Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šlovinamas prieš ligą ir Wembį kovojęs D.Sabonis: „Jis – gladiatorius“

Domantas Sabonis susidūrė su sveikatos problemomis ir galėjo praleisti rungtynes pirmą kartą šiame sezone, bet žengė į aikštę ir išrašė pamokų NBA vunderkindui Victorui Wembanyamai. Toks lietuvio atsidavimas neprasprūdo pro akis komandos draugams ir treneriui.

Po savaitę trukusios „All-Star“ pertraukos grįžęs 27-erių lietuvis surinko trigubą dublį (22 tšk., 11 atk. kam., 11 rez. perd.) ir padėjo „Sacramento Kings“ komandai 127:122 nugalėti „San Antonio Spurs“.

Vis dėlto D.Sabonis šiose rungtynėse galėjo ir nepasirodyti, mat likus kelioms dienoms iki mačo apsirgo. Jis praleido „Kings“ treniruotes trečiadienį ir į rikiuotę sugrįžo tik per rytinį ketvirtadienio pamėtymą.

Tai, kad lietuvis vis dėlto išbėgs ant parketo paaiškėjo tik likus kelioms valandoms iki ginčo kamuolio.

„Buvo šansų, kad jis negalės žaisti, bet įvertinome viską ir jis žaidė. Surinkti trigubą dublį ir šitaip paveikti rungtynes buvo fenomenalu“, – lietuvį pagyrė jo treneris Mike'as Brownas.

„Jis sirgo. Jam reikia poilsio labiau nei kitiems. Bet tas vyrukas – gladiatorius, – apie komandos draugą po pergalės sakė „Kings“ snaiperis Kevinas Huerteris. – Jis žaidžia daug minučių, sugeria daug kontakto. Nebuvo aišku, ar jis galės žaisti, nematėme jo pastarąsias kelias dienas. Bet jis pasirodė ir žaidė, o daugiau nieko iš jo ir nesitikėtume. Panašu, kad per pirmą pusę jis susigrąžino kvėpavimą ir eilinį kartą buvo labai svarbus mums.“

D.Sabonis surinko jau 19-ą trigubą šiame sezone ir pirmauja pagal šį rodiklį NBA lygoje. Kaip ir pagal dvigubus dublius, kurių turi jau 51.

NBA oficialioje svetainėje Domas įvardijamas tarp pagrindinių kandidatų į MVP apdovanojimą, o tokiu jį mato ir kitas „Kings“ lyderis De'Aaronas Foxas.

„Nesinori, kad priprastume prie to, ką jis išdarinėja. Tai nėra normalu, per krepšinio istoriją atlikta vos kelis kartus, – sakė įžaidėjas. – Tai, kad jis žaidžia kiekvieną vakarą, mums labai svarbu, nes jis žaidžia labai kietai, labai fiziškai. Jis galėtų pasiimti kelias laisvas dienas, ir šiandien nebuvo aišku, ar jis žais, bet jis tiesiog negalėjo nežaisti. Jis demonstruoja lyderystę savo pavyzdžiu, o to ir nori iš vieno geriausių žaidėjų lygoje, MVP kandidato. Nežinau, kiek kitų MVP kandidatų nėra praleidę nė vienų rungtynių.“

„Jis – mūsų ramstis. Sekame paskui jį, jo lyderystę“, – pridūrė nuo suolo kylanti „Kings“ taškų mašina Malikas Monkas.

Akistatoje su „Spurs“ lietuviui teko kautis ne tik su ligos padariniais, bet ir su įspūdingai pirmajame savo sezone žaidžiančiu prancūzu Victoru Wembanyama. Jis buvo arti istorinio „5-5-5-5-5“ pasiekimo (21 tšk., 13 atk. kam., 4 rez. perd., 5 per. kam., 5 blk.), bet D.Sabonis nenusileido kur kas aukštesniam varžovui ir gražiai jį suklaidino viename iš epizodų.

„Niekas tavęs neparuošia žaisti prieš tokį ilgį. Nesvarbu, prieš ką žaidi, jei tai nėra Wembis, tu nesi pasiruošęs prieš jį žaisti, – kalbėjo D.Foxas. – Žinoma, jis (D.Sabonis – red. past.) yra vyresnis, stipresnis už daugelį šioje lygoje. Žaisdamas prieš tokį oponentą turi bandyti pranokti jį fiziškumu, bet nesvarbu, kaip žaisi, Wembis vis tiek blokuos vieną kitą metimą. Bet jeigu jį daužysi, tai galiausiai palauš varžovą, o būtent taip Domas ir žaidžia. Manau, kad Wembis gali atlaikyti fiziškumą, bet Domas darė tai, ką daro įprastai.“

„Nemanau, kad jam tai buvo iššūkis, jam tereikėjo suprasti, kokiu kampu išsimesti savo metimus, nes žaidė prieš 229 cm vyruką su 240 cm ilgio rankomis, – sakė M.Monkas, kiek išpūtęs prancūzo ūgį – iš tiesų V.Wembanyama yra 224 cm ūgio. – Jam nebuvo lengva, bet nukeliu kepurę prieš Domą.“

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Victoro Wembanyamos gynyba prieš Domantą Sabonį
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Victoro Wembanyamos gynyba prieš Domantą Sabonį

Su 32 pergalėmis ir 23 pralaimėjimais Kalifornijos sostinės komanda Vakarų konferencijoje yra aštunta, bet nuo aukščiau esančių „New Orleans Pelicans“ (34-22), „Dallas Mavericks“ (33-23) ir "Phoenix Suns“ (33-23) atsilieka minimaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius