų kepurę.

Žinoma, šiandien „Timberwolves“ turi krūvą krepšininkų su naujokų kontraktais, tačiau metams bėgant jiems reikės mokėti dešimtis milijonų per metus. T.Thibodeau turės nuspręsti, kuris žaidėjas yra vertas tokio milžiniško atlyginimo.

Bet iki to dar nemažai laiko. „Timberwolves“ gali mėgautis situacija, kurią jiems sukūrė F.Saundersas. Jų vasara buvo labai nebloga, o į artėjantį sezoną jaunieji Minesotos krepšininkai žengia labai rimtai nusiteikę.

„Timberwolves“ turi daugiausiai jaunų talentų visoje NBA, o „prarastasis dešimtmetis“ tegul ir lieka sau ten kažkur praeityje.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius