Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 22

Jonas Valančiūnas – apie Roką ir Šarą NBA lygoje, rinktinės medalį ir savo amžių

„Leisiu užduoti klausimus tik su viena sąlyga: neklausinėk apie Willy“, – užkalbintas ispanų dienraščio „Mundo Deportivo“ žurnalisto Toni Canyamero grėsmingu tonu juokavo Jonas Valančiūnas. Tačiau galiausiai uteniškis papasakojo ir apie ispanų žvaigždę, žaidžiančią su juo „New Orleans Pelicans“ klube, ir apie lietuvių krepšininkus bei būsimą vasarą rinktinėje.

„Rimtą toną sustiprina 213 cm stotas, rimtas veidas ir žvilgsnis, reikalaujantis pagarbos, o taip pat ir vešli barzda bei pusilgė blizgi šukuosena, tobulai sušukuota atgal ir be nė vieno plauko ne vietoje, tarsi Michaelo Corleone“, – įspūdį apie J.Valančiūną „Pelicans“ rūbinėje nupasakojo T.Canyameras.

Andrew Wevers-USA TODAY Sports/Jonas Valančiūnas
Andrew Wevers-USA TODAY Sports/Jonas Valančiūnas

Su lietuviu susitikęs žurnalistas pirmiausia jo teiravosi apie Willy Hernangomezą – praėjusių metų Europos čempionato naudingiausią žaidėją, dabar dažniau sėdintį ant suolo, nei žaidžiantį „Pelicans“ rungtynėse.

„Willy yra nuostabus vyrukas, visada išliekantis kuklus, sunkiai dirbantis ir laukiantis savo šanso. Jis nuostabus vyrukas rūbinėje, man jis labai patinka“, – apie kolegą vidurio puolėjo pozicijoje pasakojo J.Valančiūnas, prieš tai dar kelias sekundes pamąstęs ir pasišypsojęs.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Willy Hernangomezas ir Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Willy Hernangomezas ir Jonas Valančiūnas

Lietuvio ekipa šiuo metu turi 35 pergales ir 37 pralaimėjimus bei dalinasi vos 11-12 vietas Vakarų konferencijoje, nors dar prieš kelis mėnesius žengė Vakarų viršūnėje. Viskas sugriuvo traumą patyrus Zionui Williamsonui, be kurio „pelikanai“ ėmė dardėti žemyn.

Pernai pirmajame atkrintamųjų etape 2-4 „Phoenix Suns“ komandai nusileidę „Pelicans“ siekia sugrįžti bent jau į atkrintamąsias, o apie tolesnius tikslus galvos vėliau.

„Pagrindinis tikslas yra būti atkrintamosiose, – sakė J.Valančiūnas. – Ar galime įveikti pirmąjį atkrintamųjų etapą? Pirma turi į jį patekti, o tada pažiūrėsime, Dar liko nemažai rungtynių.“

J.Valančiūno šukuosena ir barzda yra geriausi indikatoriai to, kiek daug laiko praėjo nuo karjeros pradžios, rašo „Mundo Deportivo“ žurnalistas. Jo plaukai ir barzda ėjo į priekį, kaip į priekį ėjo ir žaidimas.

„Toronto Raptors“ gretose prieš dešimtmetį žaidęs su švariai apskusta galva ir be barzdos, dabar JV pasižymi ne tik dideliu veido plaukų kuokštu, bet ir platesniu kūnu bei žaidimu, kuris gali būti apibūdinamas kaip klasikinio centro. Tačiau sulig metais J.Valančiūnas aikštėje tampa vis grakštesniu, pabrėžia T.Canyameras.

„Mano lubos yra dangus. Kiekvieną vakarą bandau gerinti savo žaidimą, kažko išmokti, būti geresnis kažkuriame aspekte“, – sakė J.Valančiūnas, ženkliai pagerinęs ir rezultatyvių perdavimų skaičius, ir tritaškių taiklumą pastaraisiais metais.

Mano lubos yra dangus.

„Su amžiumi mano fiziškumas prastėja, tad turiu mąstyti aikštėje, būti protingesnis žaidėjas. Bandau likti savimi, bet tuo pačiu spaudžiu viską iš savęs, nes ši lyga labai sudėtinga“, – pabrėžė uteniškis.

Jis kartu su Domantu Saboniu yra vieninteliai lietuviai NBA lygoje šiuo metu, bet kitu gali tapti Rokas Jokubaitis, atstovaujantis „Barcelona“ ekipai ir prieš kelerius metus pašauktas naujokų biržoje „New York Knicks“ komandos.

„Rokas NBA lygoje kitais metais? Nežinau. Jis žaidžia nemažai minučių, žaidžia gerą krepšinį. Su Šaru jie turi puikų ryšį. Jam sekasi gerai, tad jei ir toliau taip žais bei bus sveikas, vasarą gali būti fantastiška“, – apie komandos draugą Lietuvos rinktinėje kalbėjo J.Valančiūnas.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

JV išgirdo klausimą ir apie kitą „Barca“ lietuvį Šarūną Jasikevičių.

„Jasikevičiui sekasi neblogai. Jo komanda visada aukštai Eurolygoje ir Ispanijos lygoje, jis tikras krepšinio protas. Jis – nuostabus treneris. Jis gali daryti viską ir turi galimybę eiti ten, kur tik panorės“, – apie Šaro galimybes kada nors ateityje treniruoti NBA klubą pasisakė J.Valančiūnas.

zalgiris.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius
zalgiris.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Jis su Lietuvos rinktine jau ne vienerius metus nepasiekia apdovanojimų pakylos per nacionalinių komandų varžybas, o dar vienas bandymas bus ateinančią vasarą vyksiantis pasaulio čempionatas.

„Pirmiausia, turi pasibaigti sezonas ir visi atvykti sveiki. Bus sudėtinga vasara, nes yra daug gerų komandų, tad turėsime sunkiai ruoštis. Ar mūsų tikslas medalis? Daug komandų kalba apie medalius prieš turnyrą, bet mes išliekame kuklūs, nes turime jauną komandą, kuri dar mokosi žaisti kartu. Pažiūrėsime, nemėgstu kalbėti prieš faktą“, – ispanui sakė J.Valančiūnas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

31-ąjį gimtadienį gegužę minėsiantis lietuvis su „Pelicans“ turi sutartį iki 2024 metų, tačiau amžius dar nesijaučia nei jo žaidime, nei savijautoje.

„Man 30-imt, bet jaučiuosi gerai, amžius – tik skaičius. Man prireikia daugiau poilsio ir atidesnio rūpesčio kūnui, bet jaučiuosi gerai“, – sakė J.Valančiūnas.

Šį sezoną per susitikimą jis pelno po 14,2 taško ir atkovoja po 9,8 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius