Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 supermodelio G.Bündchen mitybos taisyklės gražiai odai ir puikiai savijautai

Viena gražiausių pasaulio moterų – supermodelis Gisele Bündchen – žavi savo išvaizda: nepriekaištinga oda, puikiomis kūno linijomis. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tam užtenka kiek sveikesnės mitybos, dietos, kai reikia, ir šiek tiek sporto. Deja, visa tai turi virsti rutina. Norėdama džiaugtis savo tobula išvaizda Gisele labai atsakingai renkasi, ką dėti į skrandį, o kūną vadina šventove, kuria reikia rūpintis ir mylėti.
1. Gisele Bundchen
1. Gisele Bundchen / „Scanpix“/AP nuotr.

Vitaminų kupini pusryčiai

Norėdama pradėti dieną lyg ant sparnų supermodelis Gisele ruošia pusryčius, kuriuose gausiu vaisių ir daržovių, rašo en.vogue.fr.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

„Apie 6 val. ryto geriu stiklinę šilto vandens su citrina, nes sveika šarminti organizmą. Paskui suplaku gaivinantį, vitaminų kupiną žolelių ir ekologiškų vaisių kokteilį. Praėjus šiek tiek laiko, vėlesnį rytą, pusryčiaujame. Valgiaraštį sudaro šviežūs vaisiai, kiaušiniai, avokadai, duona be gliuteno ir kokosų sviestas. Savaitgaliais mano vyras Tomas ir sūnus Benny per pusryčius mėgaujasi avižiniais blynais“, – pasakoja dviejų vaikų motina G.Bündchen.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Daugybė vaisių ir daržovių

Gisele mėgsta ne tik vaisių sultis, glotnučius, bet ir pačius vaisius. Tiesiog pripjausto įvairių sezoninių vaisių ir jie tampa puikiais užkandžiais dieną. Į šią lėkštę patenka viskas: braškės, avietės, gervuogės, mėlynės, kiviai, bananai ir kt. Daugelis šių uogų ar vaisių auga supermodelio ekologiškame sode arba namų virėjas Allenas Campbellas juos perka ekologiškuose ūkininkų turgeliuose.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Mėgstamiausias namų patiekalas

80 proc. Gisele ir jos šeimos mitybos sudaro ekologiškos daržovės ir viso grūdo produktai, tokie kaip rudieji ryžiai, bolivinės balandos, soros, pupelės, kurios verdamos natūraliame kokosų aliejuje. Supermodelis visiškai nevartoja produktų, kuriuose yra baltojo cukraus ir baltų miltų, jų neperka ir namiškiams.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

„Vadovaujuosi principu, kad kūnas yra šventovė. Mylėdami savo kūną ir juo rūpindamiesi galime pagerinti ir savo savijautą. Mano mėgstamiausią namų patiekalą sudaro septynios sudedamosios dalys: baltieji kopūstai, brokoliniai kopūstai, bolivinės balandos, avokadai, burokėliai, saldžiosios bulvės ir vyšniniai pomidorai. Šis patiekalas puikiai tinka priešpiečiams arba pavakariams“, – sako Gisele.

Raudona mėsa – saikingai

„Raudonos mėsos nebevalgome tiek, kiek valgydavome anksčiau. Dabar kokį kartą per mėnesį. Pagrindinį valgiaraštį sudaro vaisiai, daržovės, grūdai, sėklos, riešutai, žuvis ir ekologiška vištiena. Jei renkamės mėsą, tai tik liesą: ekologišką kepsnį, antį arba viščiuką. Šeimos virėjas Allenas, jei ruošia žuvį, dažniausiai laukinę lašišą“, – pasakoja supermodelis, kurios šeimoje tos pačios mitybos taisyklės taikomos ir vaikams.

Ankstyva vakarienė

Gisele vakarieniauja apie 17.30–18 val. Kaip ji pati sako, kuo ankstesnė vakarienė, tuo geriau skrandžiui – jis turi pakankamai laiko suvirškinti maistą, o miegant – pailsėti. Tai garantuoja gerą savijautą ir lengvumą. Supermodelis šios rutinos laikosi jau daug metų. Tai jai padeda išlaikyti puikią figūrą, gerai ir energingai jaustis ryte.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Organizmo valymas – dukart per metus

Organizmo valymą brazilė Gisele atlieka dukart per metus, kai keičiasi metų laikai. Derina tai su ramybe, tada puikiai pailsi tiek kūnas, tiek protas.

„Jaučiu, kad ši fizinė ir protinė detoksikacija padeda stiprinti imuninę sistemą, nes nebesergu peršalimo ligomis“, – sako G.Bündchen.

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele) on

Jai patinka Marthos Vineyard skysčių detoksikacijos dieta. Jos galima laikytis daugiausia dvi dienas. Tuo metu geriamos daržovių sultys, žolelių arbatos ir truputis vaisių sulčių. Laikantis šios dietos būtina reguliuoti išgeriamo skysčio kiekį – patartina išgerti ne daugiau kaip du litrus per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius