Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 06

Pergalingai gimtadienį korte atšventusio C.Alcarazo laukia mūšis su grunto karaliumi

„Mutua Madrid Open“ turnyro ketvirtfinalyje įvyks viena laukiamiausių turnyro dvikovų, kurioje susigrums du skirtingų kartų Ispanijos teniso atstovai.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Jaunasis Carlosas Alcarazas (ATP-9) ketvirtadienį iškovojo paskutinį bilietą į varžybų ketvirtfinalį. Kortų šeimininkas šventė 19-ąjį gimtadienį ir šios ypatingos šventės sau nesusigadino – rezultatu 6:4, 6:7(4), 6:3 palaužė Didžiosios Britanijos tenisininką Cameroną Norrie (ATP-11).

Po pergalės ispanui buvo įteiktas milžiniškas tortas, o gimtadienio sveikinimus skandavo pilnutėlis Manolo Santana garbei pavadintas centrinis kortas, tačiau didžiausią gimtadienio dovaną C.Alcarazas pasidovanojo sau pats – tai ketvirtfinalio mūšis su Rafaeliu Nadaliu (ATP-4).

„Rafaeliui jau pralaimėjau dukart ir labai laukiau trečiosios akistatos. Manau, kad šįkart viskas bus labai kitaip nei praėjusiais metais Madride ar šiemet Indian Velse. Nekantrauju žaisti prieš Rafą vietos sirgalių akivaizdoje. Tai bus puiki diena ir puiki dvikova“, – kalbėjo Alcarazas.

Būtent praėjusiais metais „Mutua Madrid Open“ turnyre abu ispanai stojo vienas prie kitą taip pat per C.Alcarazo gimtadienį, tačiau tuomet R.Nadalis dominavo – 6:1, 6:2. Prieš du mėnesius Indian Velse vyresnis ispanas laimėjo jau kur kas sunkiau (6:4, 4:6, 6:3), o dabar nežymiu favoritu jau yra laikomas 19-metis talentas.

Po pergalės aštuntfinalyje tapo aišku, kad C.Alcarazas pirmadienį tikrai atsidurs rekordinėje septintoje ATP reitingo pozicijoje. Pergalė prieš Rafą ir Andrejaus Rubliovo nesėkmė prieš Stefanos Tsitsipą jį pakeltų dar laipteliu aukščiau.

R.Nadalis po turnyro gali aplenkti trečioje vietoje esantį Alexanderį Zverevą.

Šio ketvirtfinalio nugalėtojas pusfinalyje kausis su Novaku Džokovičiumi (ATP-1) arba Hubertu Hurkaču (ATP-14).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius