Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 18 /12:03

Vaidotas Žala, reaguodamas į LASF politiką, Dakare nusprendė atstovauti kitai valstybei

Konfliktas Lietuvos automobilių sporto federacijoje dėl pasisakymų karo Ukrainoje tema kaista dar labiau. Po to, kai lenktynininkai Vaidotas Žala ir Artūras Daunoravičius gavo nuobaudas už LASF vadovybės bei Drausmės ir etikos komisijos viešą kritiką, V.Žala neatmetė galimybės Dakare startuoti su kitos šalies vėliava.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Vytauto Dranginio nuotr.

Šeštadienį savo FB paskyroje V.Žala paskelbė, kad 2023 m. Dakaro ralyje atstovaus ne Lietuvai, o Ukrainai.

Tai – savotiškas atsakas LASF už politiką, kuri leidžia kai kuriems Lietuvos lenktynininkams nepagarbiai atsiliepti apie Ukrainos gynėjus ir Lietuvos paramą šiai šaliai.

Priminsime, kad V.Žala už viešus pasisakymus apie LASF vadovybės darbą ne tik gavo 2000 Eur nuobaudą bet ir buvo suspenduotas 2 mėn. Kitaip tariant, tiek laiko LASF Etikos ir drausmės komisijos sprendimu jis negali dalyvauti jokiose varžybose.

Konflikto esmė

Iš pradžių V.Žalos ir dar dviejų tuometinių LASF Tarybos narių pozicijos su organizacijos prezidento susikirto balsuojant dėl sutarties nutraukimo su „VIADA LT“ prasidėjus karui Ukrainoje. Vėliau – dėl požiūrio į lenktynininko G.Maškausko komentarus FB po kito lenktynininko S.Tarailės (projekto „Karys - lenktynininkas“ koordinatorius) įrašu apie Lietuvos pagalbą Ukrainos gynėjams.

Trečias žingsnis – LASF Etikos ir drausmės komisijos verdiktas (tik švelnus pabarimas) G.Maškauskui ir po to jau sekusi iš Tarybos atsistatydinusio V.Žalos reakcija ir kvietimas nepasitikėti E.Janavičiumi.

V.Žala tąkart paskelbė atvirą laišką „Žuvis pūva nuo galvos“, kuriuo kritikavo LASF prezidentą Egidijų Janavičių. Taip pat sukritikavo ir LASF Etikos ir drausmės komisijos darbą, kai ši vertino lenktynininko G.Maškausko pasisakymus apie paramą kovojančiai Ukrainai. V.Žala neslėpė, kad griežtai nepritaria LASF politikai, nes ukrainiečių laisvės kovą menkinusiam G.Maškauskui neskyrė jokių nuobaudų.

LASF prezidentas Egidijus Janavičius, praėjusį trečiadienį po neeilinio federacijos narių suvažiavimo daugumos balsų sprendimu likęs poste dar 2 metams, 15min sakė, kad V.Žala galėjo išspręsti konfliktą organizacijos viduje, viešinti nesutarimų nereikėjo.

Oficialią LASF poziciją dėl susidariusios situacijos rasite čia.

Kodėl Vaidotas Žala pasirinko Ukrainą

Komentuodamas savo sprendimą portalui 15min, V.Žala sakė, kad Ukrainą, kaip šalį, kuriai atstovaus Dakaro ralyje 2023 m., pasirinko labai simboliškai:

„Jei LASF leidžia komentaruose menkinti ir juodinti Ukrainos gynėjus, mes bent tokiu būdu atstovausime Nepriklausomos Lietuvos vertybėms ir palaikysime Ukrainą“.

V.Žala patvirtino, kad netiesiogiai jau aptarė tokią galimybę su Ukrainos automobilių sporto federacijos atstovais ir sulaukė palaikymo. Techniškai tai padaryti nėra sudėtinga: norint gauti FIA licenciją su Ukrainos vėliava, reikės įrodyti, kad yra dalyvavęs tarptautinėse varžybose ir gauti LASF neprieštaravimą. Pasak V.Žalos, maža tikimybė, kad LASF vadovybė galėtų neleisti pereiti į Ukrainos federaciją.

Pasak V.Žalos, Dakare Paulo Fiuza ir toliau startuotų su Portugalijos automobilių sporto federacijos išduota licencija.

„Viskas vyksta labai greitai. Manau, kad kiekvienas lenktynininkas šioje situacijoje priima sprendimus, kurie atitinka jo vertybes, atsižvelgiant į susiklosčiusias aplinkybes. Tačiau pirmiausiai turime sulaukti Apeliacinio teismo sprendimo, ar liks galioti LASF Etikos ir drausmės komisijos nuobauda. Tik tuomet bus galima žengti kitus žingsnius ir planuoti ateities startus“, – apibendrino V.Žala.

Primename, kad į Apeliacinį teismą V.Žala, norintis apskųsti komisijos sprendimą, turi kreiptis per 7 dienas nuo sprendimo paskelbimo. LASF Etikos ir drausmės komisijos sprendimą federacija V.Žalai išsiuntė trečiadienį, birželio 15 d., 23 val. 58 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius