-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geidžiamiausia moterų procedūra – lūpų putlinimas: taip ar ne? Specialisto komentaras

Vargiai rastume moterį, kuri nenori putlių, išraiškingų lūpų. Žinoma, nekalbame apie tokį grožį, kurį suvokia plastinių operacijų vergės. Specialistų teigimu, lūpų putlinimas, arba injekcijos hialurono rūgštimi, Lietuvoje yra populiari ir moterų itin geidžiama procedūra. Ją atliekant galima pakoreguoti tai, ko, moters manymu, trūksta lūpoms. Tiesa, ši procedūra turi savų niuansų, o ryžtis jai ar ne, belieka spręsti kiekvienai individualiai.
Lūpos
Lūpos / Fotolia nuotr.

Jaunoms – mados reikalas

Lūpų apimties ir formos korekcijos atliekamos naudojant hialurono rūgšties užpildus. Pasak estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ gydytojos dermatologės Sandros Kavaliauskienės, tai saugi, natūralų lūpų grožį paryškinanti ir moterų mėgstama procedūra.

„Bėgant metams lūpos praranda savo grožį, tad nuo 40 metų beveik kiekvienai moteriai galima minimaliomis korekcijomis gražinti jaunystę. Hialurono rūgšties užpildų kokybė ir pasirinkimas didėja, tad šios procedūros tampa vis saugesnės, nebe tokios skausmingos, nes į užpildus dedama skausmą malšinančios medžiagos lidokaino, o efektas išlieka ilgiau“, – sako specialistė.

„Shuterstock“ nuotr./Lūpų didinimas
„Shuterstock“ nuotr./Lūpų didinimas

Ši procedūra populiari tarp įvairaus amžiaus moterų. Skirtumas, pasak gydytojos dermatologės, tas, kad jaunoms merginoms tai yra mados reikalas, vyresnėms moterims – tarsi būtinybė, noras pajauninti savo išvaizdą.

Vyresnės moterys dažnai nori pakelti lūpų kampučius, panaikinti aplink lūpas esančias raukšleles.

„Jaunos merginos dažniausiai nori putlesnių, minkštų ir išraiškingų lūpų, pakoreguoti asimetriją, kontūro nelygumus, sumažinti lūpų sausumą, šerpetojimą. Vyresnės dažniausiai nedrįsta pasakyti apie norimas putlesnes lūpas, pageidauja natūralių, jauniau atrodančių.

Taip pat vyresnės moterys dažnai nori pakelti lūpų kampučius, panaikinti aplink lūpas esančias raukšleles. Visa tai įmanoma nesudėtingai, greitai pasiekti“, – tikina pašnekovė.

Dėl grožio gali tekti pakentėti

Kaip sakė gydytoja dermatologė S.Kavaliauskienė, lūpų putlinimo procedūra nebėra tokia skausminga, tačiau, kaip ir visos procedūros, ši taip pat turi šalutinių poveikių. Apie juos, be abejonės, turėtų informuoti specialistas dar prieš procedūrą, kad grįžusios namo ir pamačiusios save veidrodyje nepultumėte į isteriją.

Tad kas nemalonaus gali nutikti po procedūros?

„Po procedūros lūpos kiek parausta, paburksta, tai, žinoma, praeina, tik kartais tam užtenka kelių valandų, o kartais reikia ir dienos. Jei traumuojama stambesnė kraujagyslė, gali atsirasti mėlynė, kuriai išnykti gali prireikti ir keletos dienų ar net savaitės“, – pasakoja specialistė.

Po procedūros lūpas reikėtų vėsinti, naudoti specialų tepalą, negerti karštų gėrimų, netepti lūpų dažais, neliesti rankomis, nesibučiuoti, tądien neiti į pirtį.

Pasak jos, savaitę po procedūros lūpos gali būti jautrios, gali matytis melsvos dėmelės, būti kiek kietesnių vietų, jei pakraujuoja. Kartais gali jaustis lokalios hialurono rūgšties sankaupos, tas vietas rekomenduojama masažuoti – medžiaga labai plastiška, todėl, gydytojos dermatologės teigimu, problemos nelieka. Ji užsiminė apie aprašytus atvejus, kai susiformuoja granuliomos ar pūliniai po audinių užpildų injekcijų, tačiau tokie atvejai esą ypač reti.

„Suleidus į stambią kraujagyslę gali formuotis audinių nekrozės, todėl tokiu atveju kiekvienas gydytojas, atliekantis procedūrą, turi turėti fermento hialuronidazės, tirpdančio hialurono rūgštį“, – paaiškina pašnekovė.

S.Kavaliauskienė pasidalijo patarimais, ką rekomenduojama daryti ir ko ne po procedūros. „15 minučių lūpas reikėtų vėsinti, naudoti specialų tepalą, 4 valandas negerti karštų gėrimų, netepti lūpų dažais, neliesti rankomis, nesibučiuoti, tą dieną, kai atlikta procedūra, neiti į pirtį. Kitą dieną galima elgtis įprastai. Jei atsirado mėlynių, savaitę rekomenduojama naudoti tepalų, kuriuose yra arnikos“, – pataria gydytoja dermatologė.

5 faktai apie lūpų putlinimą, pasak specialistų:

  • Vos per 30 minučių natūraliai paryškinamas lūpų kontūras, pakoreguojama asimetrija, pakeliami kampučiai, panaikinami įvairūs anatominiai netobulumai, randeliai.
  • Hialurono rūgšties užpildai gausiai sudrėkina audinius, todėl išnyksta lūpų sausumas ir šerpetojimas.
  • Vyresnėms moterims atkuriama jaunatviška šypsena. Jos ir vėl gali naudoti įvairius lūpų dažus – šie nesubėga, ilgiau išlieka.
  • Procedūra neskausminga, nes naudojami anestetikai.
  • Gražus, natūralus rezultatas išlieka nuo 6 mėnesių iki 2 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius