Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023.01.09

Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimai – išrinkite 2022 metų „Aplinkai draugiškiausią įmonę“ (vidutinių įmonių kategorija)

„ERGO Life Insurance SE“
1 „ERGO Life Insurance SE“

 Už klimato kaitos problemų mažinimo inciatyvas

Vystydama savo veiklą, „ERGO Life Insurance SE“ vadovaujasi gerosiomis aplinkosauginėmis, socialinėmis ir valdysenos praktikomis (angl. ESG - Environmental, Social and Governance). Vienas iš strateginių tikslų – 12 proc. sumažinti anglies dvideginio (CO2) emisiją vienam darbuotojui iki 2025 metų. Keletas pavyzdžių, kaip to siekiama: 2022 m. pasodinta daugiau kaip 30 tūkst. medelių dalyvaujant inciatyvoje „Apsodinkime Lietuvą“; atsisakyta plastikinių sveikatos draudimo kortelių; dalyvauta ERGO Grupės iniciatyvoje „Duomenų trynimo iššūkis“; biuruose rūšiuojamos atliekos, nenaudojami vienkartiniai indai iš plastiko, atsakingai naudojami gamtos ištekliai – vanduo, elektra; mažinamas popieriaus naudojimas ir didinamas skaitmeninimas. Visa tai padeda mažinti anglies dvideginio išmetimą. Bendrovė perka žaliąją energiją ERGO CB ir kituose biuruose, t. y. toms patalpoms, kurių savininkė yra.

Prisijungusi prie inciatyvos „Darom prie jūros“, tvarkė Baltijos jūros krantus ir kopas. Be to, pirkdama biuro reikmenis, renkasi gamtai draugiškus produktus, skatina darnų judumą. Įmonė tausoja energijos išteklius, suteikdama nuotolinio darbo, darbostogų, individualiai pasirenkamo darbo grafiko galimybes.

Balsų: 211 / 4%
Balsų: 211 / 4%
UAB „SDG“
2 UAB „SDG“

Už neigiamo poveikio aplinkai mažinimą, kovą su klimato kaita ir atsakingą išteklių naudojimą

UAB „SDG“  priima sprendimus, kurie kasdien prisideda prie neigiamo poveikio aplinkai mažinimo.

2022 m. įmonėje buvo įkurtas Tvarumo departamentas, kurio pagrindinis tikslas – plėtoti aplinkosauginių paslaugų spektrą, padėti įmonei teisingai vykdyti aplinkosauginius reikalavimus bei šviesti įmonės darbuotojus aplinkosaugos temomis, padėti atrasti priemones, kaip sumažinti neigiamą poveikį aplinkai.

Nuolatos siekiama užtikrinti, kad teikiant paslaugas būtų patiriamos kuo mažesnės kuro sąnaudos: įmonė turi 2 elektromobilius, teritorijoje įrengtos 4 elektros įkrovimo stotelės darbuotojų, svečių transporto priemonėms įkrauti. 2022 m. įmonė įsigijo 27 automobilius su Blue drive technologija, iš jų 8 – hibridiniai automobiliai. Darbuotojai ir svečiai taip pat gali naudotis įmonės dviračiais ir elektriniu motoroleriu.

Siekiant sumažinti popieriaus, plastiko sunaudojimą, dokumentai perkelti į dokumentų valdymo sistemas – Odoo ir ESAUGA.

Nuo 2020 m. UAB „SDG“ kasmet organizuoja forumą „Aplinkosauga įmonėse“, kuriame geriausi aplinkosaugos specialistai ir ekspertai aptaria aktualiausius tvaraus verslo vystymo ir aplinkos išsaugojimo klausimus, išrenkama bei apdovanojama įmonė, pasiekusi išskirtinę pažangą tvarumo srityje.

Balsų: 2109 / 43%
Balsų: 2109 / 43%
AB „Šiaulių energija“
3 AB „Šiaulių energija“

AB „Šiaulių energija“ gamina šiluminę energiją ir centralizuotai tiekia ją šilumai ir karštam vandeniui ruošti. Apie 80 proc. šiluminės energijos gaminama iš atsinaujinančių išteklių..

Taikydama klimato kaitos, darnaus vystymosi ir taršos prevencijos principus, įmonė naudoja pažangias priemones, technologijas ir diegia procesus, atitinkančius ekologinius standartus bei padedančius mažinti įmonės veiklos poveikį aplinkai.

Vykdydama savo veiklą, bendrovė tausoja aplinką, mažina atmosferos, dirvožemio, vandens taršą, atliekų susidarymą.

Įmonė taip pat skatina savo klientų ir darbuotojų švietimą, mokymąsi ir sąmoningumą, kad aplinkos apsauga ir gamtinių išteklių tausojimas būtų ne tik įmonės, bet ir kiekvieno žmogaus pareiga.

Balsų: 237 / 5%
Balsų: 237 / 5%
UAB „Toksika“
4 UAB „Toksika“

Už aplinką tausojančių sprendimų įgyvendinimą, mažinant daromą poveikį aplinkai

UAB „Toksika“ yra valstybės valdoma bendrovė, kuri surenka pavojingąsias atliekas ir jas tvarko. Pagrindinė atliekų tvarkymo infrastruktūra išvystyta Šiaulių rajone, kur veikia pavojingųjų atliekų deginimo įrenginys, pavojingųjų atliekų sąvartynas ir atliekų tvarkymo aikštelė. Atliekų tvarkymo aikštelės įrengtos ir kituose rajonuose – Vilniaus, Alytaus ir Klaipėdos.

UAB „Toksikos“ veikla yra griežtai kontroliuojama, kadangi dirbama su pavojingosiomis atliekomis, pasižyminčiomis degumo, kancerogeninėmis (vėžį sukeliančiomis) ir kitomis savybėmis.

Įmonė vykdo kryptingą veiklą šiose socialinės atsakomybės politikoje nustatytose darnumo srityse: saugi aplinkai veikla; darbo sauga ir darbuotojų gerovė; bendruomeniškumas ir atvirumas; visuomenės švietimas. Savo tikslus, veiksmus ir rezultatus įmonė pateikia darnumo (socialinės atsakomybės) ataskaitose.

UAB „Toksika“ kelia tikslą sumažinti veiklos neigiamą poveikį aplinkai, įgyvendinant šiuos uždavinius: išlaikyti itin žemą teršalų emisijos lygį, neviršijantį 60 proc. leidžiamų ribinių normų; iki 2030 m. dvigubai sumažinti anglies dioksido emisiją, tenkančią vienai sutvarkytai atliekų tonai. Atsižvelgdama į šiuos uždavinius, įmonė:

  • perka tik žaliąją elektros energiją, dalį elektros energijos pagamina nuosavose saulės elektrinėse, energijai gaminti taip pat naudoja deginant atliekas išskiriamą šilumą;

  • nuolat investuoja į pažangias, klimatui neutralias atliekų tvarkymo technologijas, kad jos būtų tvarkomos be anglies dioksido ir teršalų emisijų;

  • nuolat taiko priemones, skirtas mažinti veiklos su pavojingosiomis medžiagomis keliamas rizikas – visuose padaliniuose įrengė dengtus atliekų laikino saugojimo sandėlius, vaizdo stebėjimo ir priešgaisrinės sistemas, taršos ir kitas monitoringo sistemas, visame Šiaulių padalinyje diegia modernią vaizdo ir temperatūros stebėjimo sistemą, įrenginėja radiacijos matavimo vartus;

  • 2020–2022 m. atliko turimų pastatų renovaciją, kad būtų pagerintos jų energetinės charakteristikos, įdiegė atsinaujinančius energijos išteklius naudojančias pastatų šildymo sistemas – šilumos siurblius;

  • planuoja pastatyti iki 4 MW elektros energijos gamybos galios saulės parką;

  • investuoja į ekologišką transportą ir techniką bei jų įkrovimo infrastruktūrą – 2022 m. visuose keturiuose padaliniuose įrengė elektromobilių krovimo stoteles įmonės, darbuotojų ir klientų elektromobiliams, įsigijo tris komercinius lengvuosius krovininius elektromobilius atliekoms vežti ir planuoja plėsti jų parką, nuo 2020 m. palaipsniui keičia iškastiniu kuru varomą techniką elektrine;

  • 2021 m. įsigijo 21 ha žemės sklypą, 2022 m. jame pasodino mišką, siekdama iš dalies kompensuoti atliekų deginimo metu susidarančią anglies dioksido emisiją.

Balsų: 2328 / 48%
Balsų: 2328 / 48%
Viso balsavo: 4885

Ar švenčiate Kovo 8-ąją?

2024.03.08
Balsavo: 6151

Geriausias spalvinis sprendimas

2024.03.01
Balsavo: 430

Ar palaikote ūkininkų protestus?

2024.01.23
Balsavo: 6841
Užsisakykite 15min naujienlaiškius