Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

NBA vadovo naujienos: Kobe garbei skirtas apdovanojimas ir didžiuliai nuostoliai

Šimtai JAV ir užsienio žurnalistų susispaudė į „United Center“ arenos spaudos konferencijų salę, kurioje laukė lygos komisaro Adamo Silverio. NBA vadovas stojęs prieš mikrofoną atsinešė siurprizą. 57-erių amerikietis nukėlė paslapties skraistę – po ja buvo Kobe Bryanto garbei pavadintas apdovanojimas.
Adamas Silveris
Adamas Silveris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visų žvaigždžių“ savaitgalio susitikime su žurnalistais A.Silveris paskelbė, kad nuo šiol naudingiausio „All-Star“ rungtynių žaidėjo prizas bus pavadintas Kobe Bryanto garbei.

Jis bus pristatytas jau per Domanto Sabonio debiutą „Visų žvaigždžių“ rungtynėse: LeBrono ir Giannio komandų susitikimą sekmadienį.

„Galvojome, koks vienas geriausių būdų būtų pagerbti Kobe. Kai tai nutiko prieš pat „Visų žvaigždžių“ rungtynes, pagalvojome, kad prie tų penkių NBA čempionų žiedų labai garbingai atrodo ir 18 kartų iš eilės dalyvavimas „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Jau ir taip pakeitėme šių rungtynių žaidėjų marškinėlių jo ir dukros Giannos garbei, bet iškart pateikėme idėją dėl apdovanojimo pervardinimo. Su NBA valdyba diskutuojame, kaip galėtume pagerbti Davidą, bet jei kalbame apie Kobe, tai šis įvertinimas tinkamiausias – niekas kitas taip gerai nereprezentuotų šito apdovanojimo, kaip Kobe“, – sakė A.Silveris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryanto garbei pavadintas naudingiausio „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjo apdovanojimas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryanto garbei pavadintas naudingiausio „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjo apdovanojimas

Savo oficialų pranešimą A.Silveris pradėjo būtent atiduodamas pagarbą Kobe Bryantui ir Davidui Sternui.

„Jie abu labai norėjo laimėti. Jie kartais būdavo sudėtingi žmones. Bet tik todėl, kad abu teikė prioritetą pergalei“, – su nostalgija apie didžiulę įtaką NBA padariusius vyrus kalbėjo A.Silveris.

NBA reakciją po K.Bryanto žūties: „Kiek pamenu, man pirmas apie šią tragediją pranešė NBA komunikacijos vadovas. Netrukus tai buvo paviešinta. Tokiose situacijose turime tam tikrus procesus ir įvertiname visas situacijas. Iškart susiskambinome ir susisiekėme su Los Andželu. Bet kai tai įvyko, supratome, kad kai kuriose arenose jau buvo žmonių, o oficialių žinių dėl Kobe nelaimės dar nebuvo. Mums būtų buvę nesolidu atšaukti įvykius pripažįstant kitus įvykius, kurie dar nėra oficialūs.

Susisiekėme su komandomis ir pasakėme, kad suprasime, jeigu kažkurie žaidėjai nenorės ir negalės žaisti. Nusprendėme pagerbti Kobe tylos minute ir suderinti tai su visomis namų komandomis. Ir iškart pradėjome galvoti apie kitos dienos rungtynes.

Žinojome, kad „Lakers“ žais namie. Iškart bendravome su „Lakers“ vadovais ir ieškojome geriausio sprendimo. Atšaukti rungtynes yra labai neįprastas reiškinys. Tai ne tik ekonominė šio klausimo pusė, bet ir tvarkaraščio sunkumas, kitos priežastys.

Kodėl iškart neatšaukiau rungtynių? NBA žaidėjų asociacijos vadovas Chrisas Paulas buvo artimas Kobe draugas. Iškart su juo susisiekėme ir pasikalbėjome apie tai, kaip turėtume elgtis. Abu sutikome, kad atšaukti pirmųjų mačų nereikia. Bet „Lakers“ situacija buvo kitokia. Gerai, kad jie turėjo žaisti su „Clippers“ – greitai susisiekėme su šio klubo vadovais ir norėjome sužinoti, ar jiems būtų priimtina atšaukti mačą. „Clippers“ sutiko su viskuo, ką norėjome daryti.

Žmonės sako, kad Kobe būtų norėjęs, kad rungtynės nebūtų atšauktos. Tačiau mes baiminomės „Lakers“ ir Kobe sirgalių reakcijos ir nuotaikos rungtynėse. Mums pasirodė, kad tai būtų pernelyg skaudi patirtis.“

VIDEO: Domantas Sabonis: apie pirmą kartą „All-Star“ rungtynėse ir didžiausią gerbėją šeimoje

Apie NBA ir Kinijos santykius: „Pasakyčiau, kad išlaikome stiprų ryšį su Kinijos sirgaliais. Tikiu kultūrų programa – tą daro NBA rungtynių puoselėjimas Kinijoje. Žinau, koks ten didelis susidomėjimas NBA. Mūsų rungtynės nerodomos per nacionalinį transliuotoją. Tikiu, kad ateityje jos vėl bus rodomos. Nespaudžiame jų, nes tai jų sprendimas. Bet kaip lyga, turime tęsti savo darbus. Jau 40 metų dirbame su kinais. Remiantis mūsų skaičiais, susidomėjimas NBA Kinijoje yra nežmoniškas. Ir greitu metu jis turėtų sugrįžti.“

Apie finansines pasekmes konfliktui su Kinija: „Kalbant apie skaičius, jie dar neaiškūs. Numatydami mažesnes pajamas iš Kinijos ir kitų dalykų, šiek tiek sumažinome finansines lubas, bet dar sunku įvertinti tuos dalykus. Su Kinija kalbamės apie tai, kad galbūt JAV rinktinė žais ten prieš olimpines žaidynes.

Tikslios finansinės pasekmės gali siekti kelis šimtus milijonų. Galbūt mažiau nei 400 milijonų. Bet tai tikrai nebus milijardinė riba. Nenoriu lįsti į detales, nes tai būtų nesolidu mūsų partnerių Kinijoje atžvilgiu. Niekas nenorėtų būti toje pozicijoje, bet turime tokius rezultatus. Tik jie mažesni, nei sklinda ganduose.“

Apie koronos virusą ir jo pasekmes konfliktui su Kinija: „Linkime sėkmės kinams kovojant su šiomis tragiškomis sąlygomis. Ir stiprybės jums. Gaila, kad dėl to daug Kinijos žurnalistų negalėjo atvykti į JAV. Kai šalyje vyro tokia krizė, mes net negalėjome megzti pokalbių dėl transliacijų ar kitų dabar aktualių klausimų. Bet, tikiu, yra abipusis susidomėjimas grįžti prie senų įsipareigojimų. Tikiu, kad sporto galia sujungs žmones ir padės sprendžiant sunkius klausimus.“

Kritusių NBA reitingų priežastis: „Taip, traumos prie to prisideda. Pavyzdžiui, šį sezoną numatėme per nacionalinę televiziją rodyti daug „Warriors“ ir „Pelicans“ rungtynių. Kita vertus, džiaugiamės, kad mūsų auditorija jaunėja. Bet ji nėra įskaičiuojama į NBA skaitiklius. Jie nežiūri tradicinės televizijos kaip anksčiau, o žiūri per kompiuterinę įrangą. Geriausia, kad kiti rodikliai socialiniuose tinkluose ir vaizdo pakartojimų skaičiuose dar niekada nebuvo tokie populiarūs. Manau, kad tai tikrai išsprendžiama problema. Mūsų video sklaidos partneriai tikrai juda į priekį ir daro didžiulius pokyčius. Nesakau, kad reitingai krenta tik dėl jaunėjančio mūsų sirgalių, bet tai nėra neišsprendžiamas dalykas.“

VIDEO: D.Sabonis: apie intriguojantį šansą, pokalbį su L.Dončičiumi ir K.Bryanto netektį

Apie NBA projektą Afrikoje: „Afrikoje įkūrėme NBA Afrikos lygą su 12 komandų. Sezonas startuos Senegale. Aš labai nekantrauju dėl šio projekto. Matome, kaip kyla Afrikos susidomėjimas NBA ir kad turime net 40 žaidėjų, kurie arba gimė Afrikoje, arba kurių tėvai gimė ten. Johanesburge prieš 10 metų atidarėme NBA ofisą ir matome Afriką kaip dar vieną įdomią rinką. Čia kaip su Kobe ir internetu, kurie keitė NBA plėtrą. Afrikoje dešimtys milijonų žmonių naudojasi išmaniaisiais telefonais ir tai galimybė NBA transliacijoms. Dirbsime išvien su FIBA ir man labai įdomu dėl šio projekto.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius