Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 12

NBA žaidėjai šokiruoti: „Turime stabdyti ne sezoną, o visus 2020 metus“

NBA lygą sukrėtė precedentų neturintis įvykis. Pranešus apie teigiamą „Utah Jazz“ vidurio puolėjo Rudy Gobert'o koronaviruso testą, neribotam laikui atšauktos visos NBA rungtynės.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Sukrėtimas Amerikoje: koronavirusas nustatytas NBA žvaigždei – sezonas stabdomas“

Prieš pat šią naktį turėjusias įvykti „Jazz“ ir „Oklahoma City Thunder“ rungtynes paaiškėjusi žinia šokiravo stipriausios pasaulio lygos bendruomenę.

Vos sužinojus apie testo rezultatus, mačas iškart buvo atidėtas. NBA netrukus priėmė sprendimą ir sustabdė visą sezoną, nors dar išlaukė kitų vakaro susitikimų pabaigos.

Daugelis NBA krepšininkų į sprendimą stabdyti sezoną sureagavo socialiniuose tinkluose.

„Los Angeles Lakers“ žvaigždei LeBronui Jamesui vos prasidėję metai yra itin sunkūs.

Dar sausio pabaigoje jam ir kitiems NBA žaidėjams teko atsisveikinti su tragiškai žuvusiu Kobe Bryantu, o dabar Karalių sukrėtė žinia apie sezono stabdymą.

„Žmogau, atšaukiame sporto renginius, uždarome mokyklas, biurus ir t.t. Turime stabdyti ne sezoną, o 2020 metus! Velnias, tai sunkūs trys mėnesiai. Telaimina jus Dievas, išlikite sveiki“, – tviteryje rašė LeBronas.

Apie itin prastus 2020-uosius kalbėjo ir dar šiąnakt su „Dallas Mavericks“ komanda rungtynėse dalyvavęs Luka Dončičius.

„2020-ieji kol kas labai blogi metai! Išlikite sveiki, bičiuliai“, – rašė slovėnų vunderkindas.

„Portland Trail Blazers“ gynėjas CJ McCollumas buvo vienas pirmųjų, kuris dar prieš kurį laiką sureagavo į pasaulyje plintantį koronavirusą.

Amerikietis tviteryje buvo pranešęs, kad imsis saugumo priemonių ir nebedalins gerbėjams autografų. Vienas pirmųjų jis sureagavo ir paskelbus apie NBA sezono atšaukimą.

„Jokių rungtynių, jokių atlyginimų. Tikiuosi, kad visi pakankamai sutaupėte, – rašė CJ McCollumas. – Tikiuosi, kad žaidėjai panaudos šį laiką darydami dalykus, nesusijusius su krepšiniu. Kad jie išnaudos savo žinomumą ir resursus. Ieškos naujų būdų uždirbti pinigus, kol dar žaidžia lygoje. Nes kai sezonas baigtas, jis baigtas!“

„Orlando Magic“ atstovaujantis prancūzas Evanas Fournier po žinios apie koronaviruso atvejį NBA lygoje pirmiausia suskubo paskambinti R.Gobert'ui. Tai, ką jis išgirdo savo telefone, Prancūzijos rinktinės puolėją turėjo nudžiuginti.

„Ką tik kalbėjau su Rudy. Jis jaučiasi gerai. Nėra reikalo panikuoti“, – nuraminančią žinutę paskelbė E.Fournier.

Kai kuriuos žaidėjus netikėta situacija užklupo kitų veiklų įkarštyje. Štai „Phoenix Suns“ žvaigždė Devinas Bookeris tuo metu tiesiogiai transliavo, kaip žaidžia kompiuterinį žaidimą.

„Negali būti!“, – sužinojęs apie atšauktą sezoną dar žaisdamas stebėjosi amerikietis.

Dar kiti NBA žaidėjai, tarp jų ir Kevinas Durantas, į lygos sustabdymą reagavo be žodžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius