Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du trumpi pratimai, padėsiantys sumažinti mimikos raukšles akių zonoje

Akys – ne tik mūsų sielos veidrodis, jomis šypsomės, klausome, reiškiame savo emocijas. Visa tai, be abejonės, palieka savo įspaudus – raukšles. Su veido mankštų, savimasažų ir kitų manualinių technikų specialiste, knygų „Veido revoliucija“ ir „Jaunas veidas. Veido savimasažas – maloni priklausomybė“ autore Viktorija Baltramiejūniene tęsiame ciklą „Kaip gimsta raukšlės?“ ir šį kartą kalbame apie tai, kas padėtų sumažinti, o gal net ir panaikinti raukšles akių zonoje.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Akių zoną sudaro žiediniai akių raumenys, kurie prasideda vidiniame akies kampe, eina lanku per visą viršutinį ir apatinį voką. Raukšlės atsiranda, kai dažnai šypsomės – susiformuoja vadinamosios žąsies kojelės, vėduoklė, – sako veido mankštų specialistė V.Baltramiejūnienė. – Galite nusišypsoti arba prisimerkti žiūrėdami į veidrodį ir pamatysite, kurioje vietoje susidaro raukšlės.“

Norintiems sumažinti, o gal net ir visiškai panaikinti itin smulkias raukšleles akių zonoje, V.Baltramiejūnienė siūlo tik 10 sekundžių trunkantį pratimą.

Svarbiausia – tiesi nugara, švarios rankos ir žinoti, kur tiksliai turi atsirasti jūsų pirštai. Kad viskas būtų aiškiau, kviečiame pažiūrėti žemiau esantį vaizdo įrašą.

VIDEO: Du trumpi pratimai, padėsiantys sumažinti mimikos raukšles akių zonoje

Kaip vaizdo įraše rodo veido mankštų trenerė, du pirštus uždėkite ant duobutės, esančios ties išoriniu akies kampučiu. Nereikia tempti odos nei aukštyn, nei žemyn, tiesiog uždėti pirštus ir juos kiek įspaudus palaikyti tose vietose 10 sekundžių. Spustelėti pirštus būtina tam, kad nuramintumėte raumenį, tad tik uždėjus ant odos – rezultato nebus.

Jei turite kantrybės, V.Baltramiejūnienė siūlo investuoti dar 10 sekundžių ir padaryti dar vieną pratimą. Darydami pirmąjį uždėjote pirštus ant duobučių, o darydami antrą turite lengvai, netampant odos, pirštais pasukti penkis ratukus į vieną pusę ir penkis į kitą.

„Tai nereiškia, kad padarei pratimą ir bus rezultatas. Vieną arba abu pratimus reikia daryti kuo dažniau, kad tą rezultatą išvystumėte. Tik galiu pasakyti, kad darydami šiuos pratimus pamatysite, kaip tos vietos tampa minkštesnės, raukšlytės – mažesnės, o smulkios raukšlelės gali paimti ir išvis su jumis atsisveikinti“, – šypsodamasi sako veido mankštų specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius