Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 23

Pakvaišę dėl krepšinio ir gaidžių peštynių: kur keliauja Lietuvos rinktinė?

Krepšinis sugrįžta ten, kur yra mylimas labiausiai. Į karaliaus Pilypo Antrojo vardu pavadintą šalį artimiausiu metu kryps visos Lietuvos akys. Ko Filipinuose gali tikėtis netrukus juos užplūsiantys mūsų šalies krepšinio gerbėjai?

Jau po dviejų dienų Filipinų sostinėje Maniloje bus duotas startas 19-osioms planetos krepšinio pirmenybėms, kurios dar vyks ir Džakartoje (Indonezija) bei Okinavoje (Japonija).

Į Filipinus pasaulio čempionatas sugrįžta po 45 metų pertraukos – pajėgiausios planetos rinktinės ten varžėsi ir 1978-aisiais.

Apie to turnyro subtilybes 15min papasakojo jame žaidęs Sergejus Jovaiša, bet dabar dėmesys krypsta į šių metų pirmenybes ir jo pagrindinę šeimininkę.

Filipinai, kartu su Lietuva ir Libanu, vadinami vienintelėmis valstybėmis pasaulyje, kuriose krepšinis yra sporto šaka numeris vienas.

„Nesate matę nieko panašaus“, – apie filipiniečių meilę krepšiniui sakė pasaulio čempionatą pristatęs FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

Krepšinį Filipinuose žaidžia jei ne visi, tai beveik visi. Skaičiuojama, kad šalyje yra maždaug 25 tūkst. uždarų aikštelių, o aikštelių po atviru dangumi skaičiui tikriausiai prireiktų septynių, o gal ir aštuonių, skaitmenų.

Pasaulio krepšinio čempionatas vyks Filipinuose
Pasaulio krepšinio čempionatas vyks Filipinuose

NBA neseniai dalinosi įdomiu faktu, jog oficiali lygos parduotuvė prekes gali siųsti net į 215 Filipinų provincijų ir sąraše nėra nė vienos, iš kurios nebūtų buvę stipriausios pasaulio lygos marškinėlių ar kitos atributikos užsakymų

NBA mačai Filipinuose transliuojami jau ilgiau nei pusę amžiaus, o krepšinį šios šalies žmonės pamilsta jau ankstyvoje vaikystėje.

Sakoma, kad Filipinuose egzistuoja trys sezonai: liūčių sezonas, drėgnasis sezonas ir krepšinio sezonas. Bet tik pastarasis trunka nuolat.

Jau netrukus su filipiniečių meile krepšiniui iš arti susipažins ir lietuviai. Ko jiems tikėtis iš Filipinų? Apie tai pasakoja 15min, o savo patarimais dalijasi ir žymus keliautojas Martynas Starkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius