Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 18

Kaltina lietuvį: „Žalgirio“ ir NBA žvaigždės stojo į ant D.Sabonio užlipusio D.Greeno pusę

Už Atlanto vis dar skamba skandalingai susiklosčiusių „Sacramento Kings“ ir „Golden State Warriors“ rungtynių atgarsiai. Kol daugelis piktinasi Draymondo Greeno veiksmu užlipant Domantui Saboniui ant krūtinės, kai kurie stoja ir į amerikiečio pusę, teigdami, kad kaltas incidente – ne jis, o lietuvis.

„Kings“ klubas namuose antrą kartą 114:106 įveikė NBA titulą ginančią San Fransisko komandą ir kiek netikėtai serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-0.

Itin emocingoje Šiaurės Kalifornijos komandų serijoje emocijos pasiekė apogėjų antrojo mačo ketvirtajame kėlinyje.

D.Sabonis kovodamas dėl kamuolio krito ant žemės, suėmė už į puolimą bandžiusio bėgti D.Greeno kojos, o šis, išsilaisvinęs iš lietuvio gniaužtų, užmynė ant Domo krūtinės, palikdamas pastarąjį raitytis iš skausmo.

Epizodą peržiūrėję teisėjai skyrė D.Saboniui pirmo lygio nesportinę pražangą, o D.Greenui rungtynės baigėsi – jam skirta antro lygio nesportinė nuobauda, reiškianti eliminavimą iš susitikimo.

Tiek lietuviui, tiek amerikiečiui po rungtynių buvo atlikti tyrimai. Lietuviui pavyko išvengti šonkaulių lūžių, o D.Greenas skundėsi čiurnos skausmais – esą dėl minėtame epizode atlikto D.Sabonio veiksmo sugriebiant „Warriors“ puolėjo koją.

Nors incidentas įvyko dar ketvirtojo kėlinio viduryje, jo atgarsiai skamba iki šiol.

Apie epizodą pasisakė ir gerai žinomi krepšininkai, o didesnė jų dalis stojo į D.Greeno pusę.

„Neteisingas (D.Greeno – red. past.) išvarymas... Juk jis (D.Sabonis – red. past.) laikė jo koją?!“ – tviteryje rašė traumą besigydantis Kauno „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas, šiuo metu išvykęs į Jungtines Valstijas.

„Tai turėtų būti greitą ataką sustabdžiusi pražanga Saboniui... Nemanau, kad Dray bandė jį užminti... Tiesiog taip susidėliojo jo kūno balansas“, – į „Warriors“ žaidėjo pusę stojo ir sezoną jau baigęs „Portland Trail Blazers“ lyderis Damianas Lillardas.

Tuo tarpu NBA ne vienerius metus žaidęs ir viename sezone net po 28,9 taško rinkęs Isaiah Thomasas mano, kad D.Greenas nenusipelnė net techninės pražangos.

„Tai neverta techninės! Jis griebė jam už kojos“, – pareiškė krepšininkas.

Į diskusiją apie incidentą „NBA on TNT“ laidoje įsivėlė ir buvusios NBA žvaigždės Shaquille'as O'Nealas, Charlesas Barkley bei Kenny Smithas.

„Būčiau padaręs tą patį (ką padarė D.Greenas – red. past.). Tikrai. Negriebk manęs už kojos, nes ką aš padarysiu? Jeigu bandysiu bėgti, nukrisiu. Turi jo atsikratyti, o jei pasitaikai kelyje, aš galiu ant tavęs užminti“, – savo situacijos vertinimą pateikė Shaqas, bet kiti laidos dalyviai jam paprieštaravo.

„Jeigu aš tave sugriebiu, o tu man trenki su kėde, tai perteklinis veiksmas. Tiesiog noriu pasakyti, kad tai, ką padarė Draymondas, buvo per daug“, – sakė K.Smithas.

„Ar norėtum gultis ant žemės, kad parodyčiau tau, kokius pasirinkimus turėjo Draymondas, kai jo koją sugriebė?“ – pasiūlė situaciją atkurti Sh.O'Nealas.

„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas
„Scanpix“ nuotr./Shaquille'as O'Nealas

„Jis galėjo tiesiog nueiti“, – įsikišo Ch.Barkley.

„Gerai, pabandyk man sugriebti už čiurnos“, – nepasidavė Shaqas, tačiau situaciją greitai numalšino laidos vedėjas Ernie Johnsonas.

„Sabonis irgi turėtų būti nubaustas nesportine pražanga“, – teisėjams dar nepriėmus sprendimo savo nuomonę išreiškė „San Antonio Spurs“ atstovaujantis lenkas Jeremy Sochanas.

Apie incidentą po rungtynių kalbėjo ir jų dalyviai. Suprantama, jog „Kings“ žaidėjai gynė D.Sabonį, o „Warriors“ nariai užstojo savo komandos draugą D.Greeną.

Apie epizodą pasisakė ir lietuvis su amerikiečiu.

„Mano koją suėmė antrą kartą per dvejas rungtynes, – dar ir pirmųjų rungtynių epizodą su Maliku Monku prisiminė D.Greenas po mačo. – Teisėjai tai peržiūrėjo. Aš juk turiu kažkur padėti koją. Nesu pats lanksčiausias žmogus, tad labai toli neišsitiesiu.“

„Man patinka konkurencija, patinka atkrintamosios. Anksčiau rungtynėse sugėriau smūgį į žandikaulį, tad vėliau tiesiog saugojausi. Tokiems dalykams vietos sporte nėra“, – po mačo kalbėjo D.Sabonis.

Trečiosios intriguojančios serijos rungtynės San Fransiske bus žaidžiamos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius