-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du pratimai – kaklo horizontalioms raukšlėms mažinti ir iškirptės zonai gražinti

Su veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialiste, knygų „Veido revoliucija“ ir „Jaunas veidas. Veido savimasažas – maloni priklausomybė“ autore Viktorija Baltramiejūniene pastarąsias savaites pristatėme trumpų vaizdo įrašų ciklą „Kaip gimsta raukšlės?“. Specialistė aiškino, kaip atsiranda nepageidaujami raštai mūsų veide, ir mokė paprastų pratimų, kaip juos sumažinti. Šiandien dalijamės paskutine ciklo dalimi ir kalbame apie raukšles kaklo ir dekoltė zonoje.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip primena V.Baltramiejūnienė, veidą sudaro ne tik ovalas, bet ir kaklas bei dekoltė. Tad, kai kalbame apie veido mankštas, neišvengiamai paliečiami kaklas ir dekoltė. Septintasis ir paskutinis šio ciklo vaizdo įrašas kaip tik tam ir skirtas.

Pratimas kaklo horizontalioms raukšlėms mažinti

Ar žinojote, kad kakle yra 26 raumenys? Jie, kaip sako V.Baltramiejūnienė, puikiausiai laiko mūsų galvą, tačiau ir jiems gresia disbalansas. „Naudojamės mobiliaisiais telefonais, kompiuteriais – mūsų susikūprinęs gyvenimo būdas nepadeda priekinei kaklo daliai atrodyti dailiau“, – sako specialistė.

Horizontalios raukšlės kakle susiformuoja dėl netinkamos laikysenos, miegojimo padėties. Veido mankštų trenerė siūlo paprastą pratimą „Gervė“, arba – tiesiog kaklo pratempimą, kuris padės tas nepageidaujamas raukšles sumažinti.

Ar žinojote, kad kakle yra 26 raumenys?

Kaip jį atlikti, galite pažiūrėti aukščiau esantį vaizdo įrašą. Pirštus įstatote į veninį kampą – vietas, kur baigiasi kaklas, ties raktikaulio pradžia. Juos kiek įspaudžiate, bet jums neturi skaudėti. Tuomet lošiate galvą atgal, iki pajusite kaklo priekinės dalies tempimą. Atlošę galvą palaikykite ją taip 3 sekundes. Tik lošdami ją nepersistenkite ir veiksmą atlikite palengva. O pratimą kartokite penkis kartus, darykite jį kuo dažniau per dieną ir kasdien.

Pratimas dekoltė zonai gražinti

Kalbėdama apie dekoltė zoną veido mankštų specialistė sako, kad ji – jau ir kūno dalis, tad jos išvaizdai daug reikšmės turi ir įprastas sportas – kuo daugiau pratimų, skirtų krūtinės ląstai, rankoms treniruoti, atliksime, tuo labiau padėsime savo dekoltė zonai.

Pratimas, kurį vaizdo įraše rodo V.Baltramiejūnienė, yra, kaip ji pati sako, puikus priedas. Tačiau norint užtikrintai gražaus rezultato, būtina nepamiršti ir įprasto sporto.

Atlikdami šį pratimą išjudinate raumenų tvirtinimosi taškus, ta vieta pamaitinama, labai aiškiai pajusite, kaip ši zona suaktyvėja.

Suspauskite kumštį, krumpliukus įstatykite tarp pieno liaukų dekoltė zonoje – kaip tiksliai tai padaryti, pažiūrėkite vaizdo įrašą. Krumpliukus turėtumėte dėti ant gauburiuko, esančio tarp pieno liaukų. Stipriai nespausdami krumpliukus sukite mažu lankeliu aštuonis kartus į vieną pusę, paskui – aštuonis kartus į kitą pusę.

„Atlikdami šį pratimą išjudinate raumenų tvirtinimosi taškus, ta vieta pamaitinama, labai aiškiai pajusite, kaip ši zona suaktyvėja, o pratimas šią vietą išties padeda dailinti“, – sako V.Baltramiejūnienė ir priduria, kad jį taip pat reikėtų atlikti kuo daugiau kartų per dieną ir kasdien.

Visus ciklo „Kaip gimsta raukšlės?“ vaizdo įrašus rasite žemiau esančioje nuorodoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius