Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

D.Sabonis – apie kalifornietišką šilumą, triukšmą Sakramente ir augantį sūnų

Pirmą pilną sezoną „Sacramento Kings“ klube pradedantis Domantas Sabonis prieš treniruočių stovyklą pasidalino mintimis apie komandos pokyčius, savo vasarą ir augantį sūnų.
De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis
De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

Kiekvieną rudenį į šaltį sugrįždavęs Domantas Sabonis pagaliau gali džiaugtis šiluma.

Tiek Spokane, kur D.Sabonis žaidė Gonzagos universitete, tiek Oklahomos Sityje ir Indianapolyje, kur rungtyniavo pirmieji du Domo NBA klubai „Thunder“ ir „Pacers“, rudenį ir žiemą vyrauja šaltukas, tačiau Kalifornijoje, kur lietuvis nutūpė po mainų vasario mėnesį, 26-erių krepšininkas džiaugiasi šiluma, prie kurio jis buvo pripratęs augdamas Ispanijos pietuose.

„Oras, jis čia puikus, – paklaustas, kas labiausiai jį žavi Sakramente, sakė D.Sabonis. – Čia nuolat 25-30 laipsnių. Kai pabūni šaltesnėse vietose, džiaugiesi net tada, kai būna labai karšta.“

NBA žiniasklaidos dienos metu kalbintas D.Sabonis tikino esąs geros formos po prieš kelias savaites jam pasibaigusio Europos čempionato.

„Jaučiuosi geros formos. Kelias dienas pailsėjau, pailsinau kūną, o dabar pamažu pradedu dirbti su vyrukais, – sakė Domas. – Manau, kad tai (Europos čempionatas prieš NBA sezoną – red. past.) praverčia. Žinoma, tik tuo atveju, jei nesusitraumuoji. Bet mano atveju, esu geroje formoje, žaidžiau aukščiausiame lygyje ir įgijau žaidybinės praktikos. Manau, kad tai svarbu, nes NBA tarpsezonis labai ilgas, jei nepatenki į atkrintamąsias.“

Vokietijoje, kur su Lietuvos rinktine varžėsi „EuroBasket“ kovose, D.Sabonis sulaukė ir ypatingų svečių – ten jį aplankė naujasis „Sacramento Kings“ treneris Mike'as Brownas ir klubo savininkas Vivekas Ranadive.

Apie tai aukštaūgis užsiminė ir Sakramento žurnalistams.

„Mike'as buvo atvykęs į Vokietiją su Viveku. Mes pietavome, kalbėjomės apie viską, apie būsimą sezoną. Puiku, kad jie palaiko mane, kai užsiimu kitais dalykais. Daug trenerių atvyko pažiūrėti į savo treniruojamus žaidėjus. Aš apie tai sužinojau tik prieš dieną, bet smagu, kad jie atvyko – tai rodo, kad jiems rūpi“, – džiaugėsi lietuvis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vivekas Ranadive, Mike'as Brownas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vivekas Ranadive, Mike'as Brownas

Per nesėkme pasibaigusį Europos čempionatą D.Saboniui su Lietuvos rinktine nepavyko nutraukti sausros be medalių, o už Atlanto lietuvis bandys užbaigti dar ilgesnę atkarpą, kai „Kings“ nežaidžia NBA atkrintamosiose varžybose.

Pastarąjį kartą dar 2006 metais ten buvę „karaliai“ jau pagerino nemalonų NBA antirekordą, o apie galimybę nutraukti 16 metų sausrą Sakramento ekipos aplinkoje kalbama itin daug.

„Aplink daug triukšmo apie tai, bet mes kontroliuojame tai, ką galime kontroliuoti, – pabrėžė D.Sabonis. – Tam, kad tai pasiektume, turime pasitikėti vienas kitu, dirbti viena kryptimi, judėti į priekį, pasitikėti treneriais ir sunkiai dirbti.“

Jo teigimu, „Kings“ šauniai padirbėjo vasarą, kai pasirašė sutartis su Kevinu Huerteriu, Maliku Monku ir Chima Moneke bei naujokų biržoje pasikvietė Keeganą Murray, o taip pat ir pasisamdė naują trenerį M.Browną.

„Jie padarė puikų darbą. Turime metikų, turime veteranų, turime viską, ko reikia. Didelis žingsnis į priekį mums buvo ir naujas trenerių štabas. Visi gerai nusiteikę ir laukia rytojaus“, – į treniruočių stovyklos pradžią žvelgė D.Sabonis.

Jis sulaukė ir atskiro klausimo apie ketvirtu šaukimu pakviestą 22-ejų puolėją K.Murray.

„Jis nuostabus vaikis. Jis kasdien eina į salę ir pluša treniruotėse. Visi matėme jį Vasaros lygoje, aš ir pats buvau nuvykęs pasižiūrėti keleto rungtynių. Jis labai tinka mūsų sistemai. Neabejoju, kad jo žaidimas tik gerės“, – teigė lietuvis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keeganas Murray (su kamuoliu)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keeganas Murray (su kamuoliu)

Pats Lietuvos rinktinės krepšininkas vasarą dirbo ir ties tolimu metimu su individualiu treneriu. Nors rinktinėje pademonstruoti pagerėjusio taiklumo aukštaūgiui nepavyko (Europos čempionate jis pataikė 2 tritaškius iš 8), galbūt išmoktos pamokos atsiskleis NBA pirmenybėse, kuriose jo tritaškių taiklumas per karjerą siekia 31,9 proc.

„Buvo puiku. Dirbome vasarą tiek, kiek galėjome. Buvau grįžęs žaisti už rinktinę, tad praradome keletą mėnesių, bet man patiko mokytis iš vieno geriausių. Jis mane išmokė kur kas daugiau nei tik mesti – esu už tai dėkingas“, – sakė D.Sabonis.

Sakramento klube lyderio vaidmenį lietuvis dalinsis su įžaidėju De'Aaronu Foxu. Praėjusio sezono pabaigoje jie jau demonstravo neblogą tarpusavio ryšį, nors kartu praleido vos kelis mėnesius.

„Manau, kad viskas eis tik geryn. Kuo daugiau žaisime kartu, tuo geriau suprasime vienas kito įpročius, suprasime, kas mums patinka, o kas ne. Kiek mes sužaidėme rungtynių kartu, 15? Dabar kartu dalyvausime treniruočių stovykloje, o sezono metu mūsų susižaidimas tik gerės“, – apie ryšį su „Kings“ gynėju sakė D.Sabonis.

„Scanpix“/AP nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./De'Aaronas Foxas ir Domantas Sabonis

Daug klausimų prieš sezoną kelia Sakramento klubo gynyba. Pagal ją praėjusiame sezone ši ekipa tarp 30-ties NBA klubų buvo tik 25-a. Bet tai gali pakeisti gynybinio plauko treneris.

„Turėsime daug paprastų, bet konkrečių taisyklių, kurių visi turės laikytis. Jeigu visi jų laikysis, viskas susidėlios į savo vietas. Apie gynybą jis šneka nuo tos dienos, kai buvo pasamdytas“, – apie M.Browno idėjas prieš sezoną kalbėjo D.Sabonis.

Jam pačiam pastarasis pusmetis buvo ypatingas – vasarį jis buvo išmainytas, kovą jam gimė sūnus, o vasarą D.Sabonis atstovavo rinktinei. Kaip jis jaučiasi dabar?

„Esu sujaudintas. Man tai naujas etapas, turime didelių lūkesčių ir tikslų, tad bus smagu. Tai NBA krepšininkų gyvenimas – mums tai normalu“, – sakė lietuvis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Galiausiai, D.Sabonis sulaukė ir klausimo apie jau šešių mėnesių sūnų – ar jis irgi aukštas, kaip ir tėtis?

„Taip, aukštas. Ir jis nė nebando šliaužioti – bando iš karto vaikščioti“, – juokėsi Domas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius