Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 05

Amerikiečiai aikčioja: už Atlanto nuskridęs V.Wembanyama surengė kosminį pasirodymą

Victoras Wembanyama, kuriam prognozuojamas pirmasis šaukimas ateinančioje NBA naujokų biržoje, surengė įspūdingą pasirodymą draugiškose rungtynėse Jungtinėse Valstijose.

Nevados valstijos Hendersono mieste vykusiame mače 18-mečio prancūzo atstovaujama Paryžiaus „Metropolitans 92“ ekipa 115:122 nusileido iš jaunų talentų sudarytai „G League Ignite“ komandai.

V.Wembanyama, kurio ūgis oficialiai – 220 cm, bet realiai, ko gero, dar didesnis, buvo sunkiai sustabdomas.

Prancūzas pelnė 37 taškus, pataikydamas net 7 tritaškius (4/9 dvit., 7/11 trit., 8/12 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir blokavo 5 metimus.

NBA pasaulio žmonės netruko pastebėti, kad per visą stipriausios planetos lygos istoriją tik vienam žaidėjui yra pavykę tose pačiose rungtynėse ir pataikyti 7 tolimus metimus, ir atlikti 5 blokus – tą 2014-aisiais trijų pratęsimų mače padarė gynėjas Danny Greenas.

V.Wembanyama amerikiečių publiką žavėjo ir savo judesiais puolime, ir įspūdingu ilgiu gynyboje.

„Nesame matę nieko panašaus. Jo negali palyginti su niekuo“, – po rungtynių aikčiojo „G League Ignite“ komandos treneris Jasonas Hartas.

Apie V.Wembanyamą su 15min įspūdžiais dalijosi ir neseniai iš Paryžiaus grįžęs krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas.

„Jis labai pagerino visą metimo dinamiką. Pernai metimas neatrodydavo solidžiai, bet dabar jis žymiai švaresnis ir solidesnis. <...> Jis atrodo sustiprėjęs. Victoras gynybą skaito net per gerai savo amžiui. Sprendimų priėmimas – puikus, kaip ir aikštės matymas. <...> Neįtikėtinų galimybių žaidėjas. Žiūri į jį ir pagalvoji, kad jam vos 18 metų, o jau dabar šitaip žaidžia“, – gerėjosi R.Vyšniauskas laidoje PIKENROLAS.

J.Harto komandoje irgi buvo žaidėjas, į kurį buvo nukreiptos daugelio akys.

18 metų 188 cm ūgio Scootui Hendersonui prognozuojamas šaukimas iš karto po V.Wembanyamos, o aikštėje jis pademonstravo, kodėl. Įspūdingų atletinių savybių žaidėjas pelnė 28 taškus (9/19 dvit., 2/3 trit., 4/6 baud.), atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 5 kamuolius.

Jau po kelių dienų šios komandos sužais dar vienas draugiškas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius