Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 18

Mirė operacijos neatlaikęs Rusijos krepšinio klubo skandalingasis šeimininkas

Pirmadienį būdamas 76-erių mirė Rusijos krepšinio klubo Saratovo „Avtodor“ ilgametis prezidentas Vladimiras Rodionovas.
Vladimiras Rodionovas
Vladimiras Rodionovas / VTB-League.com nuotr.

Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, remdamasi Kazanės „Uniks“ vadovo Jevgenijaus Bogačiovo žiniomis, Vladimiras Rodionovas neatlaikė širdies operacijos.

Net 41 metus Saratovo „Avtodor“ valdęs verslininkas buvo vienas ryškiausių Rusijos krepšinio žmonių.

Pats ne tik rėmęs krepšinio komandą savo ir srities pinigais, V.Rodionovas ir pats yra treniravęs „Avtodor“ ir ypač dažnai keitęs klube trenerius.

Pavyzdžiui, bet VTB jungtinės lygos aštuonerių metų etapą jis pakeitė per 20 trenerių.

Saratove pirmąjį prekybos centrą prieš kelis dešimtmečius atidaręs verslininkas, paskui užsiėmė ir įvairiais nekilnojamojo turto sandoriais, statybomis ir prekiavo nafta.

Jo klestėjimo laikais, „Avtodor“ buvo tarp geriausių Rusijos komandų, kuri ketverius metus grūmėsi šalies pirmenybių finale su Maskvos CSKA. Tiesa, čempionais „Avtodor“ krepšininkai nėra tapę.

Prie kelių sidabro medalių komplektų, laimėtų prieš beveik tris dešimtmečius, yra prisidėję „Avtodor“ tais laikais yra rungtyniavę Lietuvos krepšininkai Gintaras Einikis ir Darius Lukminas.

1995-1999 m. Saratovo vienu lyderių buvęs G.Einikis buvo trumpam grįžęs į „Avtodor“ trenerių štabą 2016 metais.

„Bent bandžiau, – apie G.Einikį yra sakęs V.Rodionovas. – Jis buvo puikus žaidėjas, bet treneriui reikalingų savybių, pasirodo, daug neturėjo.

Žinojau, kaip jam sekasi kitoje gyvenimo dalyje. Per savo smalsumą jau esu prisižiūrėjęs labai daug įvairių žmonių, tad manęs taip lengvai nenustebinsi.

Jis buvo daug dėl mūsų padaręs, todėl tuo metu pabandžiau dar kažką padaryti. Daviau šansą, pasižiūrėjau, bet… Tiesa, jis iki šiol man paskambina. Pas mane buvo daug žaidėjų – ir vidutinių, ir didžių. „Avtodor“ išleido 8 aukščiausio lygio meistrus. Sergejus Monia, broliai Chriapos, dar legionieriai. Einikis irgi pas mus žaidė labai gerą krepšinį.“

„Scanpix“ nuotr./Gintaras Einikis
„Scanpix“ nuotr./Gintaras Einikis

Saratovo komandos treneriu prieš kelerius metus dirbo Donaldas Kairys, o daug anksčiau „Avtodor“ strategais yra dirbę Rimantas Endrijaitis, Rimantas Girskis.

R.Endrijaitį kelis kartus ir kvietęs, ir atleidęs V.Rodionovas visad garsėjo kategoriška nuomone bei greitais sprendimais – 2018 m. jis atleido Jevgenijų Pašutiną praėjus 10 dienų po sutarties pasirašymo.

Pastaraisiais metais, Rusijai pradėjo bombarduoti Ukrainos miestus ir žmones, Lietuvos krepšininkų ir trenerių šalyje-agresorėje nėra likę.

Tiesa, tarp „Avtodor“ atsarginių žaidėjų yra Rusijoje užaugęs Vitalijus Pranauskis. 21 metų gynėjo tėvas yra lietuvis, o motina – rusė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius