Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 05

Po 5 metų į porą sugrįžusios prancūzės – „Roland Garros“ čempionės

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių „French Open“ šeimininkės Kristina Mladenovič ir Caroline Garcia tapo moterų dvejetų varžybų čempionėnis.
Kristina Mladenovič ir Caroline Gercia
Kristina Mladenovič ir Caroline Gercia / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Sekmadienio finale aistruolių numylėtinės po atkaklios kovos 2:6, 6:3, 6:2 sugebėjo palaužti amerikietes Coco Gauff ir Jessicą Pegulą.

Prancūzių duetui bendradarbiaujant poroje tai jau antrasis „Roland Garros“ titulas – pirmą sykį jos Paryžiuje triumfavo dar 2016 metais. Tame pačiame sezone „US Open“ finalą pasiekusios ir į finalinį WTA sezono turnyrą patekusi Kristinos ir Caroline pora buvo viena pajėgiausių pasaulyje, tačiau 2017 m. nusprendė nutraukti bendradarbiavimą ir siekti aukštumų vienetų turnyruose.

Bėgant metams K.Mladenovič tapo fantastiška dvejetų žaidėja, pakilusi iki WTA reitingo viršūnės ir iš viso laimėjusi net šešis „Didžiojo kirčio“ dvejetų turnyrus, iš kurių keturi buvo pasiimti Paryžiuje.

Tiesa, dabar „Kiki“ pravardę turinčios žaidėjos reitingas siekia tik 232 poziciją, C.Garcios – vos 469, tad tenisininkės į pagrindinį „Roland Garros“ turnyrą pateko tik su „vardiniu kvietimu“.

Kelyje link triumfo prancūzės per pastarąsias dvi savaites net tris kartus turėjo panaikinti seto deficitą.

Nepaisant pralaimėjimo, jaunoji C.Gauff gali didžiuotis savo viešnage Prancūzijos sostinėje – 18-metė pasiekė finalus tiek vienetuose, tiek dvejetuose. Pirmadienį naujame WTA dvejetų reitinge ji šoktels net į penktą poziciją, vienetuose – į 13-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius