Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 29

Internetus apskriejo Š.Jasikevičiaus koronaviruso pokštas E.Messinai

Šarūnas Jasikevičius šmaikščiai pasižiūrėjo į koronaviruso psichozę Lietuvoje. Prieš Eurolygos rungtynes su Milano „Olimpia“ jis iškrėtė pokštą varžovų treneriui Ettore Messinai, o šis vaizdelis apskriejo internetus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Stopkadras

Po komandų pristatymo eidamas tradiciškai pasisveikinti su priešininkų treneriu, Š.Jasikevičius užsidengė veidą, imituodamas kaukę.

Po delnu paslėpęs šypseną, lietuvis sulaukė E.Messinos šypsenos ir atsako – 60-metis italas kostelėjo.

Vyrai išsišiepę pasisveikino vienas kitą ir trumpai pasidalijo įspūdžiais apie šių dienų aktualijas.

„Jei mūsų reikalai nebus geri, mes pradėsime kosėti ir galbūt jie išsigąs, o tada nustos žaisti“, – ketvirtadienį Kauno oro uoste ironišką rungtynių planą prieš dvikovą „Žalgirio“ arenoje atskleidė E.Messina, akivaizdžiai suirzęs dėl klausimų apie koronaviruso grėsmę.

Š.Jasikevičius iš pradžių nebuvo linkęs kalbėti apie koronaviruso situaciją ir pasilaikė nuomonę sau. Tačiau po pergalės prieš „Olimpia“ jis pritarė E.Messinai.

„Tikrai patiko Messinos žodžiai oro uoste. Manau, aš irgi taip pat mąstau, – spaudos konferencijoje atviravo Šaras. – Ta masinė psichozė, vėlgi... Ir norisi rasti aukso vidurį, kad neatrodytum iš viso be... Taip, tai yra problema. Žmonės miršta ir t.t. Bet tų problemų yra. Toks vaizdas, kad ir dar didesnių.

Ramiai į tą reaguoju. Aišku, kiekvienas žmogus po to gali nemaloniai nuteikti, jeigu jo šeimoje yra tų problemų. Bet kažkur norėtųsi rasti tą aukso vidurį. Suprasti viską. Ir norėtųsi, kad nebūtų tokios masinės psichozės. Manau, ji kažkiek perdėta, nors pasiruošti reikia. Padaryti visas prevencijas.

Manau, šiuo klausimu „Žalgiris“ buvo aukštumoje. Mes darėme visokias prevencijas atėjusiems į areną, bandėme daryti, kad nebūtų žmonių iš to židinio. Tik galbūt reikėtų rasti tą aukso vidurį.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi, kad sirgaliai nepabūgo ateiti į areną

Beveik šešiems tūkstančiams sirgalių koronaviruso atvejis nepasirodė juokingas.

„Žalgiris“ dar likus trims savaitėms iki rungtynių su Italijos klubu išpardavė visus bilietus, bet pirmą kartą šį sezoną „Žalgirio“ arenoje susirinko tiek mažai žiūrovų. Oficialiais duomenimis, žalgiriečių pergalę prieš „Olimpia“ stebėjo 9405 aistruoliai, kai vienerių rungtynių Kaune vidurkis – 14,2 tūkst. Visi neatėjusieji turėjo galimybę susigrąžinti pinigus už nupirktus bilietus.

Žiūrovai pabūgo koronaviruso plitimo grėsmės. Vyriausybė rekomendavo vengti masinių renginių, o į „Žalgirio“ areną atvyko komanda su sirgaliais iš Italijos, kur užfiksuotas didžiausias koronaviruso protrūkis Europoje. Būtent šioje šalyje lankėsi ir 39-erių moteris iš Šiaulių, kuriai užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis Lietuvoje.

VIDEO: „Žalgirio“ sirgaliams virusas nebaisus: į areną plūsta žmonės

Tačiau „Žalgirio“ organizacija bandė užtikrinti žiūrovų saugumą. Kiekvienas į rungtynes atėjęs žiūrovas buvo tikrinamas termovizoriais, o arenoje buvo padidintas dezinfekcijos užtikrinimas.

Nacionalinio ažiotažo sukėlusiose rungtynėse „Žalgiris“ šventė pergalę po pratęsimo 105:97.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius