-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drakoniškas startas: žygeivius į Latviją sukvietė „TrenkTuras”

„Šeštadienį iš ryto palikau Kauną ir atvažiavęs į Tukumą netekau žado. Kaune nė gramo sniego, oras lyg pavasarį, paukščiai čiulba, o čia – vis dar žiemos karalystė – krūvos sniego ir žandus kandžioja šaltukas,“ – Latvijoje prasitarė žygeivis Rokas. Iš tiesų, didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“ šį kartą ne menkai nustebino beveik 1500 žygeivių. Pirmajame šių metų Latvijos žygyje ėjimo entuziastus pasitiko žiema su visu savo grožiu ir iššūkiais, rašoma „TrenkTuro” pranešime spaudai.
TrenkTuro žygis Tukume Lavijoje
TrenkTuro žygis Tukume Lavijoje / Roko Tenio nuotr.

Vasario 10 d. pasaulyje minint kinų Naujuosius Drakono Metus, „TrenkTuras” komanda žygeiviams linkėjo sėkmingo starto ir stiprios sveikatos žygiuojant gamtoje. Trys trasos, o kiekvienoje iš jų išskirtiniai Žiemgalos regiono objektai.

Žygeiviai, pasirinkę 13, 25 ir 37 kilometrų trasas grožėjosi ne tik apsnigtais miškais, bet ir senovinėmis bažnyčiomis, pilimis, ežerais bei smagių iššūkių atnešusiomis kalvomis: „Šiandien tas kopinėjimas „juodosios letenos trasa“ padarė šį žygį tik dar smagesnį ir labiau prasmingesnį. Plius tos nusileidimo virvės ir slidinėjimas ant užpakalio – tobula – norisi daugiau to „ekstrymo“,“ – „TrenkTuro“ fanų grupėje rašė žygeivis Tomas.

Po žygio organizatoriai kvietė neskubėti vykti namo. Tukumas – garsus Latvijos slidinėjimo kurortas, tad aktyvaus poilsio mėgėjams čia į valias veiklos. Tačiau ir ramesnio poilsio išsiilgusiems pasirinkimų netrūko: vos už 15 kilometrų nuo Tukumo galima rasti Baltijos jūros paplūdimį, miestą supa 18 dvarų bei pilių, o netoliese ir Ryga.

Staigmenų – kaip per gimtadienį, galbūt todėl jį švęsti Tukume pasirinko 5 žygeiviai. Jiems kompaniją palaikė 72 augintiniai, daugelio kurių šeimininkai atvyko iš Rygos, Vilniaus ir Kauno. Be vietinių ir svečių iš Lietuvos, Tukumą pasiekė ir žygeivis net iš Monako.

Ne mažiau aktyviai žygiavo ir komandos. Trys iš jų, surinkusios daugiausiai kilometrų, buvo apdovanotos „Hiatus“ trofėjais. Pirmąją vietą, nepabijoję žiemiško iššūkio, iškovojo daugkartiniai lyderiai „TrenkTiTos“, kartu nuėję net 506 kilometrus. Antroji vieta pelnytai atiteko renginio partnerių „Activus“ komandai, kartu įveikusiai 201 kilometrą. Trečioji vieta, komandinių pastangų dėka, buvo iškovota „Hiatus“, nuėjusios 186 kilometrus.

Roko Tenio nuotr./TrenkTuro žygis Tukume Lavijoje
Roko Tenio nuotr./TrenkTuro žygis Tukume Lavijoje

Vieniems maloniame, kitiems iššūkių atnešusiame kelyje lydėjo energijos bomba žygeivių praminti „Arimex“ riešutai, „Belvita sausainiai, prie kurių šildė laukiamiausia „Vero cafe“ kava. Įpusėjusius žygį pasitiko žygio naujiena – „Planet Superfood“ organiški funkciniai sėklų batonėliai, o finišavusiems buvo užkabintas medalis ir įteikti egzotiško skonio „San Yan“ makaronai.

„Vakarykštis žygis buvo įsimintinas savo vaizdingu kalnuotu maršrutu. Bet tai tik tarpinė stotelė. Neriam stačia galva ir kitą mėnesį „šokam virš bambos“ į Merkinės 55 km sūkurį,“ – Instagram tinkle rašė žygeivis Tomas. Jis omenyje turėjo kitą „TrenkTuro“ organizuojamą nuotykį – žygį Merkinėje kovo 23 dieną, kuriame lauks net 5 vaizdingos trasos nuo 8 iki 54 kilometrų. Pavasario pasitiktuvės Nemuno ir Merkio santakoje kartu su tūkstančiais bendraminčių – skamba kaip tobulas planas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius