Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 12

Nuostabaus Giannio pergalei vėl neužteko, persistengęs D.Greenas – išvarytas

NBA lygoje praėjusią naktį sužaisti keturi susitikimai, kuriuose po dvi pergales pasidalino šeimininkai ir svečiai.

Dar vieną monstrišką pasirodymą surengė, bet pergalės savo komandai neatnešė Giannis Antetokounmpo.

Jo atstovaujama „Milwaukee Bucks“ (5-4) svečiuose 97:112 (25:29, 24:36, 23:23, 25:24) nusileido „Orlando Magic“ (5-4) ekipai.

G.Antetokounmpo per 36 minutes įmetė net 35 taškus (15/21 dvit., 0/1 trit., 5/12 baud.), atkovojo 10 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 metimus. Tiesa, graikas suklydo šešis kartus.

Giannis per pastaruosius du mačus iš viso pelnė net 89 taškus, bet „Bucks“ nesugebėjo iškovoti nė vienos pergalės. Ketvirtadienį dukart lygos MVP į „Indiana Pacers“ krepšį įmetė net 54 taškus, tačiau jo ekipa pralaimėjo 124:126.

Tiesa, abejose rungtynėse „Bucks“ vertėsi be kitos savo superžvaigždės Damiano Lillardo.

„Magic“ į pergalę vedė puolėjų tandemas. Iš Italijos kilęs, bet JAV rinktinei pasirinkęs atstovauti Paolo Banchero pelnė 26 taškus (8/17 dvit., 2/5 trit., 4/5 baud.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o vokietis Franzas Wagneris pridėjo 24 taškus (6/10 dvit., 2/6 trit., 6/7 baud.), 6 sugriebtus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus.

Kitose rungtynėse „Golden State Warriors“ (6-4) liko be išvaryto Draymondo Greeno ir namuose 110:118 (31:30, 21:38, 31:16, 27:34) suklupo prieš „Cleveland Cavaliers“ (4-5).

D.Greenas pirmąją techninę pražangą užsidirbo dar pirmajame kėlinyje dėl ginčų su arbitrais, o antrąją gavo trečiojo kėlinio viduryje. „Cavs“ lyderis Donovanas Mitchellas grubiai prieš jį prasižengė, o „Warriors“ puolėjas puolė auklėti varžovą.

Teisėjai nuėjo peržiūrėti epizodo, bet techninę pražangą D.Greenui skyrė ne už šį, o už keliomis atakomis anksčiau įvykusį nusižengimą, kai „Warriors“ žaidėjas stumtelėjo D.Mitchellą situacijoje be kamuolio.

Tai, kad antroji techninė pražanga, lėmusi D.Greeno išvarymą iš aikštės, skirta už kelių atakų senumo įvykius, įsiutino San Fransisko komandos narius.

„Niekada negirdėjau apie tokią taisyklę, bet pasirodo, kad gali skirti techninę pražangą už įvykius, nutikusius anksčiau, – po mačo stebėjosi „Warriors“ strategas Steve'as Kerras. – Yra daug epizodų, nutikusių prieš trejus metus, prie kurių norėčiau sugrįžti. Labai keista.“

Tai pirmas kartas, kai D.Greenas iš aikštės pašalinamas šį sezoną, bet jau septynioliktas toks atvejis per puolėjo karjerą. Joks šiuo metu NBA rungtyniaujantis krepšininkas iš aikštės nebuvo eliminuotas tiek daug kartų.

Tiesa, bet savo emocinio lyderio likę „Warriors“ nepakriko. Nors dar su juo pralaimėjo antrąjį kėlinį net 21:38, trečiajame ketvirtyje jie panaikino beveik visą „Cavaliers“ pranašumą ir sugrįžo į rungtynes.

Vis dėlto sezono pradžioje strigusi Klivlando komanda atlaikė galingas „Warriors“ atakas ir išsaugojo pergalę, privertusi varžovus suklysti daugiausiai šį sezoną – 20 kartų.

Į pergalę „Cavs“ vedė 22 taškus surinkęs Carisas LeVertas, 21 tašką, 7 atkovotus kamuolius ir 5 rezultatyvius perdavimus pridėjo D.Mitchellas.

„Warriors“ gretose spindėjo 30 taškų (5/10 dvit., 4/14 trit., 8/8 baud.) pelnęs Stephenas Curry. Jis šį sezoną renka vidutiniškai po 30 taškų per susitikimą ir tapo vyriausiu žaidėju lygos istorijoje, per pirmuosius 10 sezono mačų pasiekusiu tokį rezultatyvumo vidurkį. S.Curry kovo mėnesį sukaks jau 36-eri.

Visi rezultatai:

„Orlando Magic“ – „Milwaukee Bucks“ 112:97
„Boston Celtics“ – „Atlanta Hawks“ 117:94
„Atlanta Hawks“ – „Miami Heat“ 109:117
„Golden State Warriors“ – „Cleveland Cavaliers“ 110:118

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius