-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Kryžkelę dėl vieno kertinių „bulių“ pasiekęs A.Karnišovas: „Išbandėme viską“

Artūras Karnišovas pradeda trečią sezoną kaip „Chicago Bulls“ vadovas, bet ramiai pasitikti 2022–2023 m. kampaniją lietuviui neleidžia nerimą kelianti vieno svarbiausių ekipos žaidėjų situacija.
Artūras Karnišovas
Artūras Karnišovas / Stopkadras

2020 m. balandį prie „Bulls“ šturvalo stojęs 50-metis vilnietis stipriai pakeitė Čikagos klubo kursą ir nukreipė jį į atkrintamąsias varžybas po penkerių metų pertraukos.

Nestipriai per vasarą pasikeitusiai komandai logiška būtų kelti aukštesnius tikslus, bet juos malšina neaiški Lonzo Ballo situacija.

„Scanpix“ nuotr./Lonzo Ballas
„Scanpix“ nuotr./Lonzo Ballas

Dar nuo sausio kairiojo kelio problemų kamuojamas pagrindinis „Bulls“ įžaidėjas praleido didžiąją praėjusio sezono dalį, o rytoj jam bus atlikta operacija, po kurios amerikietis negalės žaisti dar kurį laiką.

„Išbandėme visas reabilitacijos galimybes, kad neprireiktų operacijos. Bet pasiekėme kryžkelę, kur reikėjo pasirinkti kitokį kelią, ir nusprendėme ryžtis operacijai, – per spaudos konferenciją prieš treniruočių stovyklą kalbėjo A.Karnišovas. – Apsvarstėme visas galimybes. Po 4–6 savaičių jį įvertinsime, o kada jis gali grįžti į aikštę – nežinau. Tai priklausys nuo to, kokių procedūrų jam prireiks vėliau.“

Lietuvis ir „Bulls“ vyriausiasis treneris Billy Donovanas buvo daug kamantinėjami apie 13 taškų, 5,4 atkovoto kamuolio ir 5,1 rezultatyvaus perdavimo praėjusiame sezone rinkusio L.Ballo situaciją, bet daug pasakyti A.Karnišovas negalėjo.

„Nesu gydytojas, tad tiesiog laukiu, ką jie pasakys“, – tepratarė lietuvis.

Nepaisant nerimą keliančios įžaidėjo situacijos, „Bulls“ sezoną pasitinka ambicingai.

Pernai šeštoje vietoje Rytų konferencijoje reguliarųjį sezoną baigusi komanda buvo kamuojama traumų, tad A.Karnišovas nori pagaliau išvysti tikrą „Bulls“ paveikslą.

„Praėjusį sezoną negalėjome pamatyti stabilaus komandos vaizdo. Turėjome 29 skirtingus starto penketus, neturėjome Lonzo nuo sausio, jis praleido gal 53 rungtynes. Mums reikia laiko, kad pamatytume šią komandą ilgiau žaidžiančią kartu, ir tada galėsime daryti išvadas. Mums patiko, ką matėme per pirmas 20 rungtynių, bet reikia daugiau laiko“, – sakė lietuvis.

„Dalykai, į kuriuos koncentruosimės, yra susižaidimas, komandinis ryšys ir tarpusavio santykiai. Visi suprantame, kad talentas laimi rungtynes, o tarpusavio ryšiai laimi titulus. Stengiamės judėti į priekį galvodami apie pergales“, – pridūrė A.Karnišovas.

Per vasarą „buliai“ atliko tris svarbius ėjimus – laisvųjų agentų rinkoje pačiupo vidurio puolėją Andre Drummondą ir slovėnų gynėją Goraną Dragičių, o naujokų biržoje pašaukė gynėją Daleną Terry.

„Pridėjome daugiau talento ir gylio. Išlaikėme 12 žaidėjų iš praėjusio sezono, pridėjome Andre Drummondą ir Goraną, taip pat pašaukėme Daleną. Fokusavomės į komandos gylį ir norėjome suteikti daugiau amunicijos treneriui Billy“, – sakė „Bulls“ vadovas.

O kokius tikslus savo komandai kelia ją komplektuojantis lietuvis?

„Kalbėjome su Billy, kad nebuvome nustebinti praėjusio sezono patekimo į atkrintamąsias varžybas, nors daug kas buvo nustebę. Neturėtume nustebti ir jei pateksime į atkrintamąsias šiemet. Bet ko mes norime, tai tobulėjimo. Jei patenki į atkrintamąsias ir turi sveikus žaidėjus, tuomet gali nutikti bet kas. Turime pasirodyti geriau nei praėjusiais metais, o atkrintamosiose nutikti gali daug kas – galbūt kai kuri komanda neturės vieno ar dviejų žaidėjų ir dėl to tu galėsi praeiti vieną ar kitą etapą“, – sakė A.Karnišovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius