-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2024.01.09

Nacionaliniai atsakingo verslo apdovanojimai – išrinkite „Metų bendruomeniškiausią įmonę 2023“ (vidutinių įmonių kategorija)

UAB „Coherent Solutions“
1 UAB „Coherent Solutions“

Už bendruomenių rėmimą ir stiprinimą bei savanoriškos veiklos inciatyvų skatinimą

2023 m. įmonė vykdė įvairias veiklas socialinės atsakomybės srityje.

Daugelis veiklų buvo skirtos padėti įvairioms visuomenės grupėms teikiant paramą vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis, įgyvendinant švietimo plėtros ir bendruomeninius projektus. Labdaros ir paramos fondų rėmimas buvo vienas iš svarbiausių prioritetų. Įmonė skyrė finansinę paramą labdaros fondams, kurie teikia pagalbą negalią turintiems žmonėms, gyvūnų apsaugai, moksleiviams ir studentams, siekiant gerinti jų gyvenimo sąlygas ir mokymosi galimybes.

Pagrindinės bendruomenės, kurioms buvo suteikta parama: 

  • onkologinėmis ligomis sergančių vaikų bendruomenei – Labdaros ir paramos fondui „Rugutė“;

  • nepasiturinčių žmonių bendruomenei – „Maisto bankas“;

  • Vilniaus universiteto, Gedimino technikos universiteto, Kauno technologijos universiteto studentų bendruomenėms;

  • VšĮ „Mes Darom“, vykdančiai aplinkosaugos projektus ir skatinančiai visuomenės sąmoningumą.

  • įmonėms – „Pirmas blynas“ (socialiniam restoranui, kuriame dirba žmonės su negalia); gyvūnų globos organizacijai – VšĮ „Tautmilės globa“, platformos „TÁBULA rása“ projektui.

    Be tiesioginės finansinės paramos, įmonė taip pat aktyviai įsitraukė į švietimo veiklas, dalydamasi savo žiniomis ir patirtimi. Siekdama padėti universitetų ir specializuotų mokymų organizavimo darbuotojams įgyti naujų kompetencijų ir įgūdžių, įmonė organizavo nemokamas paskaitas, kvietė atlikti praktiką.

    Ji taip pat įtraukė savo darbuotojus į įvairias veiklas, skatindama savanorystę. Darbuotojai dalinosi savo žiniomis ir įgūdžiais, prisidėjo prie socialinių ir švietimo iniciatyvų įgyvendinimo.

Balsų: 376 / 30%
Balsų: 376 / 30%
UAB „CIE LT FORGE“
2 UAB „CIE LT FORGE“

Už verslo bendruomenės vienijimą ir pramonės sektoriaus specialistų įvaizdžio stiprinimą

Įmonė dalyvauja Baltijos automobilių detalių klasterio (BACC) veikloje. Asociacijai priklausančios įmonės aktyviai bendradarbiauja, keičiasi patirtimi, kartu ieško sprendimų, kaip mažinti gamybos ir pridėtinės vertės išlaidas, vykdo konsoliduotus žaliavų, paslaugų pirkimus, didina konkurencingumą tarptautinėse rinkose. Taip pat bendradarbiauja su profesinio orientavimo mokymo įstaigomis, universitetais, siekdama rengti pramonės šakai reikalingus specialistus. Bendradarbiauja su mokymo įstaigomis mokslinių tyrimų, inovacijų srityse. 

UAB „CIE LT FORGE“ yra Sūduvos pramonės ir verslo asociacijos (SPIVA), vienijančios regiono įmones, valdybos narė. Asociacija bendradarbiauja su verslo ir mokslo įstaigomis verslo įvaizdžio visuomenėje gerinimo, asociacijos narių interesų atstovavimo, verslo ir kultūros bendradarbiavimo srityse.

Svarbi įmonės veiklos sritis yra įmonės organizuojami reikalingų paslaugų ir medžiagų pirkimai. Tiek medžiagas, tiek paslaugas bendrovė perka iš šalies ir regiono, kurioje įmonė veikia, žaliavų tiekėjų ir paslaugų teikėjų. Siekiama, kad daugiau kaip 70 proc. įmonės tiekėjų būtų vietos tiekėjai. Tai yra vienas iš strateginio plano tikslų ir sekamų rodiklių. Įmonė buvo viena iš renginio „Kaimynų diena“, skirto susipažinti su šalia veikiančių pramonės įmonių veikla ir darbuotojais, organizatorė. Šalia esančių įmonių darbuotojai lankė vieni kitus, susipažino su įmonių veikla, procesais, tarpusavyje susipažino ir bendravo neformalioje aplinkoje. 

Pasirašytos bendradarbiavimo sutartys su mieste veikiančiomis mokymo įstaigomis – Marijampolės profesinio rengimo centru ir Marijampolės kolegija. Skirtos stipendijos mokiniams ir mokymo įstaigų dėstytojams. Įmonė siekia skatinti reikalingų pramonės sektoriaus specialistų rengimą. 

2023 m. rudenį įmonė tapo pagrindine „Žinių radijuje“ kuriamos laidos „ĮJUNKIM ŠVIESĄ“, skirtos dalintis įkvepiančiomis švietimo srities lyderystės istorijomis, partnere. Rėmė bendruomenei svarbius renginius: Marijampolės regiono moksleivių mokomųjų bendrovių mugę, Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacijos organizuotą „STEAM TEAM“ jaunųjų inžinierių čempionatą, miesto bendruomenei svarbius sporto renginius, Marijampolės miesto šventės renginį.

Balsų: 170 / 14%
Balsų: 170 / 14%
UAB „Kurana“
3 UAB „Kurana“

Už kultūros, sporto veiklų, vietos bendruomenės stiprinimą ir kūrybingą jaunimo ugdymą 

Darnūs santykiai su bendruomene – vienas iš svarbiausių „Kuranos“ tvarios veiklos prioritetų. Įmonė yra aktyvi Pasvalio bendruomenės dalyvė ir prisideda prie įvairių iniciatyvų – nuo kultūros, sporto iki socialinių veiklų rėmimo. Pasvalio bendruomenės projektams įgyvendinti įmonė skyrė daugiau nei 100 tūkst. eurų ir ši suma kasmet auga. 2023 m. bendrovė aktyviai rėmė rajono švietimo įstaigas, sportininkus, miestelių bendruomenes. Nuolat remiami mažieji Pasvalio futbolininkai, kuriems nuperkama sportinė apranga, apmokamos kelionių išlaidos. 

UAB „Kurana“ prisidėjo prie Jurgėnų kaimo bendruomenės gaminant Ukrainos kariams žvakes, kurios buvo naudojamos apkasuose maistui ruošti, šildytis ir rūbams džiovinti. 

Kartu su Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija, Pasvalio rajono savivaldybe, Pasvalio verslininkų asociacija „Verslo žiedas“ bendrovė vykdo projektą „Pasvalio eksperimentinė inžinerijos klasė“. Dalyvaudami įvairiose veiklose mokiniai lavina verslumo, gamtos mokslų, inžinerijos, ekologijos krypčių žinias, stiprina kūrybišką mąstymą ir praktinius įgūdžius. 

2023 m. įmonė prisidėjo organizuodama renginį Pasvalio riedlenčių parke, kuriame ant ekstremalaus sporto aikštelės rampų buvo klijuojamos matematikos formulės, istorijos datos ir kiti faktai, kuriuos pramogaujant įsiminti kur kas lengviau nei stengiantis išmokti kitu būdu. 

Įmonė taip pat kviečia krašto žmones dalyvauti ekskursijose po gamyklą, susipažinti ir stiprinti bendruomeniškumą bei draugišką ryšį.

Balsų: 324 / 26%
Balsų: 324 / 26%
UAB „Moody‘s Lithuania“
4 UAB „Moody‘s Lithuania“

Už bendruomenės telkimą stiprinant verslumą, švietimą ir finansinį raštingumą

UAB „Moody‘s Lithuania“ aktyviai puoselėja ilgalaikę partnerystę su įvairiomis organizacijomis ir įgyvendina iniciatyvas, skirtas kurti gerovę bendruomenėse. Kartu su partneriais „Lietuvos Junior Achievement“, Vilniaus universiteto Verslo mokykla bei ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu įmonė įgyvendina projektus, skatinančius verslumą, švietimą bei finansinį raštingumą. Šios pastangos buvo pripažintos ir Vidurio ir Rytų Europos verslo paslaugų apdovanojimuose, kuriuose „Moody‘s Lithuania“ apdovanota geriausio universitetų ir verslo bendradarbiavimo kategorijoje.

„Moody‘s Lithuania“ įmonėje taip pat reikšmingai skatinama savanorystės kultūra, darbuotojams sudarytos sąlygos skirti dalį savo darbo laiko savanorystės iniciatyvoms, taip pat įmonė kasmet organizuoja savanorystės akciją „TeamUp“®. 2023 m. ši akcija sutelkė įmonės darbuotojus savanoriauti Vilniaus mieste veikiančiose organizacijose ir įgyvendinamuose projektuose: „Wheelmap Vilnius“, „Maisto bankas“, „SOS vaikų kaimas“ ir „SOS Gyvūnai“. Darbuotojų iniciatyva periodiškai organizuojamas savanoriškas humanitarinės pagalbos rinkimas Ukrainai. 

Taip pat, padedant „UrbanBee“ komandai, „Moody‘s Lithuania“ biuro stogas tapo tūkstančių bičių namais – taip skatinama bitininkystės kultūra mieste.

Balsų: 78 / 6%
Balsų: 78 / 6%
UAB „SoliTek cells“
5 UAB „SoliTek cells“

Už paramą bendruomenei didinant socialiai pažeidžiamų žmonių užimtumą 

UAB „SoliTek Cells“ – didžiausias saulės modulių gamintojas Lietuvoje, tradiciškai kiekvienais metais žengiantis į priekį socialinės atsakomybės srityse. 2023 m. įmonei suteiktas Cradle to Cradle (C2C) aukso sertifikatas, patvirtinantis, kad įmonė, jos gaminiai bei tiekimo grandinės partneriai atitinka aukštus aplinkosauginius ir socialinius reikalavimus. Įmonė – vienintelė saulės modulių gamintoja pasaulyje, gavusi tokį apdovanojimą – C2C aukso sertifikatą. 

Įmonė nuosekliai prisideda sprendžiant socialines ir aplinkosaugines problemas Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje. Ji 2023 m. pasirašė sutartį su Vokietijos saulės modulių perdirbėju „LuxChemtech“, siekdama užtikrinti, kad gaminama produkcija būtų tinkamai apdorota, kai pasibaigs jos gyvavimo laikotarpis. 

Bendrovė aktyviai tęsė ankstesnių projektų įgyvendinimą: ukrainiečių įdarbinimą, žmonių su negalia įsiliejimą į įmonės darbuotojų gretas. Šiuo metu įmonėje dirba 8 karo pabėgėliai iš Ukrainos ir 9 darbuotojai su negalia. 

Įmonė bendradarbiauja su Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centru (TECHIN). Kartu parengė metodinę medžiagą, skirtą apmokyti saulės elektrinių montuotojus. Taip pat surengė mokymus ukrainiečiams, kuriems atsivėrė galimybės dirbti saulės elektrinių montuotojais Lietuvoje ir Europoje.

Balsų: 78 / 6%
Balsų: 78 / 6%
UAB „Toksika“
6 UAB „Toksika“

Už ryšio su bendruomene stiprinimą ir atsižvelgimą į jos poreikius

„Toksika“ yra valstybės valdoma bendrovė, surenkanti ir tvarkanti pavojingas atliekas. Įmonė veikia visoje Lietuvoje, tačiau jos pagrindinė atliekų tvarkymo infrastruktūra sukoncentruota Šiaulių padalinyje, kuriame veikia pavojingųjų atliekų deginimo įrenginys ir sąvartynas. 

Įmonės veikla griežtai kontroliuojama, nes dirbama su pavojingomis medžiagomis. Suprasdama savo atsakomybę, „Toksika“ palaiko glaudžius, bendradarbiavimu ir pagarba grįstus ryšius, su kaimynystėje gyvenančių žmonių bendruomene.

Kaip ir kasmet, įmonė padėjo bendruomenei rūpintis Bridų kaimo, esančio Šiaulių padalinio kaimynystėje, aplinka: parėmė kaimo parko plėtrą, prižiūrėjo želdinius, vandens telkinius ir pan. Įmonė skyrė bendruomenei 10 tūkst. eurų paramą. Už šias lėšas profesionalūs kraštovaizdžio architektai padėjo suformuoti ilgalaikę Bridų kaimo parko plėtros viziją ir parengė parko tvarkymo projektą, pateikė daugybę rekomendacijų dėl parko zonų išdėstymo, judėjimo schemos, želdinių rūšių, jų sodinimo vietos, vandens telkinių tvarkymo. Bendruomenė projektą įgyvendins etapais, pasitelkdama finansavimą iš Europos Sąjungos fondų ir kitų finansavimo šaltinių.

Įmonė skyrė 2 tūkst. eurų paramą Bridų kaimo bendruomenės renginiui „Pavasario šauktuvės, paukščių įkurtuvės“ – į medžius buvo keliami inkilai paukščiams., 1 tūkst. eurų paramą organizuojant Šiaulių miesto šventę „Šiaulių dienos 787“. 

Kaip ir kasmet, įmonė surengė visuomenines akcijas – nemokamai rinko pavojingas atliekas iš Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus ir Alytaus regionų gyventojų.

Balsų: 210 / 17%
Balsų: 210 / 17%
Viso balsavo: 1236

Ar švenčiate Kovo 8-ąją?

2024.03.08
Balsavo: 6151

Geriausias spalvinis sprendimas

2024.03.01
Balsavo: 430

Ar palaikote ūkininkų protestus?

2024.01.23
Balsavo: 6841
Užsisakykite 15min naujienlaiškius