Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 07

NBA mainų atgarsiai: „už traškučių pakelį“ išmainyta žvaigždė pasigedo ištikimybės

NBA pasaulis bunda po vienos beprotiškiausių dienų per pastaruosius metus. Paskutinė mainų termino diena NBA lygoje buvo ypač audringa – per paskutines 24 valandas atlikti 11 mainų, kuriuose dalyvavo net 30 krepšininkų. Tarp jų netrūko ir žymių pajėgiausios pasaulio lygos vardų.
Andre Drummondas
Andre Drummondas / „Scanpix“ nuotr.

Per visą lygos istoriją yra buvusios tik dvi dienos, kai per 24 valandas iškeista daugiau krepšininkų – 2015-ųjų vasario 19-oji ir praėjusių metų vasario 7-oji.

Tarp garsiausių paskutinėmis dienomis iškeistų žaidėjų atsidūrė dusyk „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis Andre Drummondas, sykį tarp ryškiausių NBA žaidėjų pakliuvęs D'Angelo Russellas, taip pat Andrew Wigginsas, Clintas Capela, Marcusas Morrisas ir kiti.

Bene skaudžiausiai į mainus sureagavo būtent A.Drummondas, „Visų žvaigždžių“ susitikime rungtyniavęs 2016 ir 2018 metais, taip pat trissyk tapęs geriausiu lygos kovotoju dėl atšokusių kamuolių.

Nuo pat karjeros pradžios 2012-aisiais „Detroit Pistons“ rungtyniavęs centras vos pasklidus žiniai apie jo išmainymą į „Cleveland Cavaliers“ atskleidė, jog apie klubo rezgamus planus nežinojo ničnieko.

„Jeigu šiandien ką nors išmokau apie NBA, tai tiek, kad čia nėra draugų ir ištikimybės, – tviteryje rašė 26-metis krepšininkas. – „Pistons“ komandai atidaviau savo širdį bei sielą ir tai, kad mane iškeičia apie tai net neužsiminę, tik parodo, kad visa tai – tik verslas. Myliu tave, Detroite.“

Nors A.Drummondas tikina apie mainus sužinojęs kone paskutinis, gandų apie galimą „Pistons“ lyderio išmainymą netrūko jau ir anksčiau.

Vidurio puolėju, šį sezoną renkančiu po 17,8 taško ir sugriebiančio po 15,8 kamuolio, domėjosi ir „Atlanta Hawks“, tačiau manyta, kad šią ir daugelį kitų komandų atbaidė „Pistons“ noras gauti pirmojo rato šaukimą.

Tad kai paskelbta, kad A.Drummondas išmainytas į prasčiausią Rytų konferencijos ekipą „Cleveland Cavaliers“, o vietoje jo į Detroitą atkeliauja kartu vos 9,9 taško pralaimėjimus renkančiame klube rinkę Brandonas Knightas ir Johnas Hensonas bei 2023 m naujokų biržos antrojo rato šaukimas, daugelis NBA gerbėjų kilstelėjo antakį.

Socialiniuose tinkluose ėmė sklandyti pokštai apie tai, ką „Pistons“ gavo už ilgametį savo lyderį. Vieni tyčiojosi Detroito klubo „grąžą“ vadindami „traškučių pakeliu“, kiti – kamuolio pompa ir šešiomis „Fanta“ gėrimo skardinėmis.

Tiesa, „Pistons“ vadovai A.Drummondo išmainymui beveik už nieką turi logišką paaiškinimą.

Vidurio puolėjas po šio sezono turės vadinamąją „žaidėjo opciją“, kai galės pats spręsti, ar pratęsti sutartį ir kitą sezoną gauti 28,7 mln. JAV dolerių, ar išbandyti laisvųjų agentų rinką ir pasirašyti ilgalaikį kontraktą.

Nors iš pradžių neabejota, kad A.Drummondas pasuks antruoju keliu, pastaruoju metu imta svarstyti, jog labiau dešimtąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį, negu dabartinius laikus savo žaidimo stiliumi primenantis krepšininkas nesulauks itin viliojančių pasiūlymų ir veikiausiai ryšis pratęsti 2016 m. pasirašytą sutartį.

Būtent to „Pistons“ ir pabijojo, atsikratydami ilgamečiu komandos veidu bet kokia kaina.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas

A.Drummondas po mainų liko nusivylęs, o kitas buvęs „Visų žvaigždžių“ dalyvis – D.Russellas – mainais, pasiuntusiais jį iš „Golden State Warriors“ į „Minnesota Timberwolves“, veikiausiai liko patenkintas.

Nors dar praėjusią vasarą pats 23-ejų D.Russellas vietoje Minesotos pasirinko San Fransiską, Auksinėje valstijoje jam beveik neteko pažaisti su Stephenu Curry, o penkerius metus paeiliui NBA finale žaidę „Warriors“ šiuo metu yra blogiausia lygos ekipa.

Nors „Wolves“, esančių 14-oje Vakarų konferencijoje vietoje, situacija ne daug geresnė, Minesotoje D.Russellas bent jau sutiks artimą savo bičiulį Karlą-Anthony Townsą, troškusį išvysti D.Russellą su „Timberwolves“ marškinėliais dar nuo vasaros.

Tai, kiek K.Townsui reiškia D-Lo pravarde žinomas įžaidėjas, parodė ir jo poelgis praėjusią naktį, kai 26,7 taško per susitikimą renkantis vidurio puolėjas pasitiko savo bičiulį vos išlipusį iš lėktuvo.

Dar viena po mainų itin patenkinta komanda buvo „Miami Heat“, gavusi bene labiausiai didžiųjų NBA klubų medžiotą krepšininką – Andre Iguodalą.

36-erių veteranas NBA arenose nežaidė nuo praėjusių metų birželio, bet jo penkių NBA finalų su „Warriors“ patirtis viliojo ne tik „Heat“, bet ir „Los Angeles Clippers“, „Los Angeles Lakers“, „Dallas Mavericks“ bei dar kelis klubus.

Galiausiai puolėją nugvelbti pavyko Floridos klubui, už A.Iguodalą pasiūliusiam talentingą, bet nuolatos traumuotą 23-ejų Justise'ą Winslow.

Tiesa, nors „Heat“ papildė dar du veteranai iš „Memphis Grizzlies“ – Jae Crowderis ir Solomonas Hillas, Majamio sirgaliai gali jausti kartėlį dėl to, jog į saulėtąją Floridą neatvyks dar vienas solidus puolėjas – Danilo Gallinari.

„Scanpix“ nuotr./Danilo Gallinari
„Scanpix“ nuotr./Danilo Gallinari

Tiek „Heat“, tiek „Grizzlies“ bandė į mainus įtraukti ir italo ekipą „Oklahoma City Thunder“, bet paskutinę akimirką ši sudvejojo ir nusprendė išlaikyti dabartinę savo sudėtį.

Vis dėlto net ir be D.Gallinari „Heat“ komanda dabar laikoma bene pagrindine pretendente įkąsti Rytų konferencijos favoritams „Milwaukee Bucks“.

Keliais solidžiais žaidėjais pasistiprinęs Majamio klubas A.Iguodalą, kuris potencialiai gali prisidėti prie „Bucks“ žvaigždės Giannio Antetokounmpo stabdymo plano, o dėl veterano nepaaukojo savo daug žadančio ir jauno žaidėjų branduolio.

Dėl panašių priežasčių giriama ir „Clippers“ komanda, kuri, atsitraukusi kovoje dėl A.Iguodalos, sugebėjo pagriebti laimikį iš Niujorko – 19,6 taško „Knicks“ gretose rinkusį Marcusą Morrisą.

Už jį Los Andželo klubui pakako atiduoti Moe Harklessą ir kelis ne pačius vertingiausius naujokų biržos šaukimus.

Maža to, „Clippers“ ne tik įsigijo greta Kawhi Leonardo ir Paulo George'o puikiai pritapti galintį puolėją, bet ir laimėjo netiesioginį „Los Andželo mūšį“, mat M.Morriso norėjo ir pagrindinė „Clippers“ varžovė Vakarų konferencijoje „Lakers“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius