-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21

30 komandų per 30 dienų: į didelę duobę įkritusi Anthony Daviso „Pelicans“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą mūsų akiratyje Anthony Daviso „New Orleans Pelicans“.
Anthony Davisas
Anthony Davisas / „Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 30-52

Išvyko: Ryanas Andersonas, Luke'as Babbittas, Toney Douglasas, Jamesas Ennisas, Ericas Gordonas.

Papildė: Cheickas Diallo, Buddy Hieldas, Timas Frazieras, Alonzo Gee, Langstonas Galloway, Solomonas Hillas, Terrence'as Jonesas, E'Twaunas Moore'as, Jarnellas Stokesas.

Trumpai: „Pelicans“ vis dar bando atsigauti po Chriso Paulo mainų 2011-aisiais, o daugiau pergalių nei pralaimėjimų Naujojo Orleano klubas neiškovojo nuo 2009 metų.

„Pelicans“ vis dar nesupranta, kas įvyko praėjusių metų sezone. Lygiai prieš vienerius metus Naujojo Orleano klubas į ateitį žvelgė optimistiškai, nes neseniai rungtyniavo atkrintamosiose, o trenerį Monty Williamsą pakeitė NBA čempionu su „Warriors“ tapęs Alvinas Gentry. Tačiau viskas viskas klostėsi ne taip kaip tikėtasi.

Žinoma, „pelikanai“ kentėjo nuo traumų, tačiau daugelis ekipų turėjo susižeidusių žaidėjų bėgant sezonui. Naujojo Orleano komanda subyrėjo, o su jais į dugną nusirito ir jų lyderis A.Davisas. Jis žengė žingsnį atgal, o prasti metai jam kainavo ir ne vieną milijoną JAV dolerių naujoje sutartyje.

A.Gentry gali jaustis saugus dėl savo darbo vietos, nes komandos retai atleidžia savo vyriausiąjį trenerį po vieno sezono. Tačiau labai keista, kad savo pareigose liko generalinis vadybininkas Dellas Dempsas.

Šią vasarą jis smarkiai pakeitė komandos sudėtį, tačiau nesiryžo rimčiau pakovoti dėl žaidėjų laisvųjų agentų rinkoje.

A.Davisas dar ketverius metus rungtyniaus vilkėdamas „Pelicans“ aprangą, todėl nėra kur skubėti, tačiau laikas pradeda tiksėti nuo šio sezono. Superžvaigždės visų pirma nori milžiniško kontrakto, tačiau jam pasibaigus pradeda žvilgčioti į geresnes galimybes laimėti NBA čempionų žiedą.

Šios vasaros naujokų biržoje „Pelicans“ turėjo priimti svarbų sprendimą: ar šeštuoju šaukimu pasirinkti B.Hieldsą ar Jamalą Murray? Abu krepšininkai yra puikūs metikai, tačiau klubas pasirinko B.Hieldsą. Po ketverių metų tai gali nulemti, ar A.Davisas liks Naujajame Orleane ar kels sparnus rungtyniauti kitur.

„Pelikanai“ pralaukė ne vienerius metus, kol pagaliau baigėsi E.Gordono sutartis. 2012 metais „Suns“ pasiūlė šiam apribotajam laisvajam agentui milžiniškus pinigus, o Naujojo Orleano ekipa nenorėjo paleisti gynėjo ir pateikė dar geresnį pasiūlymą. Su E.Gordonu reikėjo atsisveikinti, nes per kitus ketverius metus jį kiekvieną sezoną kamavo traumos.

Norėdamas pakeisti E.Gordoną ir R.Andersoną, E.Dempsas pasirašė sutartis su E.Moore'u ir S.Hillu, kurie geriausiu atveju yra NBA vidutiniokai. Jeigu A.Gentry tikisi, kad bent vienas iš jų artėjantį sezoną „iššaus“, tai „Pelicans“ gali turėti labai rimtų problemų.

Ko gero, blogiausi E.Dempso sprendimai buvo padaryti praėjusią vasarą, kai nemaži kontraktai buvo pasirašyti su Omeru Ašiku ir Alexiu Ajinca. Ypač prastas sprendimas buvo į Naująjį Orleaną prisivilioti Turkijos aukštaūgį, kuris yra nerangus ir lėtas, sunkiai pagauna perdavimus ir turi labai prastą šuolį. Verta paminėti, kad jo sutartis galioja dar ketverius metus.

Jeigu B.Hieldsas kovotų dėl metų naujoko titulo, tuomet galėtume sakyti, kad ši vasara „Pelicans“ buvo nebloga. Jis Vasaros lygoje nesikuklino ir atliko labai daug metimų į krepšį, tačiau jo varžovu dėl minučių bus Tyreke'as Evansas.

Pastarasis praėjusį sezoną kentėjo nuo traumų, tačiau būdamas sveikas gali būti vienas rezultatyviausių lygos krepšininkų. Bus įdomu pamatyti, kaip T.Evansas dalinsis metimais bei minutėmis su pirmamečiu NBA krepšininku. Įdomu tai, kad T.Evansui tai yra paskutiniai kontrakto metai, todėl jis norės sužaisti kuo geriau.

„Pelicans“ artėjantį sezoną sieks susigrąžinti tą patį mentalitetą, kurį prarado praėjusį sezoną. Mažai lygos komandų turi tokią superžvaigždę kaip A.Davisas, todėl metas liautis švaistyti jo talentą ir pradėti kautis dėl aukštesnių vietų.

Kitos apžvalgos:

„Minnesota Timberwolves“

„Phoenix Suns“

„Brooklyn Nets“

„Los Angeles Lakers“

„Philadelphia 76ers“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius