Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 28

Pasakiškoje NBA naujokų biržoje vietos lietuviams nėra, bet atsirado „Žalgirio“ talentui

Daugybė NBA skautų ir komandų vadovų sako, kad 2017-ųjų NBA naujokų birža bus stipriausia per pastarąjį dešimtmetį, rašo ESPN. Kalbama, kad vasarą į NBA gali žengti 10–15 būsimų NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvių. Tai – ypatingi skaičiai. ESPN sudarė 2017-aisiais į NBA pretenduojančių patekti talentų reitingą, kuriame nėra nė vienos lietuviškos pavardės. Tačiau yra Kauno „Žalgirio“ talentas Isaiah Hartensteinas.
Isaiah Hartensteinas
Isaiah Hartensteinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesa, 18-mečiui 210 cm ūgio puolėjui prieš metus buvo prognozuojamas šaukimas pirmajame naujokų biržos dešimtuke. Dabar ESPN aukštaūgį reitingavo tik 28-oje vietoje.

Ankstesniame reitinge I.Hartensteino pozicija buvo 23-ia.

„Hartensteinas „Žalgiryje“ gauna mažai žaidimo laiko. Dėl tokios statistikos dėl vokiečio tikrai niekas nepames proto. Tačiau skautai mano, kad I.Hartensteinas turi gerokai didesnį potencialą, nei demonstruoja dabar“, – rašo ESPN.

Šį sezoną LKL čempionate I.Hartensteinas gauna pasireikšti vid. po 12 minučių, pelno 4,5 taško (70 proc. dvit., 30 proc. trit., 76,5 proc. baud.), atkovoja 2,8 kamuolio ir renka 5,4 naudingumo balo.

Savo galimybes tarp bendraamžių krepšininkas pademonstravo Europos aštuoniolikmečių čempionate, kuriame atstovaudamas Vokietijai per 26 minutes rinko 14,7 taško, 9,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,7 perimto kamuolio, 1,7 bloko ir 20,8 naudingumo balo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arnoldas Kulboka

Vokiečiai finišavo ketvirti, o I.Hartensteinas pateko į simbolinį geriausių turnyro žaidėjų penketą. Pagal naudingumą jis buvo antras visame Europos čempionate.

NBA skautai lietuvių pavardes regi 2018-ųjų NBA naujokų biržoje. Pavyzdžiui, aukščiausias šaukimas iš lietuvių joje prognozuojamas Arnoldui Kulbokai, kuris Europos aštuoniolikmečių pirmenybėse per 35 minutes pelnė 15,7 taško, atkovojo 6,2 kamuolio ir rinko po 13 naudingumo balų. „Draft Express“ jam numato 18-ąjį šaukimą.

Tadui Sedekerskiui prognozuojamas 33 šaukimas. Su 14,5 taško, 10,2 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 20,3 naudingumo balo vidurkiu per 33 minutes Tadas pateko į simbolinį turnyro penketą.

Beje, I.Hartensteinas taip pat turėtų dalyvauti ne 2017-ųjų, o 2018-ųjų naujokų biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius