Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktinis LASF Etikos ir drausmės komisijos sprendimas: V.Žala suspenduojamas, negalės dalyvauti ralyje

Politiniai ginčai Lietuvos automobilių sporto federacijoje baigėsi nuobaudomis lenktynininkams Vaidotui Žalai ir Artūrui Daunoravičiui. Taip pat trečiadienio vakarą neeilinis LASF suvažiavimas pasisakė PRIEŠ prezidento Egidijaus Janavičiaus atsistatydinimą. Būtent jam kritiką viešai buvo išsakęs ir paraginęs nepasitikėti LASF prezidentu dėl politinių motyvų V.Žala. A.Daunoravičius emocine ekspresine leksika buvo įvertinęs lenktynininko G.Maškausko pasisakymus apie karą Ukrainoje ir Lietuvos pagalbą šiai šaliai.
Dakaro ralis, šeštojo greičio ruožo finišas, Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Egidijaus Babelio nuotr.

Taip pat skaitykite: Europos ralio čempionate dvigubai daugiau nei Dakare GR laimėjęs Vaidotas Žala: kas toliau?

Komentuodamas situaciją LASF vadovas E.Janavičius sakė, kad nereikėjo iš LASF nešti šiukšlių, ginčus buvo galima toliau spręsti ne viešumoje, o komisijoje arba Apeliaciniame teisme. E.Janavičius taip pat sakė nenurodinėjantis Etikos ir drausmės komisijai (toliau – komisija), kaip vertinti V.Žalos ir A.Daunoravičiaus pasisakymus.

Naktinis komisijos sprendimas

V.Žala patvirtino komisijos pranešimą gavęs jau po suvažiavimo, kuriame triumfavo kritikuotas LASF vadovas.

Vėlų trečiadienio vakarą pasibaigus neeiliniam LASF suvažiavimui, kuriame pasitikėjimą kritikuotu LASF prezidentu E.Janavičiumi išreiškė dauguma narių, LASF Etikos ir drausmės komisija paskelbė verdiktą Vaidotui Žalai ir Arturui Daunoravičiui.

Vaidotui Žalai skirta 2000 Eur bauda ir dviem mėnesiams suspenduojama licencija. Tai reiškia, kad jis negali dalyvauti Europos ralio čempionate ir jokiose FIA/LASF varžybose.

V.Žalos FB nuotr./LASF nuobauda V.Žalai
V.Žalos FB nuotr./LASF nuobauda V.Žalai

A.Daunoravičiui skirta švelnesnė nuobauda – įspėjimas ir 500 Eur bauda.

Ką darys V.Žala?

Europos ralio čempionato etapas Latvijoje vyks liepos 1–3 dienomis. Ką dabar darys Vaidotas Žala, atsidūręs aklavietėje? Lenktynininkas sako, kad per 7 dienas turi teisę kreiptis į Apeliacinį teismą. Kol teismas nagrinės skundą, Etikos ir drausmės komisijos sprendimas bus suspenduotas.

„Tikiuosi, Apeliacinio teismo sprendimas bus labiau pasvertas, nes jam vadovauja teisininkas“, – lakoniškai komentavo V.Žala.

Jeigu Apeliacinis teismas paliks galioti ankstesnį sprendimą, V.Žalos ir I.Minor galimybės tęsti pasirodymą Europos ralio čempionate pakibtų ant plauko.

Nesutarimai LASF Taryboje prasidėjo, kai Rusija užpuolė Ukrainą

Patys V.Žala ir A.Daunoravičius sako, kad buvo nubausti už kritiką. Tiek LASF prezidento (už jo politines pažiūras), tiek Etikos ir drausmės komisijos, tiek G.Maškausko.

„Chersone tokius su Molotovo kokteiliais per 5 minutes į faršą pavertė, net rankos pakelti nespėjo. Žmonės, neturintys žalio supratimo apie karą, bando žaisti didvyrius, o jūs dar jiems padedat. Visa Europa juos paliko likimo valioj, nes mato, kad dainelė sudainuota, o jūs su penkiais surūdijusiais džipais ir buteliais galvojat šiais laikais karą išlošti. Beprasmiškos žmonių mirtys. Ar irgi džiaugsmingai prisidedat prie Ukrainos nacikų, daryti viską, kad būtų kuo daugiau aukų tarp civilių gyventojų....“ – rašė FB G.Maškauskas atsakydamas į lenktynininko Stasio Tarailės, gabenančio paramą Ukrainos gynėjams, įrašą FB prieš kelis mėnesius.

Tuomet ir užvirė aistros, konflikto metu buvo pavartota ir stipresnių žodžių FB įrašuose. „Vata“ – vienas iš jų.

Vaidotas Žala pareiškimą ir raginimą nepasitikėti prezidentu E.Janavičium (įrašas „Žuvis pūva nuo galvos“) išplatino po to, kai V.Žala ir dar du atsistatydinę LASF Tarybos nariai nepritarė federacijos Etikos ir drausmės komisijos atliktam lenktynininko G.Maškausko pasisakymų apie karą Ukrainoje vertinimui. Plačiau apie tai – skaitykite čia.

Tuometinių Tarybos narių nuomonės išsiskyrė ir balsuojant už bendradarbiavimo sutarties nutraukimą su „Viada LT“ degalinių tinklu. nutraukimą balsavo jau pasitraukę V.Žala, V.Milius ir M.Babenskas. PRIEŠ – E.Janavičius ir V.Pleskovas.

Benzino į ugnį įpylė LASF Etikos ir drausmės komisijos sprendimas bei LASF vadovybės pozicija dėl G.Maškausko pasisakymų (jį pateisino). Komisijos sprendimui viešai nepritarė LASF Ralio ir Žiedo komitetai. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius